Nejste přihlášen/a.
Večer nebo i během dne když je uplný klid je v našem domě slyšet takové monotóní pískání, bzučení, šum nebo jak to popsat. Jako by tichý alarm, zvonění v uších. Večer před spaním je to nepříjemné, je to jak mučení až mi to občas začne lézt na mozek a řikam si jestli to neni jen v moji hlavě. Ale kdyz jsem spal na návšťěvě byl klid, takže to se to ozývá v našem domku.
Zkoušel jsem uplně vypnout elektriku, odpojit požární hlásič a nevim co všechno a nic z toho nepomohlo. Nenapadá mě co by mohlo být zdrojem toho pískotu. Na střeše máme wifi anténu a bleskosvod, není možné že by to zachycovalo nějaké vlnění nebo tak něco? Venku nic slyšet neni, jen uvnitř ale neni poznat odkud to vychází. Nenapadá vás co by mohlo být příčinou toho pískavého zvonění?
Jednou jsem taky takhle slyšela podivné zvuky a představte si, že to mi dělalo v hlavě, v uších. Bylo to strašidelné, protože jsem si opravdu myslela, že někdo vrtá. Čas od času mi to takhle dělává a vždycky si vzpomenu na sono, zvané dopler se zvukem. Tam to také tak zní. Jestliže to slyšíte, když ulehnete, je to ono. Moje bývylá sousedka si byla stěžovat na úřadě, že pořád peru. Hlavně v noci. Že peru na kšeft a že mi prádlo nosí chlapi a dávají mi znamení baterkami. Ukázalo se, že baterky používali chlapi rybáři, kteří sbírali žížaly za tmy kolem baráku. Ty zvuky slyšela jen ona, protože měla ucpané vény a tepny v hlavě a na krku. Nikdo jiný v domě nic neslyšel. Asi tak!
Kolik je vám let?
No jo, ale v noci ležíte a je ticho. Možná, že slyšíte vlastní krevní oběh v některé ucpávce cévy. Možná.
To jsem si jednu chvíli taky myslel, ale jak řikam, slyšim to jen doma. nicméně k ušnímu se taky chystam, je mi 30
Nezmiňujete,jestli jste zkoušel zastavit i hlavní přívod vody. Takový zvuk může vydávat voda. Nám kdysi takhle hrozně pískal splachovač v záchodě v prvním patře. Stačilo kdekoliv v baráku pustit vodu a jak poklesl tlak,tak se o malinký kousek uvolnil ventil,začal nepatrně propouštět vodu a muzika byla hned na světě.Hroznej zvuk.
Prodávají se velmi účinné špunty do uší (nebo dobře zpravidla dobře fungují i špuntová intraurální sluchátka). Pokud si takto uši zacpete, zvuk zmizí, nebo trvá? Ve všech místnostech je to stejné? Mohl by to být nějaký bateriový přístroj - mobil, notebook ve standby režimu, meteostanice, telefon pevné linky. Máte děti? Může to být nějaká dětská hračka, která se zapla v krabičce,(nebo jen slabě škrčí, protože jí dochází baterie), to se nám taky stává.
Jak ten zvuk popisujete, tak podobně zní vlastní krev (to že na návštěvě to nebylo.. třeba jste byl v jiném rozpoložení, nebo jste pil..). Také jsem měl takové období, trvalo to pár dní, nebo týdnů a bylo to trochu k zbláznění, hlavně při usínání. Tak jsem raději usínal s potichu puštěnou muzikou do sluchátek - špuntů, nastavené automatické vypnutí po 30 min.
Prošel jsem celý barák, povypínal co se dalo včetně vody ale nenašel jsem odkud by to vycházelo. Přitom slyšet je to všude, ňekde miň, v ložnici asi nejvíc. Jako by to šlo ze zdí. Nevim od kdy přesně to trvá, možná tak od května. Slyšet je to kdykoli když je dost klidu, takže to v podstatě nepřestává.
Dobrý den,
mám podobný, možná stejný problém. Nejspíš mám nějak snížený práh slyšení oproti ostatním. Slyším pískání, které nikdo jiný neslyší. Jsem si ale skoro jistá tím, že to, co slyším, je nejspíš elektrická energie. Slyším to u zásuvek, kabelů, elektronických zařízení. Úplně u všech. V noci, když je klid, němohu ani usnout, jak je ten zvuk otravný. Můj přítel, přímo vedle mně, žádný zvuk neslyšel. Pískání se zvyšuje, když se přiblížím ke zdroji, např. zásuvce. Ale ani v těsné blízkosti zásuvky můj přítel ten zvuk neslyší. Pro mně je to ale vážně dost hlasité. Už to slýchám několik let, ani nevím přesně kolik, ale možná už tak 15 let. Zvykla jsem si na to.
Takle dokáže pískat zařízení, které navazuje spojení s jiným zařízením. Například meteostanice s teplotním čidlem, nemáte něco podobného doma, co napájí baterie? Dříve to dělaly staré televize a řádkový rozklad, ale píšete i při vypnuté el.energii... A také mě napadlo špatně zavěšené, nebo rozbité domovní sluchátko k domovním dveřím by to mohlo dělat, To je napájené mimo byt, jestli bydlíte v bytovce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.