Nejste přihlášen/a.
Dobrý den! Nechci aby si naše děti kazily oči a nevim jaké osvětlení zvolit do dětského pokojíčku vel. místnosti 4*3m. Příjde mi že dnes se spíše kouká na spotřebu el. energie. ale já nechci svítit "svíčkou" abych ušetřil ale chci vidět. Doporučte mi prosím osvětlení které by bylo vhodné do našeho dětského pokoje. Cena do 2tis. Našel jsem lustry které jsou 4*40W a to mi příjde málo. Nechci ale mít na stropě zavěšený monstrum kde bude 10tyčí a 6žárovek. Děkuji za vaše odpovědi.
Mám ve stejném pokoji stropnici - klasickou kulatou a do toho vhodné žárovky/zářivky. Pokud jde o školáky nebo děti, které třeba sedí u stolu a malují, tak doporučuju nějakou stolní lampu.
Neosvědčilo se mi bodové světlo. 4 žárovna na vše možné strany pokoj pořádně neosvětlí.
Co takhle zajít do nějaké prodejny se světly a zeptat se na nejlepší řešení? Nebo aspoň nějakou radu, co by prodavač dal nebo co doporučí. Kupovat hned nemusíte.
my jsme dětem koupili lustr se třemi halogeny. Svítí solidně, světlo má spektrum skoro jako žárovky, nenechává v očích ten nefajnový fialový otisk, jako to dělají LEDky.
Znáte tu fintu, která se dá udělat s jednookruhovým halogenovým lustrem?
Místo normálního vypínače dejte dvojitý lustrový, kterému jeho vývody spojíte diodou 230V/5A. Jedna klapka vypínače potom rozsvítí lustr naplno, druhá na poloviční výkon. Rozsvítit lustr na půl výkonu je užitečný zlepšovák zvláště při ranním vstávání. Ale toto jde opravdu udělat jen s halogeny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.