Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Izolace před zateplením?

Od: gigia odpovědí: 5 změna:

Zdravím,

zateplujeme RD.
Strana domu, o kterou se mi nyní jedná, má úroveň vnitřní podlahy a vodorovné hydroizolace cca na úrovni venkovního terénu.
Je tedy nutné zakopat perimetr do země, jinak bychom EPS skončili na terénu a tedy i na úrovni vnitřní podlahy.
Okopáváme tedy kolem domu a zajímalo by mě, zda máme zeď pod úrovní terénu, kterou budeme zateplovat perimetrem nějakým způsobem izolovat nebo ne? (myslím hydroizolaci)
Jak postupovat?
Děkuji za rady.

Izolace před zateplením?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jen se zeptám, proti čemu by tam ta hydroizolace byla?

koukolik
hodnocení

0x

Bylo by vhodné na stávající hydroizolaci navařit svislý pás do výšky cca 30 cm. Do stejné výšky bych posunul horní hranu perimetru. Nevím jak je to máte s vlhkostí kolem domu, ale voda z terénu by mohla vyvzlínat až do zdiva. těch 30cm je bezpečná hodnota.

gigia
hodnocení

Podle mě by měl být ale perimetr pod podlahou/izolací a právě EPS by mělo taky ještě přesahovat podlahu směrem dolů, teprve pak přijde perimetr... Tady to tak ale nedáváme, dáváme to na hranici z důvodu výšky terénu.
Takhle bych měla část 30 cm od země zatepleno perimetrem, pak EPS? To mi nepřijde moc v pořádku...

koukolik

Mně to nepřijde v pořádku tak jak to máte nakresleno. Perimetr nebo ještě lépe XPS má zasahovat až do nadzemní části fasády plusmínus těch 30cm. Důvodem je vlhkost od země, proti které je perimetr a XPS odolnější než běžné EPS. Dalším i když podružným důvodem je vyšší pevnost než má EPS. SPodek fasády je přece jen více vystavený nárazům a tlakům.

Podívejte se na kteroukoliv stránku výrobce nebo dodavatele fasádních izolací.

koukolik

... abychom si rozuměli: perimetr PROTÁHNOUT směrem nahoru, ne posunout desku zespodu nahoru. Že máte zatepleno i pod úrovní terénu je v pořádku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]