Nejste přihlášen/a.
V rámci rekonstrukce jsem udělal vodorovnou izolaci v garáži a na to betonovou podlahu. Dostal jsem se tak výše, než byl původně zamýšlený práh vrat. Zedník, který mi podlahu dělal, říkal, že existuje něco vhodného na vytvoření nájezdu (na fotografii naznačený červeným trojúhelníkem) - vhodnějšího než obyčejný beton. Bohužel, už si nepamatuji, co. Hydroizolace končí v místě, které je naznačeno modrou čarou, základ pode dveřmi odizolovaný není, proto mám v plánu jej potřít tekutou lepenkou a vyvrtat díry pro šrouby s hmoždinkami, které bych poté něčím zalil, aby se tento nájezd dobře spojil s podkladem. Pokud mi nikdo neporadí nic lepšího, namíchám normální beton. Případně máte ještě nějaká doporučení?
nájezd můžete udělat z betonu, ale pak vám radím, trojúhelník musí být trochu kratší, než ten co máte namalovaný. Kdybyste nájezd udělal tak jak máte namalováno, pak vám nejpozději po první zimě popraská a začne se drolit.
Já bych situaci asi vyřešil pořádně naipregnovanými dřevěnými klíny, přišroubovanými na hmoždiny do betonového podkladu.
Zdravím, zrovna v pátek minulý týden jsem to dělal. Koupil jsem pytel hotového jemného cementového potěru (30 MPa) a dal to tam. Teď jen chodím a vlhčím to a vypadá to velmi dobře. Tvrdý je to už jako čert, ale uvidíme co zima.
Jinak opravdu to nedělejte až tak ostré, raději udělejte lichoběžník a na koncovou hranu dejte nějaké ALU ukončovací profil (příklad je zde: stavebnictvi3000.cz/... ). Jinak nějakou jemnou mřížku tam dejte, pokud máte a pěkně ji zalejte.
Z obrázku nepoznám, jaký je rozdíl výšky mezi podlahami. Pokud je to méně než 5-6 cm, flexou bych strhl hranu nové podlahy (kvůli gumám), spodek k železu srovnal jen stěrkou. Vždyť tzv. přejezdové obrubníky - treba na vjezdech přes nové chodníky za zámkovky jsou podle normy 5 cm.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.