Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím vyrovnat 1,5 cm podlahy

Od: satarajiri odpovědí: 11 změna:

Dobrýv den, potřebuji v pokoji před položením plovoucí podlahy vyrovnat výškový rozdíl 1,5 cm s vedlejší místností a zároveň mít pod plovoučkou nějakou tepelnou izolaci. Mohu dát stavební igelit, na něj podlahový polystyren nebo hobru a na to plovoučku? Zdi ani podlaha nejsou izolované, ale mokré také nejsou. Bojím se jen, aby mi hobra mezi spodním igelitem a plovoučkou nevlhla, můžu ji použít? Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzmalatny*
hodnocení

1x

Já jsem zvedal podlahu o 10 mm a použil jsem cementotřískovou desku(cetris).Je v různých tloušťkách.Lepil jsem to celopložně polyuretanovým lepidlem a už je to několik let a žádný problém.Cetris nenasává vodu,vlhkost,je pevný,neprošlape se.

správně, cetris je OK.

honzmalatny*

*ua*to potěší...

pfpetr*
hodnocení

0x

je to běžný postup , hobra nebo osb desky desky se takto používají běžně polistyrenu bych se bál . Igelit tam určitě dejde, z čeho je složená původní podlaha?

fribble*
hodnocení

0x

Asi by se mi víc líbily osb, tak snadno nenavlhají.

satarajiri
hodnocení

podlaha je suť (zásyp) a na tom jen 10cm beton. Natřel jsem ho tekutou lepenkou a ještě tam přijde ten igelit. Včem je podlahový polystyren špatný?

fribble*

Měl bych strach, že se v exponovaných partiích (mezi dveřmi, pod křeslem u TV, pod nábytkem) slehne i přes rozložení váhy podlahou.

pfpetr*
hodnocení

0x

přesně tak časem by se vyšlapal je možno ho použít ale přez něj by musela být ta hobra nebo osb . Plovoučce stačí málo a (průhyb ) a praskaj zámky a rozlejzá se

stirecek*
hodnocení

0x
Hobra 8 mm , plovoucka 8mm, máte 1.6 cm. Pokud je sucho, problém nikde nevidím.

hodnocení

0x

Jestliže je podlaha vlhká, bude problém. Nemusejí být mokré, ale jsou vlhké?

satarajiri
hodnocení

Obvodové zdivo mírně vlhké je, je to nepodřezaný starý dům z třicátých let, ale není to nic hrozného, proto jsem izoloval tu podlahu. (Vím že by se mělo zdivo podřezat či jinak izolovat, ale na rovinu na to můžu z finančních důvodů zapomenout.)Mám to tak v ostatních místnostech a pátý rok bez sebemenšího problému, prostě venkovní zdi nejsou zastavěné nábytkem. Tam ale na igelit přišel rovnou jen mirelon a plovoučka, nemusel jsem vyrovnávat 1,5 cm schod. Ale na druhou stranu se hodí, aspoň tam bude v pokoji teplejší podlaha.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]