Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skvara v podlaze

Od: rtep* odpovědí: 7 změna:
Dobry den rozhodl jsem se udelat novou drevenou podlahu mam otazku je lepsi vytahat stavajici skvaru nebo ji tam muzu nechat a dat na ni jeste isover na vysku tramku na to parozabranu a palubky dekuji pk

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Pokud není škvára vlhká,není důvod ji vybírat.A pokud vlhká je,musí se vybrat,dát hydroizolaci a pak tedy tepelnou izolaci a záklop a desku.

JABRAKA

aaaaaa*
hodnocení

0x
to je patro nebo přízemí? Co je pod škvárou? Dřevěná podlaha bude finální?
rtep*
hodnocení

je to v patre pod skvarou jsou desky

doplněno 05.09.13 11:43:

premyslim o tom ze ty horni tramky a desky odstranim na spodni desky dam vatu parozabranu a palubky muze to tak byt?

Skvara v podlaze
Skvara v podlaze #2
Skvara v podlaze #3
aaaaaa*

no to jsme na tom podobně, máš ale zajímavou skladbu té podlahy, že tam dělali ještě nějakou mezipodlahu. No asi vybrat, dát izolaci a na trámech vybudovat podlahu, nebo přidat k těm co chceš dát pryč a udělat podlahu až na nich. Záleží jak vysoko můžeš a co bude nad tou podlahou. Pokud půda tak pod izolaci, no nejlépe na strop přízemí dát parotěs, pokud něco teplého, tedy obytné tak stačí jen izolace. Parotěs rozhodně na teplou stranu, studená naopak musí větrat, takže to případně nezaklop OSB nebo to skončí plísní. Já po radách zde jsem vyčistil, nakoupím v bau izolaci 100 mm, mají teď nějakou za 55kč/m2 takže nevyplním celou dutinu, nepřijde mi to smysluplné, teplo zdola se hodí, bubínkovému efektu myslím zamezí i těch 100 mm, celková mezera je cca 180. Fošny používám jak vidno z původní podlahy, vkládám kvůli omezené výšce mezi, latě kotvím vruty rapi-tec a pro sichr podlepuji PU lepidlem.

Skvara v podlaze #4
rtep*
hodnocení

Ja uz jsem z toho blby zatim neni cas ale nekdo mi rekl ze ty tramky na tech nosnych maji snad i ucel ze se tiha rozlozi tak se bojim at se nepropadnu :) co myslite nosne tramy jsou zda se v dobrem stavu

hodnocení

0x

Kdysi sme skvaru z jedne stare podlahy take odstranovali. Najmuli sme si na to tehdy cikany a divil bych se, kdyby se nejaky z nich dozil ve zdravi stari. Silenej humus. Misto toho sme dali neco jako begon s polystyrenovima kulickama. Bylo to v patre a ve vysledku to je lehci, nez byla ta skvara.

Ja bych to asi odstranil. Stavarsky tomu sice moc nerozumim, ale chyel bych videt vysledky mereni radonu nebo co vsechno z toho leze...

doplněno 02.09.13 21:30:

Beton

hodnocení

0x

Já jsem to dal pryč a místo toho vatu. Zbytečně to jen zatěžuje strop. Taky ale záleží v jakém stavu máte nosné trámy ve stěně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]