Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký polystyren na podlahu?

Od: samurraj® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, stavim RD a jsem akorát před relizací podlah. Budu dělat klasické betonové podlahy. Čistá míra v přízemí je 16cm (6cm polystyren, 9cm beton a 1cm podlahovina. V patře je čistá 10cm (2cm polystyren 7cm betonu a 1cm podlahovina.

Chci se zeptat, jaký přesně typ polystyrenu mám koupit pod podlahu v přízemí a jaký typ na podlahu v patře.

Druhá otázka zní: Co mám dělat s vodovodním potrubím? Stačí jen polystyren dát kolem trubek nebo se ty trubky, které jsem již zaizoloval musí ještě něčím extra obalit? Díky moc za odpovědi. Vašek

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

0x

Zdravim. Zalezi co chcete na tech podlahach delat. Jestli tammit loznici nebo tanenci parket :).

Myslim, ze davat tam 200S je zbytecne. Osobne bych koupil 50Z nebo 100Z. A do betonu kari sit. 4ka drat, oka 15x15. S tou krinou by se asi nechal dat do podlahy i klasicky 70F nebo 100F.

POluz dat kolem trubek, pripadne i plat nad trubky, pokud se vleze. Trubky by mely byt omotane alespon filcem.

hodnocení

Taneční parket rozhodně ne :) normální RD s běžným zatížením. A co dát nahoru? Tam by měl být přeci nějaký kročejový polystyren, ale někde jsem četl, že minimum je 40mm a já tam víc jak 20mm dát nemůžu

paw*
I 20mm je lepsi jak nic. Polys obecne spatne tlumi. Pod podlahu dejte jeste mirelon.
doplněno 06.09.13 20:30: Mozna bude lepsi vata podlaha.cz/... karisit to pak pekne roznese zatizen.

jabraka*
hodnocení

0x

Dolní podlahy se obvykle počínají nějakým systémem odvodnění a doplňují základní hydroizolací.Pak následuje tepelně izolační vrstva.Pokud nepočítáme s podlahovkou,mělo by 10 cm EPS stačit.Pokud je tam málo místa,tak bych použil pórobetonové desky..Nakonec betonový potěr a podlahovinu.

V patře místo polystyrenu desky Hobra,jednu až dvě vrstvy.Je to dostatečný kročejový útlum.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]