Nejste přihlášen/a.
Prosim o radu, kdyz dam el. krabicu do sádroša, a pak na ten chcu ješte nalepit obkládačky, muze rovina el. krabice licovat s rovinou sádroša a nemusí vystupovat pred sdk-desku že? (tj.do roviny povrchu obkladaček) To vlastně ani skoro nejde dat o něco malo před sadroš,ny? . .
?
Lze obojí způsob. Pokud je krabička zapuštěná pak se použijí delší šroubky a vypínač, čí zásuvka se podloži. Je to jako když zedník udělý omítku stlusčí, nežli elektrikář zabudoval krabičku.
Je lépe dát krabici do roviny obkladaček.Pokud ji necháš v ůrovni sádroše.musíš pak použít delší vruty pro uchycení zásuvek a ty pak podložit,aby zůstaly v této úrovni.Nemohou být zapuštěny.
JABRAKA
Dejte tu krabičku radši na sádroš.V konečné fázi by mohl nastat problém jak přes díru v obkladu tu krabici vůbec prostrčit.Obkladači nejsou někdy moc přesní.Další problém nastává u krabic do sádrokartonu s vystupující hranou krabice.Na to se používá speciální fréza nebo se po obvodu díry v sádroši strhne hrana a to u obkladu jde vcelku špatně.Tohle je důležité aby přístroje nebyly o cca 1 mm odsazeny od stěny.
Když to shrnu ,tak krabici na sádroš a použít delší vruty.
Jakou krabičku použíjete? Orginál pro SDK? Tak ta nepujde napasovat do SDK, tak aby přečuhovala pro obklad. Budete muset použít dodatečně podložky, jak uvedl velice dobře, (a zase jsem to zapoměl, a pracně musím hledat. Kdyby se objevila celá diskuze) , už vím. Miljan. Pak ještě aby obkladač udělal přesnou díru a krabičku dal přes obklad. Osobně jsem to dělal tak, že do SDK jsem zabudoval krabičku, odklad jsem přelepil přes hrany (aby se vešla zásuvka dovnitř), a dlouhým šroubkem uchytil.
Drží to!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.