Nejste přihlášen/a.
Mám smlouvu typu RWE plyn STANDARD na dodávku plynu na chalupu, kde na plynu vaříme a jen výjimečně v zimě zapálíme na noc plynový kotel. Nyní jsem dostal k podpisu Dodatek k této smlouvě, kde bych se měl zavázat na 24 měsíců platit ceny plynu dle tarifu RWE plyn OPTIMAL. Podmínky jsou tak složité a kličkaté, že by se v tom ani prase nevyznalo.
Máte někdo zkušenost s tímto tarifem a poradíte mi, zda to mám podepsat? Díky předem všem.
Dobrý den, také jsem od RWE dostal tento dodatek. Nepodepsal jsem nic a zůstal na stejném tarifu a za stejných podmínek. Neměl jsem pocit, že je to výhodné pro moji osobu, ale že si jen RWE chce na dva roky udržet zákazníka. Takže, záleží na Vaší současné spotřebě a dle toho to bude nebo nebude výhodnější. Obecně - nemám rád nepřehledné a vnucující nabídky. Zdravím!
doplněno 28.08.13 12:32:Já jsem měl tu nabídku "vrácení" peněz vyšší a přesto jsem odolal. Bylo tam kouzelné slůvko, že vrátí až. Tedy čím více odeberu (a utratím peněz), tím více snad dostanu zpět. Myslím, že při menší spotřebě plynu je lepší zůstat na svém tarifu.
Stačí se podívat na stránky RWE a porovnat si ceníky Standard a Optimal. Optimal je skutečně o něco levnější ale úspora je v řádu jednotek procent, možná tak 2-4%. Při vaší spotřebě to bude asi zanedbatelné a ještě se uvážete na 2 roky. Jestli chcete za každou cenu ušetřit, poohlédněte se raději po jiném dodavateli než RWE.
Mám dojem, že RWE při podpisu závazku ještě vrací nějaké peníze zpět, ale to musíte nahlédnout do smlouvy a zvážit, jestli to při vašem odběru stojí za to.
RWE je opravdu podle srovnávačů nejdražší dodavatel. A ten slib vrácení peněz jsem tu už jednou komentoval. Je to marketingový tah, a jeho "kouzlo" spočívá ve slůvku Až. Ta částka se mění podle množství odebraného plynu, a bude vyplacena až při vyúčtování. Kdo nevěří, ať si přečte podmínky tarifu na jejich Webu.
Já přešel letos od RWE k EONu. Vyšlo mi to nejlíp, Tak za rok, při vyúčtování uvidíme.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.