Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s plynoměrem?

Od: majapavelkova odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

plyn používám výhradně v zimě na vytápění a ohřev vody. Na jaře a v létě používám na ohřev vody elektřinu. Sporák také na elektřinu. Kudy chodím a poptám se na měsíční platby za plyn, všude se hrozí, jak je možné, že platím tolik (měsíčně 5000). Dnes ráno jsem si zapsala stav plynoměru, prvních pět číslic v černém rámečku a tři poslední v červeném. Poslední číslice v červeném rámečku poposkočila o tři. Poradíte někdo? Vůbec těmhle věcem nerozumím.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ano..platíte velké zálohy.., ale je možné že tolik spotřebujete.., to nikdo z nás objektivně neví.

Pokud se Vám za den zmenila poslední číslice v červeném rámečku...to znamená tisícina m3..Ve Vašem případě tedy za den 0,003m3. To rozhodně není nic co by Vám tahalo peníze z kapsy.

fribble*
hodnocení

1x

Číslice v černém rámečku jsou celé kubické metry, v červeném jejich zlomek. Tj. poslední číslice je 1/1000 m, to nestojí za řeč. Pokud zrovna plyn nepoužíváte, zavřete poctivě všechny spotřebiče, zda nedochází někde k úniku. Ale fakt je, že za 5000.-/měs. se dá vytopit vila jako hrad - to je záloha? A kolik bylo roční vyúčtování?

majapavelkova
hodnocení

Celkem protopeno za 55 207,-. Spotřeba 41.090,10kWh. Nedoplatek 2 189,-. Jsem u RWE

rnk*
hodnocení

1x

Nepochopil jsem zcela za jak dlouho ta číslice "poposkočila". Jestli za 1 den tak Vám plyn někde uniká. To bych řešil, ale na fakturu to bude mít nepatrný dopad.

hujer123*
hodnocení

1x

Nehoří vám u některého spotřebiče "věčný" plamínek? Pokud ne, zkuste plyn uzavřát hned u olynoměru. Pokud se plynoměr nepohne, jakože asi ne, máte v rozvodu nějakou netěsnost. Necháváte dělat revize plynu?

rnk*
hodnocení

0x

A jak zní otázka?

Otazka zni>Poradíte někdo? <

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Kudy chodím, tudy vnucuji názor, že rozhodně neuškodí si dělat každý měsíc odečet všech měřáků v bytě, domě. Já to dělám už léta u plynu,na elektroměrech i u vodoměru a jsem potom schopen zachytit anomálie a zpětně i vše porovnat s lety minulými.

dzejar*

moje řeč. A pak du a seřvu smrady za vycamranou vodu. :)

hodnocení

0x
No to je také otok jak máte velký dům jaké jsou izolace a jaký je kotel .u nás znám lidi co protopi i 70 a vice

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]