Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čmouha od pantu na dveřích

Od: sape* odpovědí: 2 změna:

dobrý den, při stěhováníé pohovky jsem si ji umazala od pantů od dveří, můžete mi poradit, čím tu černou čmouhu odstranit.děkuji,pohovka ma potah látky,u,něco jako manžestr..

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
To černé je směs něčeho mastného a kysličníků kovu, teda rzi.
Takže já bych zkusil napřed mechanicky co nejvíce setřít to mastné, potom podložil něčím ssavým a ne moc teplou žehličkou mastnotu rozpustil do podkladu. Nakonec polosuchým hadrem namočeným do technického benzínu opatrně tupoval tu černou barvu. Mnoho benzínu tu barvu rozplaví do okolí. a vyprat.
doplněno 10.09.13 01:54: Rozhodně se rozhodněte sama!
A dejte vědět, jak to dopadlo, informace může pomoci i jiným...

rnk*
hodnocení

0x

Předchozí radu rozhodně nedoporučuji.

Vemte čistící (technický) benzín a dvě hadry. Jednu namočte v benzínu, pořádně navlhčete to místo a druhou hadrou ihned vysušte. Takto vždy odsajete ten benzín s rozpuštěnou nečistotou. opakovat stále až do vyčistění a to tak, že použijete vždy čisté místo na hadře. Pokud je možno se k místu dosta i z druhé strany, vložte tam taky suchou hadru a měňte ji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]