Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
při rekonstrukci jsem se rozhodl položit lehkou plovoucí podlahu. Jelikož již přes původní lino bylo vidět drobné zvlnění podlahy, rozhodl jsem se pro vyrovnání samonivelační stěrkou. Vím, že i přesto, že je "samonivelační" se musí částečně rozstěrkovat (o to jsem se také snažil. Aplikaci jsem prováděl sám a měl jsem s tím tedy velký problém - nestíhal jsem. Nedokázal jsem vhodně napojit jednotlivé várky (vědra) a místama se mi stěrka neznivelovala. Snažil jsem se jak to jen šlo, pěkně jsem se zapotil, ale výsledek je takový, že podlaha tedy rovná rozhodně není. Při položení 80cm vodováhy to dělá pár milimetrů. (Myslím, že norma říká 2mm na 2m lati). V nejkritičtějším případě mám nerovnost 5 mm.
Poradíte co s tím? Bojím se praskání zámků plovoučky, tak jako jsem tomu jednou viděl u přátel. Plovoučku už mám koupenou - levnou z hobymarketu.
pokud se jedná o hrb, tak bych zkusil to místo obrousit smirkem, jestli je ta nerovnost na delší vzdálenosti, není třeba si dělat starosti, občas při opravě nějakého bytu je podlaha zvlněná a majitel to nechce vyrovnávat, aby to moc nestálo, plovoučka se normálně podkládá 2mm mirelonem pokud by tam byl důlek dá se tam dát i dvě vrstvy mirelonu, Zámky plovoučky by praskat rozhodně neměly.
Jinak samozřejmě správně by to bylo přenivelovat další vrstvou nivelačního materiálu, doporučil bych nějakou epoxydovou pryskyřici, ta tvrdne i 24 hodin a stihne se vyrovnat naprosto perfektně.
Já jsem v paneláku neniveloval nezkoumal jsem nerovnosti ale odhadem je to +-5mm možná u okrajů víc,nedával jsem mirelon ale dal jsem si pod plovoucí 6mm extrudovaný polystyren!.
Jinak správně namíchaná samonivelační hmota se nijak nestěrkuje,rozleje se sama ,od toho je SAMONIVELAČNÍ,jen se válečkuje ježkem!Je to váleček jenž má místo plyše či jiného materiálu na nanášení barvy jen trny po celé ploše na provzdušnění nivelačky!
doplněno 07.09.13 20:29:To Hop-mno odvzdušnění či provzdušnění,to je celkem fuk.ale fakticky jsme jednou měli problém ,naštěstí opravdu byla špatná várka směsi (nám hrozilo,že vše zaplatíme ze svého-starou zničenou hmotu,novou včetně dopravy a práce)nejpreve přijeli skrze starou technici výrobce a že jsme dělali blbě,pak po zjištění že je to špatné,po aplikaci nové přijeli opět a kontrolovali mj i rovnost vodováhou a vše OK a po vylití jsem použili jen ježka!6ádnej gleták čí cokoliv jiného na roztáhnutí nivelačky.
@diesel: podle mých zkušeností ŽÁDNÁ hmota není SAMOnivelační, každé se musí trošku pomoci, bez ohledu na to jak je namíchaná.
A zaruhé ten ježek není na provzdušnění nivelačky, ale naopak na odvzdušnění, na likvidaci (vyhnání) bublinek vzniklých při míchání, aby byla nivelačka tvrdší a pevnější...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.