Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Proč se káva praží,když ji stačí jen usušit?

Od: koki* odpovědí: 10 změna:

Proč se pije káva jen pražená,když může být i jen usušená?Když vidím,jakým špatným způsobem je pražená,doslova i často speklá vysokou teplotou.Je známo,že potraviny spálené do hněda či černa jsou rakovinotvorná,protože obsahují jedy i rakovinotvorné akrylamidy.Přece zdravější i jednodušší by bylo kávová zrna jen sušit a ne pražit.

 

 

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

1x
avatar clayman

když se praží správně není spálená. Poslední spálenou jsem viděl v těch černobílých sáčcích po 10dkg, která byla k vidění už za socialismu - tu jsme kupovali na ozdobu.

Jinak k otázce to je jako byste se ptala, proč se dělá karamel, když je cukr zdravější. Proč se buráky praží, když je stačí usušit (mají chuť fazolí). :)

 

sebod*
hodnocení

0x

Proč se pije káva pražená? Protože teprve pražením získá tu správnou chuť a aroma. Usušená káva, je něco naprosto jiného. No a to, že nám v obchodech nabízejí kávu, která je spálená, je chyby nás, kupujicích.

 

hodnocení

0x
avatar miramira

máte nějaký důkaz o tom, že vám někdo prodává spálenou kávu či dokonce něco jiného spáleného. Dejte tedy podnět na ČOI. Kávu piju občas ne moc. O tom, že by byla spálená slyším porvé. Tak trochu mi Váš dotaz připadá jako fóbie z něčeho spáleného.

buss

Postačí nekupovat mletou, ale zrnka a tam se to pozná. Ovšem dnešní kafe, když se kdysik mlela před použitím, , tak to vonělo po chodbách...

 

zabu
hodnocení

0x

Protože by nebyla dobrá. Káva při pražení získává na chuti a vůni.

 

koki*
hodnocení

Jak vlastně má vypadat pražená káva a ne spálená?Ať koupím v obchodě kávu kde chci,tak plno zrn je skoro černých a spálených,až jsou v nich díry.Pražená káva má být přece hnědá,ne?Připadá mi že nám prodávají velice často spálený podřadný šmejd,který se pražil rychle a za vysoké nesprávné teploty,aby toho více měli upraženo a větší zisk.A to i když koupím dražší kávu a ne nejlevnější.

mirex*

Káva se zkrátka praží, nepálí. Maso se také peče a nespaluje se, koláč se také peče a nepálí se, pizza se peče a a nespaluje. Pražení je druh tepelné úpravy... mno, klid.

sebod*

no, mirex, nemáš až tak pravdu. Zrna kávy se dají spálit. A bohužel se opravdu s takovou kávou můžeme v našich obchodech setkat.

 

hodnocení

0x

Pochybuji, že by si někdo troufnul prodávat spálená zrna. Kafe kupuju na kila a nikdy jsem se s tím nesetkal.

 

72mona3*
hodnocení

0x

Dají se najít poměrně slušné články na téma pražení.

doplněno 26.08.13 11:24:

Teplota při pražení může dosahovat až 500 stupňů, přičemž teplota zrn se pohybuje kolem teploty 200-250 stupňů. Takže ... určitě jde spálit, ale neměla by se dostávat na trh. Stejně jako spousta jiných věcí...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]