Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úprava tvrdé vody

Od: dalle® odpovědí: 8 změna:

poradte mi prosím jaký použít filtr nebo zařízení k odstranění vápníku z vody ze studny. Jiný problém s vodou nemám, jen ta tvrdost mi vadí. Na trhu je spousta různých filtrů, ale nechci kupovat něco co nebude fungovat. Chci filtr který bude hned za expanzkou, tj aby filtroval celý dům. Odběr vody je cca 30 m3 měsíčně.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Kupte si změkčovací filtr obsahující sůl.Cena je orientačně do 2tis Kč.Při Vašem velkém odběru ale budete muset častěji měnit náplň soli.Větší profesionální filtr vydrží déle, ale jeho cena je vyšší.

jabraka*
hodnocení

0x

Nejekonomičtěji a účelně se odstraňuje tvrdost vody u zařízení,která vodu ohřívají.Bojlerů,praček a pod.Odstraňovat tvrdost u vody na pití není potřeba.Pak by se vyplatilo oddělit vodu technickou od pitné a tam zařadit katexový změkčovač.

JABRAKA

hodnocení

Jenže já tu vodu pouštím do třech bytů, a v každém dávat filtr před pračku, myčku, a ohřívač vody se mi nechce už z důvodu údržby. Vím že na pití ničemu nevadí ba naopak. Oddělovat vodu nebudu, to bych musel rozsekat byty a nájemníky vystěhovat... Potřebuji jeden výkonnější hned za expanzku.

repkin*
hodnocení

0x

U přítelkyně je stejný problém, jen ta tvrdá voda je přímo z vodovodního řadu, díky tomu postupně odcházejí vodovodní baterie a musejí se často měnit jejich vnitřnosti a z venku to vypadá otřesně. Zajímaly by mne nějaké konkrétní případy (dokazy na konkrétní výrobky). Ideálně něco, co není náročné na údržbu, popř. se to delší dobu nemusí vyměňovat nebo plnit. Díky.

doplněno 08.09.13 20:41:

To je sice hezké, ale tvrdá voda dělá také ledvinové kameny ne? Navíc ta voda musí někudy téct, kdy kohoutkama teče budto furt, díky usazenému kameni a nebo nepoteče vůbec, takže radši vodu, která nebude k****t celý rozvod vody a která poteče a ne že jí budu lejt pánu bohu do oken platím to přece já.

rnk*

Tvrdá voda je zdravá. Dodává do těla potřebné minerály. Pokud o to nestojíte a namísto toho chcete vodu s chemikáliemi, budiž.

samouk*
hodnocení

0x

JÁ POUŽIVÁM PRO ZMĚKČENÍ TVRDÉ VODY--MAGNETÍCKOU ÚPRAVNU VODY DUKLA MUV CZ.--COŽ JE TRUBKA KTERÁ JE OSAZENÁ SILNÝMI MAGNETY,KTERÝMI PROTÉKÁ VODA A KTERÉ MĚNÍ JEJÍ SLOŽENÍ, ZMĚKČUJE JÍ A NAVÍC ROZPOUŠTÍ VODNÍ KÁMEN JÍŽ VYTVOŘENÝ V ROZVODU.JE TO VÝBORNÁ ,BEZŮDRŽBOVÁ A SPOLEHLIVÁ VĚC,KTERÁ SE VÁM NAVŽDY STARÁ O ČISTÝ ROZVOD VODY BEZ NÁNOSU VODNÍHO KAMENE A PRODLUŽUJE MNOHONÁSOBNĚ ŽIVOTNOST BOJLERÚ PRAČEK A DALŠÍCH VĚCÍ.TATO TRUBKA SE MONTUJE DO ROZVODU A VŠE POTŘEBNÉ SE DOZVÍTE NA e-čerpadla.cz STEJNĚ TAK I O RŮZNÝCH MECHANICKÝCH FILTRECH. S POZDRAVEM SAMOUK

hodnocení

svetvedy.cz/... NO NEJSEM SI ZCELA JISTÝ...

samouk*

JÁ VÁŽENÝ PANE NEMÁM ZÁJEM NIKOHO OPÍJET ROHLÍKEM,NEHLEDĚ NA TOM,ZDA JE TOMU SKUTEČNĚ TAK,ČI NIKO-LI,VĚŘIT NEMUSÍTE,POKUD NECHCETE.VŽDY JE DOBRÉ SE O TOM PŘESVĚDČIT ROZEBRÁNÍM ROZVODU PO IX LETECH PROVOZOVÁNÍ TÉTO MAGNETICKÉ OCHRANY.JÁ TUTO ŠANCI DOSTAL PO PĚTI LETECH POUŽÍVÁNÍ 200LITROVÉHO KOMBINOVANÉHO BOJLERU,KTERÝ JSEM MUSEL ODSTRANIT PRO JEHO NEVHODNOST A VELIKOST V UMÍSTĚNÍ.BYL JSEM PŘEKVAPEN TÍM JAK JE ČISTÝ UVNITŘ,STEJNĚ JAK CELÝ ROZVOD.ŽADNÝ VODNÍ KÁMEN NEBO REZ,NAOPAK BOJLER BYL JAKO KDYBYCH HO PRÁVĚ KOUPIL A V POZINKOVANÉM POTRUBÍ BYL POUZE ČERNÝ POVLAK PO STĚNÁCH,NIC VÍC.TO SE JEDNALO O LEŽATÝ BOJLER,ALE MUSEL JSEM HO DÁT PRYČ,CHTĚ,NECHTĚ.NYNÍ BUDU INSTALOVAT BOJLER NA150 LITRŮ,KTERÝ JE STOJATÝ,NEPŘÍMOTOPNÝ,VYRÁBĚNÝ V POLSKU A VODU BUDE OHŘÍVAT KOTEL USTŘEDNÍHO TOPENÍ.A I NA VSTUPU STUDENÉ VODY DO TOHOTO OHŘÍVAČE, BUDU MONTOVAT TUTO MAGNETICKOU OCHRANU A ROZVOD UŽ BUDE Z PLASTU.MIMOCHODEM TATO OCHRANA VLASTNÍ PLATNÝ CERTIFIKÁT O JAKOSTI A KVALITĚ VÝROBKU A GARANTOVANOU ZÁRUKU.V OSTATNÍM SI UŽ ŮSUDEK MUSÍ KAŽDÝ UDĚLAT SÁM.

S POZDRAVEM SAMOUK

já vážený pane nemám zájem nikoho opíjet rohlíkem, nehledě na tom, zda je tomu skutečně tak, či niko-li, věřit nemusíte, pokud nechcete. Vždy je dobré se o tom přesvědčit rozebráním rozvodu po ix letech provozování této magnetické ochrany. Já tuto šanci dostal po pěti letech používání 200litrového kombinovaného bojleru, který jsem musel odstranit pro jeho nevhodnost a velikost v umístění. Byl jsem překvapen tím jak je čistý uvnitř, stejně jak celý rozvod. Žadný vodní kámen nebo rez, naopak bojler byl jako kdybych ho právě koupil a v pozinkovaném potrubí byl pouze černý povlak po stěnách, nic víc. To se jednalo o ležatý bojler, ale musel jsem ho dát pryč, chtě, nechtě. Nyní budu instalovat bojler na150 litrů, který je stojatý, nepřímotopný, vyráběný v polsku a vodu bude ohřívat kotel ustředního topení. A i na vstupu studené vody do tohoto ohřívače, budu montovat tuto magnetickou ochranu a rozvod už bude z plastu. Mimochodem tato ochrana vlastní platný certifikát o jakosti a kvalitě výrobku a garantovanou záruku. V ostatním si už ůsudek musí každý udělat sám.

s pozdravem samouk

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]