Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Koupil jsem byt ve staré zástavbě, cihlového domu,Po celkové rekonstrukci v bytě je hotová nová elektoinstalace ,plynové topení které je částečně v podlaze , rozvody plynu a teplé a studené vody.Koupil jsem v IKEA nové regály od podlahy až po stop,potřebuji je přivrtat do zdi. Dá se zjistit kde můžou být rovody vody v cihlové zdi. Napadl mě proutkař ale to bude nejspíš nesmysl. Byl jsem se zeptat u vodařů a také jsem nedostal žádou odpověď.
Předem děkuji ,
Hájek Libor, Brno.
Jestli jsou rozvody v kovových trubkách, pak můžerte použít hledačku, jakou používají elektrikáři na hledání drátů. Jestli je máte v plastu, pak vám nepomůže ani elektrikářská hledačka, ani proutkař. Musíte opatrně vrtat a doufat. No a taky pro celkovou rekonstrukci domu by mohl existovat nějaký projekt a v něm by pozice trubek měly být. Ten jste při koupi nedostal?
Celá finta proutkaření spočívá v tom, že pomocí proutku dokážete najít v zemi velkou dutinu, která obvykle bývá plná vody. Na vodovodní a kanalizační trubky proutkaření nefunguje. To už jsme zkoušeli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.