Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Regulace topení PT30

Od: standa* odpovědí: 3 změna:
Nainstaloval jsem termostat PT 30, nerozumím ohromnému zpoždění teploty na termostatu. RtuŤový už ukazuje 21°C a na termostatu je 19°C a na 20°C se dostane po 3/4 hodině. Je to normální, dokáže mi někdo odpovědět?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jambus*
hodnocení

0x

Dobrý den.

U každého teploměru může být nejaká procentuélní odchylka.Půl stupně sem ,půl stupně tam.

A taky to může ovlivnovat vzdálenost mezi teploměry.Pro začátek bych teploměry umístil co nejblíže k sobě.

standa*
hodnocení

Teploměry mám vedle sebe, jde o to, že v místnosti je např už 21°C a ukazuje to teploměr rtuťový a je to pocitově určitě tak, kotlový termostat vypne, protože teplota vody je 60°C a radiátor v místnosti pomaličku se ochlazuje a teplota na teploměru termostatu pomalu narůstá, třeba 3/4 hodiny a nakonec dosáhne také 21°C. Ten termostatový teploměr má hodně velké zpoždění a mi se to jeví jako chyba, i když technik z firmy mne ubezpečoval, že je to prostorový teploměr a z důvodu regulace je tak nastaven.

petr123*
hodnocení

0x

Máš ty teplomětry hned vedle sebe? Není třeba jeden z nich na studenější stěně nebo blízko průvanu (třeba u dveří)?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]