Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přívod vody přes základy

Od: kula odpovědí: 3 změna:

Zdravím

rozhodl jsem se napojit zděnou chatu na vodovod ze studni, ale objevil se mi problém. Nedokážu prorazit základy hluboké cca 80cm a vzhledem k prostorovým problémům je nedokážu podkopat, rozhodl jsem se tedy jít zkrz. Mám vrtačku 710W a vrták na beton. Můj plán byl udělat pár děr (potřebuji díru širokou cca 40mm) do kruhu a potom vysekat. Bohužel, co čert nechtěl, v půli základů se vrták odmítá zakousnout a já to prostě prorazit nedokážu. Je nějaký způsob, jak ve stísněných podmínkách udělám díru? Jaký stroj na to mám použít? Nějaké kladivo, zbíječku? vzhledem ke konci léta celkem spěchá. Díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Co nejde silou, jde ještě větší silou.. :)

Ale zvlášť v chatě, která není trvale provozovaná bych se spíš pokusil jít pod těch 80 cm, kvůli zamrznutí.

hodnocení

0x

Jak se nedokáže vrták zakousnout? Že by narazil na železo?

Nejde podkopat 80cm do země..máte foto, abych to viděl, že to nejde...

stany*
hodnocení

0x

Existuje postup zvaný jádrové vrtání, stojí to sice peníze ale výsledek je čistá práce a nevadí ani železo, např. jadrovevrty.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]