Nejste přihlášen/a.
Ahoj už delší dobu zlobí vypouštění u pračky samsung, při praní se program zastaví s chybovou hláškou 5D,což jsem dohledal jako chyba vypouštění. Problém by mohl býti v 2,5m dlouhé odpadní hadici, je to ta klasická odpadní hadice pro pračky (husí krk), podle její váhy soudím, že je zanešená a je stále plná vody, čerpadlo asi dostává pěkně zabrat aby toto přepralo. Chystám se to předělat do PVC.Pak jsem také čistl filtr u čerpadla což dělám dost často (jednou za 2-3t ýdny),pokaždé vyndám pár tak 5mm bílích kamínků asi vodní kámen.A teď moje otázka,myslíte že přípravky jako calgon opravdu fungují a nebo jsou naprosto k ničemu?
S tou klasickou hadicí jsem nikdy neměl problém. Spíš se někam dostala nějaká punčocha, nebo igelit. Pro začátek bych silou foukl do konce té hadice na straně, kde je připojená k odpadu vodovodu (nebo kam to máte). Buď to vyletí, nebo bych podle zvuku a tlaku usuzoval, kde to vázne. Tu hadici používají miliony lidí, taky ji mám cca 2,5 m kolem vany. Pokud do hadice půjde foukat zcela volně (nebo na jedno praní hoďte hadici do vany, ať vidíte, jaký je průtok) pak zkontrolute, jestli už není zanesený samotný odpad ve zdi.
doplněno 09.09.13 15:20:My třeba máme odpad z pračky zapojen do sifonu umyvadla, kde si čistíme zuby. Doufal jsem, že velký průtok saponátové vody nedovolí udržení úsad ze zubní pasty, ale bohužel, musím to čistit minimálně každého půl roku. Poznám to tak, že voda z pračky už probublává do umyvadla.
Já sem vyřešil vodní kámen v pračce octem.
Nalít do bubnu litr octu, hodit tam nějaké staré hadry(ta moje LG se na prázdno odmítala rozjet) a spustit program na 60stupňů. Myslím že ocet to probral dokonale. To co bylo vidět na bubnu a kolem těsnící gumy zmizelo.
Ale nejsem si jist, zda koncentrace bude stačit na to aby vyčistila při průtoku čerpadlo a zbytek systému.
Možná by stačilo proces vícekrát zopakovat.
Jak je známo tak vodní ámen rozpouští. Ale asi se budou prodávat prostředky přímo na vodní kámen.
to: buss ty kousky vodního šutru jsem práve vyndal z toho filtru za čerpadlem.
Pračka má keramické topné těleso takže mi ten šutr dělá problém akorát v tom systemu vypouštění.
Jak jsem psal včera, předělal jsem odpad aby to mělo čerpadlo co nejednoduší a zatím se zdá, že je všechno v pohodě tak uvidíme.
doplněno 10.09.13 12:44: pračka je těsně po záruce tak snad ještě něco vydrží
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.