Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě kotle na tuhá paliva-dřevo

Od: lounacek odpovědí: 8 změna:

Dobrý den. Může se prosím se mnou někdo podělit o své zkušenosti z kotly na tuhá paliva. Chci změnit topení z plynu na dřevo a nevím co koupit za kotel. Atmos je prý super,ale musí být dokonale suché dřevo,dakon či hercules viadrus dehtují nevím. Nechci se spálit tak ocením každou radu. Vytápím patrový rodinný dům s kotlem na plyn o výkonu 24 kw. Děkuji moc

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzmalatny*
hodnocení

2x

Nedávno jste zadával stejný dotaz a už Vám bylo odpovězeno,proč se ptáte znovu? Pokud Vám něco není jasné,či nejste spokojen s odpověďmi v minulém dotaze,pokračujde dále a nezakládejte stejné vlákno znova.

lounacek
hodnocení

Pokud si ten dotaz dobře přečtete,tak zjistíte,že je podobný,ale trochu o něčem jiném. Pokud Vás to obtěžuje,neodpovídejte mi. Někdy je třeba více pohledů na věc,aby se člověk dopátral k tomu co potřebuje.

honzmalatny*

Mě to neobtěžuje,jen jsem Vám vytkl,že jste mohl pokračovat v tom vláknu milulém a nezakládat vlákno nové,které je stejné a mezi námi,ono je.Také jsem Vám radil,abyste se při výběru kotle držel výrobků,které splňují už minimálně 3 emisní normu.Přemýšlíte že budete topit dřevem a co když za rok či dva budete chtít přejít na jiný druh paliva?Černé uhlí a pod?

lidus*
hodnocení

0x

Na chalupě je Viadrus-Herkules U 26, myslím, že je 6 komorový, dřevo hoří dobře a nic se nedehtuje, brikety a jakýsi ořech co tu zůstal po dědovi hoří také, piliny, uhelný prach (občas stará bota) bez problémů.

doplněno 27.08.13 13:46:

Ještě doplním, že topíme dříví vždy staré min. 2 roky.

pfpetr*
hodnocení

0x
zakoupil jsem atmos a musim rict ze naprosta dokonalost . Suche drevo nepotrebuje jen mu spadne vykon a nezplynuje . Ale spaly vse a temer zadny odpad .
lounacek
hodnocení

Děkuji a jaké máte zkušenosti s obsluhou kotle,ůdržbou nebo s regulací teploty? Děkuji Vám moc

pfpetr*
atmos ma pracovni teplotu 80-90 ja tuto vodu poustim i do radiatoru a pres ventyl do bojleru . Je nutne mit termostaticky ventyl na zpatecce do kotle, nepusti do kotle vodu pod 60st a pokud poridite elektronickou regulaci se smesovacim ventylem tak je to super .co se tyce udrzby tak temer zadna pouze vybyram popel tydne kybl a jednou mesicne kotel vezmu kartacem a vymetu prace tak na pul hodky

neon*
hodnocení

0x

Mame Herkules U26, 6 komor, kw naroky asi jako vy a zaklad je (jak tu bylo napsano) topit 2 roky suchym drevem, v tom pripade je to lahoda, zadny dehet. Nejlepe jeste drevo z venku dosusovat co nejdele v kotelne. Me do kotelny vejde jen na mesic, ale i tak je to velky rozdil oproti tomu "suchemu" z venku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]