Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mám plynový bojler Johnwood s expanzní nádobou. Posledního půl roku je problém s kolísáním průtoku teplé vody. Stává se, že při puštění vody z baterie teplá voda "vystřelí" a postupně se průtok snižuje a po chvíli se zase postupně zvyšuje. Takže je problém při sprchování nebo umývání nádobí, kdy je nutné neustále regulovat teplotu vody pomocí baterie. Poradí někdo kde je problém? Děkuji za vaše reakce.
Vodu máme vlastní ze studny, čerpanou čerpadlem do vodárny. Redukční ventil na teplé není použitý. Včera jsem se pokoušel změřit tlak v expanzní nádobě u bojleru a tekla mi z ventilu voda. To by podle mého názoru asi být nemělo, že jo? Asi bude expanzka "mrtvá" i když je tam jen 2,5 roku.
Tipuju tohle: expanzka u boileru je plná vody (prasklý vak) = vysoký tlak v boileru. Ten způsobuje to "vystřelení" vody. Pak tlak rychle poklesne na tlak který dává vodárna, dál se snižuje až do sepnutí čerpadla (průtok pomalu klesá). Pak sepne čerpadlo, tlak ve vodárně stoupá a průtok vody se zvětšuje (podle nastavení a velikosti expanzky rychle nebo pomalu).
Podívejte se i na nastavení expanzky ve vodárně. Expanzka u boileru - nejspíš vyměnit vak nebo novou expanzku (co vyjde levněji). I u funkční expanzky u boileru tlak bude kolíst v mezích spínání - vypínání čerpadla, to by řešil redukční ventil za vodárnou (stálý tlak za RV, kolísal by jen ve vodárně)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.