Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Starý komín - rizika

Od: free odpovědí: 9 změna:

Dobrý den mám dotaz ohledně starého komínu bydlíme ve starém baráku a na rekonstrukci komínu budu mít až příští rok a nevim zda mužu zatopit ve starém když bych ho vyčistil nahoře nad střechou bych ho omítnul pod střechou je bez poškození omítnutej neni oplechování tak bych provizorně navařil kolem něj lepenku myslíte si že by nemusel být problém? přikládam foto

Starý komín - rizika
Starý komín - rizika #2

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzmalatny*
hodnocení

2x

Pod střechou by měl být omítnutý,zkuste vyčistit a udělat kouřovou zkoušku.Zatopte v dolních dvířkách,něco co čoudí a pak ucpěte nahoře. Pokud je prasklý a bude mezi cihlami prostupovat kouř,není dobré ho provozovat.Lepenku,no nevím,je docela hořlavá.Popřemýšlejte nad jiným materiálem.

free
hodnocení

děkuju vám za rady tak já tedy udělám co píše @honzmalatny zacpu ho nahoře a zatopím uvidím jestli to bude někde kouřit a pokud by nikde nekouřil tak by mohl aspon jednu zimu vydržet že? já tady měl dva chlapy z jedne firmy u nás a hrůza řekli komín nemužeme vyčistit protože je dole obehnanej sádrošem to musim sundat ale já chtěl jen aby se mi na něj podívla a řekli jestli je ok a chtěli 1400kč a řekli chce to novej nebo rekonstrukci už nikdy více takovou firmu

honzmalatny*

když jsem dával do"běhu" svůj komín,tedy pozval jsem si komíníka,ten ho zhlédl jak zvenku tak i u kotle přes zrcátko,pak pod střechou,zda je omítlý a pak udělal tu kouřovou zkoušku.Hlavně ho vyčistěte a pak uvidíte. Ale kominíka to chce. Pro jistotu..Jen Vám to buďto projde,nebo ne.

free
hodnocení

náhodou neznáte někdo dobrého kominíka za přijatelnou cenu nymbursko?

fribble*
hodnocení

1x

Stejně vás kominík nemine, povinost majitele domu je každoroční revize komína - spojíte povinnost s radami, jak na to nejlépe.

hodnocení

1x

kominík Vám ho samozdřejmě zamítne aby Vám mohl nabídnout nový za nemalý peníz.. Já bych v něm zkusil zatopit, a pokud by byl v pořádku, tak bych v něm normálně topil.

hodnocení

1x

Měl bych 2 rady :

1) Odstranit kouřový nástavec na komínu, nechat spaliny proudit celým průřezem komína a dát na komín stříšku z ocelového plechu , aby do něj nepršelo.

2) Zdivo z vnějšku vyspárovat a rozhodně průnik střechou oplechovat - žádná IPA!

repkin*
hodnocení

0x

Osobně bych tohle směřoval na kominíka. Přeci jen jde o život.

pfpetr*
hodnocení

0x
me osobne prijde v dobre kondici a pokud ho omitnes tak jeste spoustu let vydrzi hlavne cistit aby mel tah a taky by nemel byt popraskany po cele vysce objektu pokud je pravdepodobne v nem horely saze a hrozi coudeni do objektu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]