Nejste přihlášen/a.
Proč se pije káva jen pražená,když může být i jen usušená?Když vidím,jakým špatným způsobem je pražená,doslova i často speklá vysokou teplotou.Je známo,že potraviny spálené do hněda či černa jsou rakovinotvorná,protože obsahují jedy i rakovinotvorné akrylamidy.Přece zdravější i jednodušší by bylo kávová zrna jen sušit a ne pražit.
když se praží správně není spálená. Poslední spálenou jsem viděl v těch černobílých sáčcích po 10dkg, která byla k vidění už za socialismu - tu jsme kupovali na ozdobu.
Jinak k otázce to je jako byste se ptala, proč se dělá karamel, když je cukr zdravější. Proč se buráky praží, když je stačí usušit (mají chuť fazolí).
máte nějaký důkaz o tom, že vám někdo prodává spálenou kávu či dokonce něco jiného spáleného. Dejte tedy podnět na ČOI. Kávu piju občas ne moc. O tom, že by byla spálená slyším porvé. Tak trochu mi Váš dotaz připadá jako fóbie z něčeho spáleného.
Jak vlastně má vypadat pražená káva a ne spálená?Ať koupím v obchodě kávu kde chci,tak plno zrn je skoro černých a spálených,až jsou v nich díry.Pražená káva má být přece hnědá,ne?Připadá mi že nám prodávají velice často spálený podřadný šmejd,který se pražil rychle a za vysoké nesprávné teploty,aby toho více měli upraženo a větší zisk.A to i když koupím dražší kávu a ne nejlevnější.
Káva se zkrátka praží, nepálí. Maso se také peče a nespaluje se, koláč se také peče a nepálí se, pizza se peče a a nespaluje. Pražení je druh tepelné úpravy... mno, klid.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.