Zdravim vsechny radce. Prave jsme dorekonstruomvali (hnusny slovo pro mobil) cast zemedelske usedlosti, vejmínek 2+1 a nastala otazka kam s ditetem kdyby prislo. Chtel bych prestavet drevnik navazujici ve dvore k domecku. je potreba nejake stav. povoleni kdyz do dvora neni odnikud videt? sousedi jsou v pohode. dik paldas
Souhlasím s @totak. Ale jinak by potřeba povolení bylo. Pokud ale jsou sousedi v pohodě, něměl by ti nikdo dělat problémy. Nechci tě ale navádět ke špatnostem.
Povolení není potřeba dokud konstrukce nezasahuje do nosných částí budovy a nezmění se vnější vzhled stavby. Obojí bude v tvém případě así problém. Pravda je že stavební úředníci jsou v město od města jiní takže je lepší se poptat po sousedech co u vás ještě projde a co už ne. doplněno 31.08.13 09:00: Pokud rekonstrukce ne DOKUD KONSTRUKCE Nějak mi to poránu píše kraviny.
Pokud nejste vlastníkem stavby 50 let, tak bych ro riskla bez povolení za předpokladu, že je dřevník zamalován v katastru. Já bych si to nazvala opravou a ta se nehlásí. Pokud vás někdo udá, budu tvrdit, že takto jsme domek koupili, jen jej opravujeme.
Dodatečně papíry jdou vyřídit vždycky.
paldas*
No je to dedictvi. V druhe polovine bydli babicka. Jsem 100% vlastník s břemenem - babička. takže to asi tvrdit nemuzu. Jde mi o to ze pokud me nikdo nenahlasi jestli na to muze SU prijit jinym zpusobem.. napr z leteckych map apod...
Asi skutečně záleží na úřednících. U nás na něco podobného přišli při ohlášení přestavby podkroví. Úřednice mi vynadala a "za trest" jsme museli nechat udělat výkresy skutečného stavu.
paldas*
Právě že chci rozšířit abych nemusel do podkroví... není kam dat schody
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.