Nejste přihlášen/a.
Budu napojovat kotel Dakon FB2 40 KW na tuhá paliva na stávající topný systém, který je rozveden v oceli (plynový kotel). Ke kotli bude čerpadlo 25/80. Kotel je vzdálen od napojení 4 -5 m. A teď čím ho napojit... měl jsem tu pár rádců a nejsem si jistý čím. Ve hře je měď 35 mm nebo uhlíková ocel 35 mm. Budu potřebovat cca 20 m trubky a měď mi vychází asi o 6.000,- Kč víc.
Za 6 000.- vám to schopný topenář udělá v železe za odpoledne i s materiálem. Kombinovat ocel a měď (viz příspěvky výše) stojí vždycky za ...
Ahoj. Fribble má pravdu. Kombinovat železo s mědí lze, ale ten rozdíl v materiálu budete pociťovat do tý doby, než to zase dáte všechno do železa. Bude do klapat při ohřevu i chladnutí. Soused to tak má a začíná dost nervóznět z těch nepříjemných zvuků. A už vůbec bych k tomu nepřidával jakýkoliv plast. Potom v trubkách týhle šílený kombinace vzniká šlemovitý sajrajt.
O plastu ani neuvažuji, ale co se týká ocelových trubek, tak mám na mysli trubky z uhlíkové oceli, které se spojují lisováním.
Když jste porovnával cenu mědi a uhlíku, započítal jste i rozdíl mezi lisovanými tvarovkami na uhlík a letovanými na měď?
Třeba měděné tvarovky na profipress jsou přibližně desetkrát dražší než ty letovací...
nevím zda máte s tímto zkušenost ale já mám celé topení v rd tažené tímto tzb-info.cz/... a i při rozdílu teplot 70st. (teplota otopné vody cca 85st.)se neroztáhne ani o kousek navýc se vyrábí i v bílé barvě a proto nemám naprosto nic proti rozvodům z plastu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.