Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, koupil jsem nová komínová dvířka ( viz. fotka) a netuším jak se montují. Nějak jsem při nákupu nepostřehl, že v rámu nejsou žádné "packy" na uchycení do betonu nebo lepidla. Jsou tam pouze otvory průměr cca 3 mm jakoby pro přišroubování. Komín mám nevyvložkovaný a potřebiji jedny dát do sklepa ( jako vybírací) a jedny na půdu, kudy komín čistím. Současná dvířka jsou již za životností. Máte s tím prosím někdo zkušenost a poradíte? Díky předem.
Dobrý den, předpokládám, že ta stará dvířka nemají zcela stejný rozměr a z komína je asi vybouráte i s rámem a vznikne větší otvor. Tato nová dvířka jsou určena pro nějaký komínový systém, který jako celek stejně nemáte. Já bych do otvorů v rámečku prostrčil šrouby a z druhé strany vždy zajistil maticí. Délku šroubů bych volil podle místa ve vybouraném otvoru. Potom už jen zazdít do otvoru a nemělo by se to vytrhnout. Otvory můžete i převrtat a použít větší průměr šroubů. Zdravím!
doplněno 10.09.13 09:14:Dvířka jsou zde: novykomin.cz/...
Pravděpodobně jste těch dvířek koupil jen polovinu. Dvířka jsou dvoje za sebou. Vnitřní ze silnějšího plechu a zvenku tyto pohledové. Tyto se montují do rámu těch vnitřních. Já jsem to měl však smontované dohromady.
Dobrý den, jsou tam oboje dvířka. Ale ten rám ( na fotce není vidět) nemá ty packy. Asi tam v místech otvorů vyvrtám díry, které vymažu lepidlem a do dírek dám šroubky a celé obmažu lepidlem.
Díky všem za odpovědi.
Před lety jsem si tyhle dvířka pořídil a v balení byly takové plíšky, které se měli přidělat na bok.
Původně jsem měl klasická betonová dvířka. Rám jsem zachoval jenom jsem o pár cm vyboural vršek. Dvířka si do původního rámu sedla jak (_;_) na hrnec a pomocí 4 hmoždinek jsem je přichytil do stran a následně začistil.
Dobrý den, ty plíšky tam jsou, ale jsou tak tenký, že jim nevěřím. Hmoždinky mě taky napadly, ale vydrží tam? Přece jen jsou plastový. Jedině je více zapustit a vrchem přetřít? Ještě se zeptám - použil jste na obvod rámu lepidlo nebo beton? Rám je natřený a mám obavu, že tam nebude nic držet, jedině to obrousit?
Předpokládám, že tam máte původní betonová dvířka s bet. rámečkem. Šířka dvířek byla ok jenom jsem prodloužil otvor směrem nahoru o pár cm. Dírky v rámu jsem zvětšil a do původního bet. rámu dal 8 hmoždinu (můžou být i kovové). V přiloženém foto:1- původní, 2,3,4 - nová. Pod rám jsem dal lepidlo a potom na celou stěnu štuk.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.