Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení podlahy/stropu

Od: yar odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,
mám dotaz k možnosti zateplení podlahy. Mám dům s dvěma byty nad sebou, chystám komplexní zateplení. Rád bych ale zateplil i podlahu horního bytu, jelikož se tam nebydlí a nechci jej zbytečně "vytápět" unikajícím teplem odspodu. Mám představu jen nějakých 4-5cm desek (ať moc nesnížím světlou výšku toho bytu) na podlahu, na to OSB desky a lino, co byste mi doporučili za materiál?
Děkuji!:)
Jarek

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

rnk*
hodnocení

0x

Žádný beton na to? Tak to jedině polystyren. Minerální plsť ne.

paw*

bud polys nebo mineralni vatu. Kdyz budou dobre udelane OSB, tak s vatou neni problem.

jabraka*
hodnocení

0x

Pak tedy polystyren na podlahu horního bytu a na to nášlapnou desku ze sádrovláknitých desek RIGIDUR.Tato dvoudesková podlaha se pokládá jako plovoučka.Okolo stěn se zapění PUR pěnou.Jednotlivé dvoudesky se lepí k sobě nízkoexpanzní pěnou.

JABRAKA

hodnocení

0x

yare,

nevím nic o složení Vašeho stropu, neznám jeho tepelné vlastnosti. Vím ale přesně, že 4-5cm nezabráníte unikání teploty do horního prostoru. Přesneji zabráníte tak malinko, že to kvůli pracnosti nemá význam.

Víte tepelný odpor součastného stropu a po jeho rekonstrukci?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]