Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Větší průměr zděrě než koleno z kotle

Od: davidos* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,mám dotaz ...koupili jsme dům a teď řešíme výměnu kolen a roury z kotle do komína...z kotle mi jde průměr 130 a v komíně je zděř 138 a někde víc a míň...asi jak to majitel zdil tak se mu to prohlo...Jak to vyřešit?...mám tu zděř vyndat a zazdít tam novou...?to zdění nevím jak dozdít 1cm rozdíl...(zděř není v komíně naohýbaná proti vytažení takže by to šlo) nebo použít nějakou těsnící šňůru?...děkuji za radu

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rnk*
hodnocení

0x

Dal bych tam novou zděř. Neriskoval bych pozdější netěsnost. Vybourat trošku víc, nahodit maltu a osadit zděř. Žádné moderní tmely bych tam nedával kvůti teplotě.

trtr

Zdravím, taky bych dal určitě novou zděř a zeptal bych se nějakého kominíka či tak, jak to dotěsnit. My jsme tak jednou se strýcem vyměňovali také zděř a použili jsme k dotěsnění kamnářský tmel a drželo to, ale už je to dávno a dílu teď nemám přistup, tak nevím.

hodnocení

0x
Pokud vím, tak kouřovody se vyrábějí o průměru 132 mm, takže ten rozdíl je minimální.Když dáte na rouru růžici,tak při dobrém tahu se malá netěsnost ani neprojeví.

fribble*
hodnocení

0x

Nedělal bych z toho problém, nasaďte na rouru růžici, zastrčte rouru do stávající zděře, kde se vám bude zdát škvíra moc velká, utěsněte kamnářským tmelem ( třeba zde eshop.ls-stavebniny.cz/... ), doražte růžici na doraz a bude to OK.

davidos*
hodnocení

Teď tam koleno úplně plave...je tam skoro 1cm škvíra...:(

doplněno 17.09.13 19:29:

Dobrý den,dnes jsem koupil silnostěnou zděř do komína...a dotaz... na konci zděře co bude venku a do ní se strká koleno je jak je to vařený k sobě tak na konci je to nedovařený asi půl centimetru...to se tak dělá? nebo to je chyba ...nerad bych to zazdil a pak zjistil ,že to je kazová zděř...děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kamnarsky tmel
Otázky na téma zděř do komína

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]