Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Perlinka na beton - rohy

Od: mirekr® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

budu natahovat perlinku na betonovou zeď. Potřebuji zjistil jak vyřešit vnější roh. Stačí přes roh přehnout pás perlinky nebo je lepší koupit hliníkové rohy s perlinkou. Ty hliníkové rohy mi připadají zbytečné vzhledem k pevnosti betonových rohů, tak raději zjišťuji jaké máte zkušenosti. Díky za rady.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Zdá se mi nákladné a tím zbytečné na beton dávat perlinku.Podle mě stačí vyrovnat jen lepidlem.Rohy existují plastové s perlinkou na zakotvení a jsou o dost levnější.

JABRAKA

Souhlas, ruzky by jsem dal, jestli je nemate 100%

hodnocení

Já na to ale budu dávat fasádní omítku, takže perlinku to asi bude potřebovat.

pfpetr*
hodnocení

0x
se siti to budes mit o neco malo hezci , schova to pripadne nerovnosti . Roh pouzit pouze pokud ho chces mit hezci funkcne to temer nicemu nepomuze ale nevadi . Delat roh jen siti je spatne ,lepsi jsou kovove ruzky zed s nima nenabyde jako s plastovyma

pt®
hodnocení

0x

Místo zahnout perlinku přes roh, bych ji lepila od hrany rohu a za rohem totéž. Takže by se v rohu perlinky sešly. - pt

hodnocení

0x

Perlinku nazahýbejte přes roh, páč jí neohnete do rohu. jen jí ukončíte 5mm od rohu, a na druhou stranu začnete 5mm od rohu.

Rohy jsou dobré na srovnání roviny..(nikoliv nutné)

stany*

Presne tak, ale pokud na to bude dávat fasádní omítku, asi bude rožek potřebovat právě pro srovnání roviny. Taky je otázka, jak ten stávající beton vypadá ( hnízda, přetoky atd. ) jestli nebude nutné celkové srovnání, ale to je spekulace na místní šetření nebo fotky

hop®
hodnocení

0x

Perlinku nepřehýbat, tím i rovný roh zkřivíte.

Na betonovou zeď PROČ perlinka?

Pod fasádu stačí jen minimální vrstva lepidla, pokud beton je rovný.

ALurohem v lepidle dorovnáte případné nerovnosti betonu, aby bylo podle čeho udělat rovný roh fasády...

jinx*
hodnocení

0x

co je perlinka?

minulý týden zde byl podrobný popis

Perlinka na beton - rohy

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]