Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poskládat kabely do rozvaděče?

Od: dobrichovsky odpovědí: 2 změna:

Provádím rekonstrukci rekreační chaty včetně elektrifikace.
Elektrikář mi již natahal kabely a až si začistím zdi, pozvu jej znovu vše zapojit včetně hlavního rozvaděče.
Rozvaděč mám namontovaný na zeď protože ji chci přizdít a tak budou dvířka rozvaděče nakonec v rovině se zdí.
Do rozvaděče táhnu ještě několik trubek, které dále pokračují ven z chaty pro případné připojení zařízení v budoucnosti (el. pohon brány, čerpadlo k potůčku, osvětlení kolem chodníku - je to taková rezerva, neříkám že všechny trubky zaplním).
Nyní hodlám rozvaděč zazdít a nerad bych udělal tu chybu, že kabely či trubky, které vedou do rozvaděče budou nějak nevhodně uspořádané resp. přívedeny ze špatného směru, že by byl problém je následně v rozvaděči zapojit.
Přikládám fotografii ze které je vše patrné. Do rozvaděče vede asi 16 kabelů, penejvíce CYKYLO a potom nějaké CYKY většího průřezu (přívod, k podružnému rozvaděči).

Jak poskládat kabely do rozvaděče?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já bych si je ještě vytahal a oholil izolaci na úrovni vstupu do rozvaděče - pak se to dělá dost blbě.

doplněno 01.09.13 15:18:

Pak už klidně zaházet

hodnocení

0x

Nechte jak je, elektrikář si poradí. Možná se jen kabely pokuste srovnat tak, aby se při vstupu do rozvodnice moc nekřížily a silnější průřezy dát lehce bokem. Holit kabely nedoporučuji. Pokud v tom nejste zručný, mohl by jste poškodit izolaci a elektrikář by Vám pak asi moc nepoděkoval.

U husích krků se snažte v celé trase eliminovat ostré ohyby, jinak jimi v budoucnu budete protahovat těžko.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]