Nejste přihlášen/a.
Myslel jsem, že na netu vygooglím nějaký návod, plánek, ale bohužel. Pokud jste to někdo dělal, neměl byste pro mě prosím nějaké tipy? Na netu jsem aspoň našel foto toho, jak si to zhruba představuji. V životě jsem zatím nic takového nedělal, ale snad to nebude problém. Pokud vás při pohledu na fotky napadne nějaký polopatický návod, nebo na co by si měl začátečník dát bacha, tak se prosím podělte. Moc mi to pomůže. Já třeba přemýšlím, jak je dělané to hlavní boční křížení těch nejdělších tyčí, že do sebe zapadají v tom bodě šroubu. To je prostě vytesané do poloviny hloubky každého hranolu, že? Děkuji
V popisu těch fotek na bazoši bylo uvedeno toto: "jednoduchá a rychlá montáž bez nářadí ,na příčných dílech jenom dva šrouby". Tak přemýšlím, že ty vodorovné hranoly (horní i dolní stůl) asi jen leží vlastní vahou bez šroubů na té boční konstrukci. Ale i ta střecha je bez šroubů? Asi se nic nestane, že?
Spočítal jsem si zhruba, že na takový stánek by padlo 40m hranolů (tento stánek je má v rozměru 50x60 - šířka stánku je 2m). Nemám ani zkušenost, kde tyto hranoly výhodně nakoupit. Poradíte prosím kam byste pro ně zajeli vy? Ještě jednou děkuji.
Jakékoliv stavební řezivo mají v jakýchkoliv stavebninách, na pile bývá většinou stavební řezivo levnější. Můžete stavět např. z KVH hranolů a na velké plochy používat OSB nebo DTD desku ošetřenou proti vlhkosti pro případ deště. Zkuste požádat inzerenta o fotky na mail, budou větší a poznáte to na nich, na té předposlední fotce by to mělo jít hezky vidět. Co se spojování bez šroubů týče, jedná se o klasické tesařsé či truhlářské spoje, na googlu je plno fotek. Osobně bych to zpevnil vratovýma šroubama, nemělo by toho tam být tolik.
doplněno 10.09.13 10:15:Deska vypadá, jako by tam byla "úhlopříčně" nasunutá do vydlabané díry, ale možností to uchytit je několik, jak řikám pár vraťáků a bude to držet i ve větru.
Ty zkrizene hranoly jsou opravdi asi vydlabane do pulky. Stejne tak ty hranoly strechy a ramu stolu a policky u nohou.
Kdyz si tu fotku zvetsis, tak uvidis, ze jak strecha, tak stul i policka jsou prichycene srouby.
Pokud dobre vidim, tak srouby jsou pouzite jen na tech bocnich konstrukcich. Vsechny ty dlouhe, predni late jsou podle me jen gravitaci zapadnute. Ale tak jsi to asi myslel. Dekuju
Diky moc Luke a Repkine
Luke a jak to prosimte vidis s tema pricnyma (sikmyma) latema z predniho pohledu? Jak to je podle tebe uchycene v te horni a dolni casti? V te horni je to zakryte deskou stolu, dole to vypada jak nejaky sofistikovany vydlabany drevni "zamek"?
Jeste jestli se dobre divam, ta bocni fotka ma na tech dlouhych krizicich se latach nejake kovy. Myslel jsem, ze to je vyztuzeni, ale to vypada jak skladaci panty, ze? Coz je asi nutne pro prevoz autem v kufru. Vidite to stejne? Dekuju
Vypada to, jako ze zjistil, ze ty bocni krizove hranoly jsou moc dlouhe a nevejdou se mu do auta a tak je preriznul a ted je nastavuje tim kovanim.
Take je (mene pravdepodobna) moznost, ze potreboval hranoly urcite delky na ty strany a nesehnal je, tak to udelal ze dvou kratsim.
Na funkci to kovani nic nemeni.
Sebod, Tesyk: jo, ty fotky co jsem tu dal jsou prece z bazos.cz ale za prve ta cena nejde pod 4000 a za druhe, ja bych se rad naucil neco takoveho udelat se drevem. Ale kdyz jsme u te ceny, tak jsem hledal ty late 50x60 a vetsinou je maji jako stresni late, 4 metrove a cena za metr je 20Kc (nehoblovane, smrk). Za takovou cenu v OBI asi nemam sanci. Ale dejme tomu, ze bych sehnal za tech 20Kc, tak pri spotrebe 40m jsem na 800Kc, plus neco za srouby a OSB desky, tak jsem podstatne jinde, nez bazarovy stanek za 4000.
jj, střešní latě, nejlevněji zbytky ze stavby střechy nebo někde z menší pily. Lepší je ohoblovat plochy + srazit hrany (pokud chcete dělat se dřevem v budoucnu tak levný a dobrý je hoblík z Lidlu), pilka, dláto cca 20mm, něco na natření např. Luxol s fermeží. Pokud se to budete učit, tak materiál bude sice za pakatel, ale čas a práce bude výrazně víc než koupit hotový.
Dobrá je učebnice pro tesaře/ truhláře.
Jaksi jste ještě zapomněl na plachty. Střecha, předek, boky, záda. Pochybuji, že to pořídíte o moc laciněji. A bez nich, při větru a dešti, jenom nastydnete a pak si v posteli můžete počítat kolik jste ušetřil.
doplněno 10.09.13 18:22:A ještě jena věc. Ta střecha toho stánku, co máte na obrázku je v praxi k ničemu. Nemá žádný spád a budou se vám v tom tvořit kapsy s vodou. Proto to asi někdo prodává. Ta prostřední tyč musí být o takových 40cm nahoře, aby voda stékala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.