Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zrušit poplatky za TV

Od: hzvgd* odpovědí: 30 změna:

Dobrý den,

platím měsíčně jako většina lidí poplatek za TV, ale už se na ty hrůzy, co tam dávají nekoukám asi dva roky. Poradíte mi prosím někdo, jak mám zrušit toto placení poplatků?

Děkuji, Jan Turek

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Pokud vlastníte televizní přijímač nebo zařízení, které umožňuje příjem televizního signálu, jste povinen platit televizní poplatek bez ohledu na to, zda vysílání sledujete či nikoli. Co je ono "zařízení"? Např. PC s televizní kartou je televizním přijímačem, neboť umožňuje příjem televizního vysílání jako kterýkoli jiný televizní přijímač. Rovněž PC s možností příjmu programů prostřednictvím IPTV je televizním přijímačem, neboť umožňuje příjem televizního vysílání a individuální volbu programu.

Jestliže žádný z těchto přístrojů nevlastníte, zajděte si na poštu, kde obdržíte formulář k odhlášení se z evidence poplatníků.

Apropos, jak víte, že "tam dávají hrůzy", když se dva roky na televizi nedíváte?

hzvgd*
hodnocení

Bruno asi žije na jiné planetě - nechodíte do hospody? do elektra? ke známým? - tak tam všude ty zhovadilosti vydím a doma bednu fakt nezapnu, neboť jen debil může sledovat to co nabízí naše kanály. To je dlouhodobá záležitost, ne jen ty dva roky co se na ní nedívám vůbec...

edge*

Vy ale platíte pouze veřejnoprávní rozhlas a TV což je pouze Česká televize a Český rozhlas, nikoliv TVho*na a jiné takže nevím co za zhovadilosti myslíte... Ostatní stanice si na svou obživu vydělávají reklamami proto je každých 20 minut 10minutová reklama!

Pokud by nastala apokalypsa všechny TV stanice vypnou ale jen ČT a český rozhlas bude fungovat do rozmetání jejich budov. A budou informovat o postupech evakuace a podobně. Mají to dané zákonem stejně jako vy za tyto služby platit. V podstatě ikdyž já si na rádiu český rozhlas v životě nepustím toto musím platit...

instalater*
hodnocení

2x

Zdravím . Docela vás chápu. Já jsem si první televizi koupil teď před vánocema a to jenom kvůli vnoučkovi. Když jsem byl malej tak jsme televizi měli , ale po vojně jak jsem se osamostatnil , tak už jsem ji k životu nepotřeboval. V kině už jsem nebyl 25 let. Ale rád si zajdu do divadla na operu nebo balet. Stačí že používám PC. Nechápu proč mám platit jako podnikatel za každé rádio v autě , když mohu sedět pouze v jednom a stejně si ho nepouštím. Poplatek za TV platím , ale slušně řečeno mi to vadí.

hzvgd*
hodnocení

naprosto s vámi souhlasím... tu TV zrušte a myslím, že půjdou i ty poplatky za rádia, jen to chce vydržet... rádio když zapnu, tak bych rozkopl, tolik zhovadilostí během pár minut člověk jen tak neslyší :) ---- už jsem alergický i když jedu jako spolujezdec na rádia, tak vždy prosím aby ho řidič vypl... a za tohle bych měl platit? to mi přijde jako návštěva v sado-maso salonu, někdo vás zmlátí jako psa a vy mu za to zaplatíte :))

hzvgd*
hodnocení

třeba platím víc, ale je to moje rozhodnutí, nikoli příkaz ze strany státu...

Ale poplatky dle zákona se platí za vlastnictví TV. Nic na tom nemění že koukáte na HBO. Já s tím sice taky nesouhlasim, ale platim. Z našich daní se platí taky tisíce zhovadilosti a musíte je platit. Tak to prostě je a ostatní lidi budou platit za vás až to zdražej.

hodnocení

2x

Těch pár šušňů mne nějak netrápí a tiše doufám, že karloidní svazáci a ČT postupně vypadnou a možná zas bude na co koukat.

Víc mi vadí ty desetitisíce které každý měsíc platím na ostatních daních a poplatcích.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, placení poplatku za veřejnoprávní TV a rozhlas upravuje zákon. Podívejte se viz odkaz - je tam dost informací a i ten zákon ke stažení. Pouhá nespokojenost s obsahem TV vysílání ke zrušení poplatku nestačí. Zdravím!

tvp.ceskatelevize.cz/...

doplněno 29.08.13 11:16:

lujs - byl jste rychlejší, ale odkaz nefunguje. Ten můj se zase nevložil korektně, ale funguje po zkopírování do adres. řádku prohlížeče.

hodnocení

0x

Nejdřív zkuste najít info zde.

doplněno 29.08.13 11:21:

tvp.ceskatelevize.cz/...

narf
hodnocení

0x

Pošle se čestné prohlášení, že nemáte TV ani jinou možnost TV programy sledovat. Samozřejmě doma nesmíte mít fyzicky zapojenou televizi. U nás doma nikdy TV nebyla, právě kvůli hrůzám. Na Eurosport se občas podívám třeba v pizerii, když mají.

zabu

Nikoliv fyzicky zapojenou. Nesmíte ji mít fyzicky vůbec doma. V zákonu se hovoří o držení TV přijímače, nikoliv o zapojení.

jirbar*

Nesmíte mít ani bedynku od televize v které máte králiky.

divka

a když mám televizi, na které po přechodu na HD signál nechytím žádný program čt? :)) jen černou tmu..

jasně, sedím u noťasu, tak je jasný, že můžu koukat na něm...

stirecek*
hodnocení

0x
Lze to zrušit na poste ,pokud to platíte pres sipo.

martin1965*
hodnocení

0x

Musíte si umět vybírat. Já si vždy něco najdu. Mám rád staré serialy, to mě uspokojí Barandov. Na ČT2 mám rád serialy třeba z druhé světové války - Námořní bitvy, tankové bitvy atd. Jelikož jsem psycholog - amatér, tak rád sleduji všechny reality šou. A jejikož se všechno musí platit, tak za naší veřejnoprávní televizi se platí koncesionářský poplatek, není nikterak velký, ale je to podpora toho, abychom se mohli na ní koukat. Pokud se to zruší, tak už můžeme pouze koukat na komerční stanice, které mají ale své zájmy.

aaaaaa*
a za které platíme mnohem víc než za čt a nikdo se kvůli tomu nerozčiluje
narf

V televizi je nic a dá se to přeskočit. Filmy na DVD se dají koupit od 10 Kč. Je to bez reklam, na pokračování si promítat podle nálady střídavě třeba 2 filmy...Proč se koukat např. TV na válečná zpravodajství? Tomu na TV neujdete...

buss
hodnocení

0x

Tam kde se přihlašuje, přes poštu. Ale že jsou tam hovadiny příjemce poplatků nezajímá, ani když se budete dívat výhradně na soukromé stanice, či zahraniční. Učiňte tak, ale stejně vždy časem budou bombardovat, je třeba vydržet.

p8
hodnocení

0x

A co když mám satelit? Platím 260 Kč/měs., tak proč mám ještě platit poplatky ČT? Ten satelit mám proto abychom nemuseli sledovat Českou televizi. A to někdo zjišťuje kdo má doma televizi? Myslím že ten zákon je nesmysl.

Ano, v určitém ohledu je to nesmysl, ale na chudý lid je potřeba přísnost. Neplatil by nikdo a jak by pak pan prezident pronášel novoroční projev, kdyby padla ČT?

Pokud máte satelit, je jasné že máte i TV a tím pádem musíte platit poplatky. Můžete se mi tu všichni dušovat, že se nekoukáte, ale nevěřím nikomu. Kdo má TV, ten si ji občas zapne a občas přepne i na ČT.

p8

Já se na Českou televizi nedívám. Jako zdroj informací používám internet. Filmy mně nezajímají, seriály a podobné hovadiny už vůbec ne. Tak se chci jenom zeptat, jestli Česká televize vysílá placené reklamy. Pokud ano, na co ještě vybírá od lidí poplatky? A to jenom proto že někdo vlastní televizi. Tu televizi může někdo mít jenom k videu nebo DVD. Nikdo nemůže lidi nutit dívat se na televizi.

hzvgd*
hodnocení

já se koukám na filmy a ty si stahuji... HBO je alternativa, kterou sem tam využiju...

Takže krom jiného taky kradete, že ...

hzvgd*
hodnocení

Tak jsem to vyřešil. Zašel jsem na poštu, vyplnil formulář a basta. TV od příštího měsíce již platit nebudu...

A co uděláte s televizí?

hzvgd*
hodnocení

když se koukám, tak na HBO a protože mám pětiletýho syna, tak na JimJam, Nickelodeon, Disney a podobně... ČT pro kterou poplatky jsou nesleduji ať si tu blábolí o morálce kdo chce co chce... Nesleduji ani jiné České stanice a těm nikdo neplatí. ČT je bolševickej moloch, trafika pro tisíc lemplů a třicet šikovnejch a pracovitejch...

Akorát těm jinejm stanicím platíme nevědomky podstatně více, než vědomě ČT.

buss
hodnocení

0x

Odhlašte, ona zase přijde kampaň RT.

petr368
hodnocení

0x
ať si laskave ten shit ČT zakóduje!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]