Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký olej pro ošetření parket?

Od: climb* odpovědí: 11 změna:

Máme parkety 50 let staré. V bytě došlo k rekonstrukci - zednické práce, elektroinstalace. Máme je vyčištěné. Slyšel jsem, že existuje přírodní oleje na parkety . Poraďte, aby byli dobré pro větší zátěž!

Bohužel co se nabízí na Internetu nebo v OBI tak jsou " dosti drahé ". Množství na plochu cca 62 m2 .

Děkuji za radu! Petr

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Tento:

JABRAKA

Jaký olej pro ošetření  parket?

mobilgen*
hodnocení

0x

z jakého jsou parkety dřeva?

Obecně : olej je perfektně ošetří po stránce životnosti, ale uvědomte si že jde o podlahu. Vylejete ovocný čaj a zůstane tam flek. Dřevo saje i po natěru oleje, pokud to není třeba černý vyjetý olej. Doporučoval bych parketový nebo lodní lak. Dřevo ošetří i proti rýhám, atp.

Věc názoru :)

No lodní lak nééé. Parketový nabo podlahový, mám výbornou zkušenost s podlahovým polyuretanovým lakem Milesi.

mobilgen*

lodní byl jen pro inspiraci :-D

osobně mám výborné zkušenostise Soundalem, rychle schne.

climb*
hodnocení

Musí se parkety starší před lakováním zbrousit?

Děkuji Petr

climb*
hodnocení

Mám ještě k tomu dotaz? Musí se parkety před nátěrem brousit?

Děkuji Petr

mobilgen*

osobně bych to doporučoval, mezery vyplnit silokonem pro parkety určený v barvě dřeva

Silikonem určitě mezery netmelit, (nedá se přetřít), existují tmely na parkety ve stejnejch kartuších jak je silikon, tak tím vytmelit a přebrousit. Vůbec nejlíp až na čistý dřevo, což si bez brusky na parkety neumím dost dobře představit.

mobilgen*

silikonem určeným na parkety jsem měl samozřejmě namysli tmel v silikonové plastové nádobě, jen jsem se špatně vyjádřil.

Brusku na parkety seženete v jakékoliv půjčovně nářadí.

jabraka*
hodnocení

0x

To Climb:

Asi bys potřeboval postup,jak staré a špinavé parkety renovovat.Nebudu uvažovat parkety,které jsou rozeschlé a jsou mezi nimi velké mezery.

Parkety je nutno přebrousit.Je možno použít různé ruční techniky,ale nejlépe je si půjčit v půjčovně brusku na parkety,případně je nechat přebrousit firmou.Po očištění vyluxování plochy je třeba je napustit olejem,a nechat zaschnout po dvou dnech opakovat ještě jednou.Práce je to podstatně jednodušší,než lakování a je téměř bez zápachu.Obávat se nějakých skvrn od vody je nesmysl,povrch se dá dobře stírat i mokrým hadrem.

Pokud se rozhodneš použít lak,existuje celá řada výrobcu PUR laků,které mají výborné parametry.Ale také musíš použít aspoň dva nátěry.

JABRAKA

expe28*
hodnocení

0x

Doporučil bych od firmy Dulux je to na www.aaa-autolaky.cz.A nebo taky od xyladecoru

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]