Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Montáž komínových dvířek

Od: egon® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, koupil jsem nová komínová dvířka ( viz. fotka) a netuším jak se montují. Nějak jsem při nákupu nepostřehl, že v rámu nejsou žádné "packy" na uchycení do betonu nebo lepidla. Jsou tam pouze otvory průměr cca 3 mm jakoby pro přišroubování. Komín mám nevyvložkovaný a potřebiji jedny dát do sklepa ( jako vybírací) a jedny na půdu, kudy komín čistím. Současná dvířka jsou již za životností. Máte s tím prosím někdo zkušenost a poradíte? Díky předem.

Montáž komínových dvířek

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, předpokládám, že ta stará dvířka nemají zcela stejný rozměr a z komína je asi vybouráte i s rámem a vznikne větší otvor. Tato nová dvířka jsou určena pro nějaký komínový systém, který jako celek stejně nemáte. Já bych do otvorů v rámečku prostrčil šrouby a z druhé strany vždy zajistil maticí. Délku šroubů bych volil podle místa ve vybouraném otvoru. Potom už jen zazdít do otvoru a nemělo by se to vytrhnout. Otvory můžete i převrtat a použít větší průměr šroubů. Zdravím!

doplněno 10.09.13 09:14:

Dvířka jsou zde: novykomin.cz/...

hodnocení

0x
Tak bud hrebicky a pritukat do cihel a omazat,což půjde asi špatné.tak varianta 2 a to hřebíček do spáry vzít vázací drát protáhnout dírkou a omotat okolo něj ,takto udělat ve 4 otvorech a samozřejmé vyrovnat a omazat okolo,malta ,lepidlo,cement toť už na vás

rnk*
hodnocení

0x

Pravděpodobně jste těch dvířek koupil jen polovinu. Dvířka jsou dvoje za sebou. Vnitřní ze silnějšího plechu a zvenku tyto pohledové. Tyto se montují do rámu těch vnitřních. Já jsem to měl však smontované dohromady.

hodnocení

Dobrý den, jsou tam oboje dvířka. Ale ten rám ( na fotce není vidět) nemá ty packy. Asi tam v místech otvorů vyvrtám díry, které vymažu lepidlem a do dírek dám šroubky a celé obmažu lepidlem.

Díky všem za odpovědi.

zakus*
hodnocení

0x

Před lety jsem si tyhle dvířka pořídil a v balení byly takové plíšky, které se měli přidělat na bok.

Původně jsem měl klasická betonová dvířka. Rám jsem zachoval jenom jsem o pár cm vyboural vršek. Dvířka si do původního rámu sedla jak (_;_) na hrnec a pomocí 4 hmoždinek jsem je přichytil do stran a následně začistil.

hodnocení

Dobrý den, ty plíšky tam jsou, ale jsou tak tenký, že jim nevěřím. Hmoždinky mě taky napadly, ale vydrží tam? Přece jen jsou plastový. Jedině je více zapustit a vrchem přetřít? Ještě se zeptám - použil jste na obvod rámu lepidlo nebo beton? Rám je natřený a mám obavu, že tam nebude nic držet, jedině to obrousit?

zakus*

Předpokládám, že tam máte původní betonová dvířka s bet. rámečkem. Šířka dvířek byla ok jenom jsem prodloužil otvor směrem nahoru o pár cm. Dírky v rámu jsem zvětšil a do původního bet. rámu dal 8 hmoždinu (můžou být i kovové). V přiloženém foto:1- původní, 2,3,4 - nová. Pod rám jsem dal lepidlo a potom na celou stěnu štuk.

Montáž komínových dvířek #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]