Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Zabetonoval jsem podlahu. Betonová stěrka 5cm na polystyrenu. Beton je z betonarky. Označení je "cementova mazanina P300" , zavlhlý. Po 7 dnech beton stale se droli a dase vyškrabat až uplně na polystyren a má zrzavou barvu. Kropim ho vodou od druhého dne. Zitra jdu na betonarku, ale chci se zeptat, jestli se dá s ním něco dělát. Dase ho nějak zpevnít a tím zachranit? Mám nemocná záda, Býdlime už týden se 2 dětma v jedné místností a věcí nam moknou venku. K tomu musím chodít do práce. Takže mohu dělat jen o výkendu. Scenář : bybourat a zabetonovát znovu - je pro mně KATASTROFICKÝ...
Na foto je vídět rozdil mezi opravenými místy a betonem z betonarky.
Děkuju za všechny dobré rády. J. T.
Jestli-že to číslo 300 znamená množství cementu na m3, tak to by byl beton 1 : 4, což je kvalitní beton.( lopata cementu na 4 lopaty písku). Dovezli Vám ho zavlhlý, nebo tekutý, řídký? Nepřidal jste si do něho před položením vodu, aby se s ním lépe pracovalo? Nebyly v ty dny velká vedra? Ta zrzavá barva je podezřelá, už se mi před lety stalo, že cement v pytlích byl do hněda, až do zrzava. Neztvrdl a šel přímo vyhrabat, podobně, jako teď u Vás.
Betonoval jsem v ponděli. Od pondělka vedra nejsou. Beton byl jen zavlhlý. Ja mám fakt "štěstí" na takove věci. Pomocník se od rana opil, a několik krat za den odchazel pro pivo, tak že mel jsem co dělát, aby ten beton dostal do vníc. Tak že na nějaké zavlhčovaní jsem aní ne měl čas, a ani nechtěl vubec. Vím ze hodně vody by uškodilo. Pracoval jsem par let na stavbě, a takový beton jsem stahoval víc krat. Ale nemusel jserm nikdy řešít takové zachraňovaní. Vždy beton ztuhl, a nikdy neměl takovou barvu. Stalo se že pomocniky neumyli kolečko, a beton v něm oschnul, ale v koutkach stejně byl dost tvrdý. Chtěl jsem původně pokropít už v uterý, ale podlahu jsem dodělaval až po pulnocí, a tak se mi zdala být moc měka, tak jsem začal raději ji kropit až ve středu, aby nevyplavil cement. Na to přísloví o slepicích jsem si taky u toho vzpomněl...
Děkuju za odpověď.
koukám že jste si máknul ,připadá mi to že byl beton moc suchý a pokropení přišlo pozdě . já bych díry zalil řídkym betonem klidně pytlovanej , po zaschnutí penetrace dle výrobce nivelačky sokrat je málo ,položil vytápění (trošku se divym že jste šel do elektriky) a zalít nivelačkou. těch děr tam moc nemáte teoreticky by to šlo zvládnout za jeden den
No, bylo toho 42m2. Byl jsem sám, a měl jsem 0,5 pomocníka, akorát na pocuchaní nervu, a tak to trochu trvalo. Pro to mně to dost bere. Druhý den ten beton byl docela podivný. Byl dost měkký, a tak jsem ne riskoval to zalévat, aby ho nevyplavil. Navíc nevypadal že by osýchal. Určitě nějaký důvod , že ne vytuhl to má. Spíš mně teď trápí to, jestli se dá zachránit. Díry, co se vysypali už jsem opravil. Včera jsem vyškrabal velký kus podlahy (3,5m X 1m). a zalil znovu. Jde mi o to, aby ten beton se nerozpraskal, i přes to že mám v něm kari-síť. A taky aby se mi neodlepovala dlažba a nepraskala i s betonem.
Do elektriky jsem dospěl tak to: Nemám tady plyn. Takže buď elektřina, a nebo tuhá paliva... Místo pro kotelnu tu nemám, a navíc v obýváku (na foto) není místo na umístěni radiátoru Okno zde není, u jediné steny beze dveří bude schodiště nahoru a krb, a u terasových dveří (dvou-křídlo 2m X 2,4m) do podlahy jsem to dávat nechtěl. Tak že řešení bylo na světě.
ona ta nivelačka dokáže taky dost zachránit a popraskat může i kvalitní beton těžko říct takhle od monitoru , pokud se vysloveně nehoupe a plošně je únosný tak bych ho nechal a přelil
Koukám, že se nikdo nehrne podat nějakou dobře mířenou radu, ani se nedivím, když nemá téměř žádné informace. Proto doporučuji tyto ihned doplnit - popsat pořádně o jakou podlahu jde, v jakém prostředí atd., atd - psát a psát, tazatel nesmí být skoupý na slovo. Z toho vašeho betonu mám však velmi špatný pocit, obávám se, že jste jej vyplavil a vymetl brzkým zásahem.
Je to podlaha v RD. 5 cm na polystyrenu. Na to chcí topný kabel a dlažbu.Zabetonovala se v ponděli večer. V uterý se nedělalo níc . ve středu se začalo kropit vodou. A takhle jsem vymetal včera, před tím, než opravil par děr. Myslel jsem že je jen špatně zamichaný beton z betonarky, a byly v nem asi hroudy z písku. Ale dnes jsem zjistil že toho je víc. Výškrabl jsem velky kus podlahy (cca 3m2), vytahl z toho velké kousky, pridal cement a písek a zalil to znovu.
Chtěl jsem to prolít penetrací, a nebo penetrací s cementem, ale obavam se že to vytvoří jen krustu, která se odloupne i s dlažbou. Místy je to tvdrdší, ale místy se to celé vyškrabe.
Zdravím,
těžko říct je to takové věštění z koule), ale podle toho, jak to vypadá, bych si tipnul, že ten beton z betonárky je špatný (špatně rozmíchaný, případně málo cementu - proto je zrzavý a místy tvrdší a místy měkčí). Lidově se takovému betonu říká, že by ho "rozhrabaly slepice". Protože normální beton musí být už drhý den po zabetonování natolik tvrrdý, že udělat do něj vryp dá docela práci.
Poradil bych vám asi jednu věc - zavolejte na betonárku, ať se na to někdo od nich přijede podívat. Zkuste se taky podívat po svém okolí po nějakém šikovném zedníkovi, ať se na to mrkne a co tomu řekne.
Jinak to vidím na doslova "vyhrabání" celého betonu ven a udělat znova z pořádného betonu (i když je fakt, že pokud na to přijdou topné kabely a pak finální vrstva, tak se jedná jen o podkladový beton a ten nemusí být jak na "bunkru". Chce to, aby to viděl někdo znalý na místě. Ale pokud dojde ten někdo také k závěru, že je špatný beton z betonárky, tak bych po betonárce požadoval nový beton zdarma jako náhradu a tlačil bych je k náhradě škody - finančně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.