Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přítelkyně a mé kouření v mém bytě

Od: opumuw odpovědí: 31 změna:

Chci se zeptat, mám vlastní byt 2+1 a jelikož kouřím a nemám balkón, tak jsem se již dříve rozhodl, že budu kouřit v bytě.
Kouřím v kuchyni a v pokoji, které jsou navzájem spojené. Rozhodně nekouřím v ložnici, tam to bylo opravdu vyjímečné. Hodně větrám.
Přesto mojí přítelkyni (nekuřačce) se nelíbí, že v bytě kouřím a nutí mě, abych chodil kouřit ven.
Dokonce ji štve, pokud bych kouřil z okna.
Jaký na to máte názor?
Je to přece můj vlastní byt ne?

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzav88*
hodnocení

3x
Take v tom byte muzete byt sam! Pokud o pritelkyni stojite, meli byste najit najaky kompromis ale pokud ji to vadi a vy nehodlate ustoupit budete v tom byte asi opravdu sam a priste hledejte kuracku, kdyz je to pro vas tak dulezite.

hodnocení

3x

To sice je, ale vše je zase jen o toleranci a ohledech na toho druhého. Pokud máte přítelkyni nekuřačku a chcete si jí udržet, neměl byste jí obtěžovat zápachem z cigaret ani ve vlastním bytě. Pro nekuřáka to není nic příjemného, Vám nohy neupadnou, když si na cigaretu vyběhnete ven. Pokud Vás to tolik obtěžuje a vadí Vám, že se to přítelkyni nelíbí, pak si budete muset najít též kuřačku zřejmě...Jak říkám, ohled na toho druhého by Vám chybět v tomto případě neměl...

olaf71*
hodnocení

2x

být Tvojí přítelkyní, tak Tě vyměním za nekuřáka, nebo ohleduplného partnera.

hodnocení

2x

Já si myslím, že je to tvůj byt, ale váš domov. A že si budete muset uvědomit, co chcete. Jestli byt nebo domov. ;) A při té příležitosti zachránit zdraví a spousty peněz. Kolik stojí krabička cigatet?

hodnocení

2x

chápu, že ve svém bytě máte určité zvyky a nechce se vám je měnit... my byli s přítelem v podobné situaci - když jsme se seznámili, tvrdil, že je "občasný kuřák" - to jsem byla ochotná tolerovat, i když sama nekouřím... pak jsem za ním začala jezdit a trávit víkendy u něj v bytě, kde on byl naučený (jako vy) kouřit v kuchyni, což samozřejmě bylo cítit po celém bytě. Vadilo mi to, a moc - snažila jsem se ho přemluvit, aby přestal kouřit, ale i když mě měl rád, tohle bylo nad jeho síly. Nakonec jsme vše vyřešili změnou bydlení - teď bydlíme v domečku a chodí kouřit na lavičku ven... tím chci říct, že vše je o dohodě a hledání kompromisů...

zajixxx*

Jak někdo může kruciš kouřit v bytě? ... Obleční, gauč, záclony... to musí všechno smrdět vajglem. Sám jsem kuřák, a když jsem v uzavřené místosti kde je zakouříno vadí to i mě ...

vlasatec*
hodnocení

1x
Je to vaše společné bydlení! Vždyť ji milujete a chcete ji udělat to co ji na očích vidíte. Tak co řešíte, buďte rád, že s vámi jako nekuřačka vůbec je. Já bych fabriku ani ...

pt®
hodnocení

1x

U nás nekouří naprosto nikdo, ale to je vedlejší. Jen Vám chci navrhnout, co kdybyste přestal kouřit také? Ušetřil byste korunky, doma by Vám to nesmrdělo a přítelkyně, by byla nadšená a nakonec byste byl rád, že jste udělal takové rozhodnotí, jste přece chlap a umíte si poruč, že? No je to trochu v legraci, ale mám pravdu, co říkáte? - pt

uska*
hodnocení

1x

Je otázka, zda přítelky věděla, že jste kuřák a kouříte v bytě . A nebo jste v bytě začal kouřit až se k vám přistěhovala? Pokud o kouření v bytě věděla a přesto se k vám nastěhovala, tak těžko si nyní může klást podmínky.

Vše je o toleranci dvou lidí. Mně by se také nelíbil zakouřený byt, ale to je vedlejší.

pohanka*
hodnocení

1x

Já si zase myslím, že kouření je Vaše součástí, patří k Vám, cítíte se dobře a v pohodě, když si dáte cigárko. Kouříte si doma, jste pak spokojený. Dáte si i kafíčko, pivko. S tím, že budete chodit kouřit na balkon, koupelny se budete cítit omezovaný, nespokojený, třeba i nervózní. Sám si musíte říci, jestli dokážete na každou cigaretu chodit na balkon i v zimním období? Kolik jich vlastně vykouříte? Nebo co když se narodí děťátko? Asi mu nebudete kouřit pod nos, že. Přítelkyně věděla, že kouříte, tak by to měla tolerovat. Váží-li si svého zdraví a zdraví svých budoucích dětí, tak by sama měla sbalit své věci a odejít. Je tu velká pravděpodobnost, že kouřit budou i Vaše děti. Pokud s Vámi vydrží, a Vy budete stále kouřit, tak po pár letech se u Vás může objevit nějaká plicní choroba, budete pokašlávat, chrchlat, dusit se, nějaké astma atd. Třeba si i zkrátíte život, nebo i jí, o pasivním kouření již toho bylo napsáno dost. Nejhorší jsou asi ty smradlavé popelníky, všude popílek, zažloutlé záclony. Je docela možné, že až se narodí děti, tak přestanete sám od sebe kouřit a život bude v pohodě. Nebudou již žádné střety. Ale kdo to ví, jak to vše bude. Jsem sama nekuřák, můj kluk kouřil, nikdy jsem mu to nezakazovala, nebo nevykazovala někam jinam, brala jsem to jako jeho součást. Ale jediné, co jsem mu řekla, tak bylo, že mu v životě nikdy cigarety nekoupím! Dodržela jsem to. Po narození dětí omezoval kouření, až přestal kouřit úplně. Měli jsme tak vlastně štěstí. Jako mladá jsem si však všechny zápory neuvědomovala. Když jsem zůstala po padesátce sama, již jsem věděla co chci a jako nekuřačka jsem hledala též nekuřáka. Můj protějšek musí být nekuřák a abstinent, plus jiné vlastnosti. No a z těch jsem pak vybírala. Takže záleží, jak se domluvíte, jak již někteří píšou přede mnou, Záleží, jste-li silný kuřák, bude to pro Vás těžké, stále někam odbíhat. Možná najít též kuřačku. Ale je zde možnost, že ona někdy přestane též kouřit, většinou to bývá v těhotenství a nemusí se k tomu vrátit. Pak, jak se říká poturčenec horší turka. Určitě je lepší, když jsou dva kuřáci, protože jak někdy po cigaretě smrdí s pusy, tak to je pro nekuřáka opravdu šílená smradlavá záležitost k pobl. Dvěma kuřákům to jistě nepříjde, dát si pak pěknou pusu. To je jako s česnekem. Kdo nejedl, tak z toho očesnekovaného to pociťuje jako velký česnekový průvan, mnohdy velmi nepříjemný. Pokud jedli oba česnečku, tak žádný problém. Snad jsem trochu pomohla, rozhodnutí je Vás a i na přítelkyni.

doplněno 25.08.13 18:35:

Balkon nemáte, tak šmankote kam? Snad před barák? Vidím to jako velký problém.

buss
hodnocení

1x

Vyměnit přítelkyni, pokud na ní nelpíte. Nechápu, proč se ptáte na vlastní byt.

k2
hodnocení

0x

No bud budete chodit kourit ven, nebo vymenite pritelkyni...

martinaa*
hodnocení

0x

Byt je Váš, tudíž se můžete opravdu ohánět větou "já tu bydlím, já rozhoduji". Otázkou ovšem je, jak to přítelkyně vezme, protože - a upřímně - také jsem přes volno bydlela u přítele, což pro mě ( a naštěstí ani pro něj), neznamená, že on si bude dělat, co chce, a já tomu všemu budu útrpně přihlížet. Na společné bydlení jsou dva, tudíž řešení problémů je také věcí dvou.

Pokud je přítelkyně nekuřačka, nedivím se, že jí to vadí. Osobě bych s kuřákem nebydlela, i kdyby větral celé dny i noci. Jenže je tady asi ten nejdůležitější aspekt celého problému - vybrala si kuřáka, takže s tím musela počítat. Pokud se jí to tedy nelíbí, může se nastěhovat k jinému.

Anebo z velké lásky k ní Vy naopak kouřit přestanete;)

hodnocení

0x

Přiznám se, že z celého Vašeho mě není jasná jen jediná věc - proč s Vámi dosud přítelkyně žije?

Je to přece jasné - je to Váš byt a Vy jste se rozhodl. Tečka , žádná diskuze, prostě kouřit se bude. Možná Vám však nedochází, že žít v kuřáckém prostě dost nesnesitelné.

hodnocení

0x

Jaký máme názor? viz . odpovědi výše anebo jste bezohledný sobec *nevi*

saman47*
hodnocení

0x

Záleží na tom, jak moc o vás přítelkyně stojí a jak moc kouření nesnáší. Pravděpodobně zůstanete ve svém bytě sám a budete moci kouřit i v ložnici, bez omezení.

vata
hodnocení

0x

a třeba přestat kouřit by byl takový šílený problém?

bs
hodnocení

0x

Jako bývalá kuřačka si dovedu představit, jak otravné by bylo, muset chodit kouřit ven. Ovšem pokud zakouříš pokoj a kuchyni, přítelkyni už moc prostoru nezbyde. Zkuste se dohodnout, že si uděláš kuřácký koutek v koupelně, snad by se tam nějaká židle vešla, nebo polštář na kraj vany a popelník..? V koupelně člověk tolik času netráví, je to lepší než zamořit obývák, kde jste asi většinu dne.

Jinak pokud ti na přítelkyni záleží, a jsi rád, že s tebou bydlí, nebo že za tebou chodí, tak jí určitě nepředhazuj, že je to tvůj byt a že u tebe doma tě musí poslouchat.

hodnocení

0x

já se ji ani nedivím.. asi každý nestojí o to žít v tom smradu a chodit začuzený jako prase protože ten puch naleze všude a všechno oblečení načichne,..

k2

No rekl bych, ze slecna/pani dobre vedela, do ceho jde nez se?dobrovolne? nastehovala, takze takoveto lidove moudro militantniho nekuraka je jaksi o nicem.

Otázkou je ale to, kdo je tady militantní? Ten, kdo ostatní otravuje smradem a kouřem, který je prokazatelně karcinogenní, nebo ten, kdo chce jen žít v prostředí bez kouře a smradu?

k2

Nechci, aby se cela diskuze zvrhla v plkani o skodlivosti koureni, takze napisu jen toto.

Pokud tazatelova pritelkyne vedela, ze on je kurak a kouri doma (coz predpokladam, opak mi prijde dost nepravdepodobny), tak si to prostredi vybrala sama a DOBROVOLNE! Proto ji litovat netreba, zit v tom prostredi ji (snad) nikdo nenuti.

no s tím souhlasím... já jen chtěl říct že se ji nedivím.. a pokud to neskousne tak je asi jediná možnost..

pavelv*
hodnocení

0x

Není nic lepšího než cítit ten smrad i při jídle

hodnocení

0x

je to o přístupu k věci, sám nemám potřebu kouřit, by toi nesnáším takžemůj názor je jasný, naopak zmám lidi co hulí jak fabriky, ty by s Vámi souhlasili. Je to o toleranci. Kouření škodí a je drahé. Měl byste se to donaučit nebo chodit před dům jako malý trest za zlozvyk. můj názor.

ivik*
hodnocení

0x

To vám nevadí, že to tam bude jak v pajzlu?

radil*
hodnocení

0x

Jednoduchý - poznali jste se, když už jsi kouřil? Dost dobře nechápu, že se někdo s někým seznámí a pak ho chce předělávat. Jestli jsi ji od začátku svůj zlozvyk netajil a věděla to, tak v čem je problém? Prostě jsi kuřák a kouříš ve svém bytě odjakživa. Ona se nastěhovala k tobě, takže se buď přizpůsobí, nebo má smůlu.

A kecy jako pařestaň kouřitm, škodí to zdraví a je to drahý - tak to už vůbec nekomentuju, není nad dobrou radu.

ladinpraha*

V tomhle se s tebou ztotožňuji, ale asi nás tady nekuřáci utlučou.

culdabulda1*
hodnocení

0x

Je to Váš byt - a máte podle mého názoru právo na svůj koutek ke kouření.

Ale pokud Vám záleží na přítelkyni?... - tak můžete zkusit i nekouřit - stejně je to škodlivé a leze to do peněz! (mně se podařilo přestat už dvakrát, ale kuřáci mi nevadí - rozhodně už znovu nezačnu) .

Pokud Vám záleží na kouření - vyměňte přítelkyni - jak už zde někdo psal - stejně by to v budoucnu nedělalo dobrotu!

Ahoj. Marcela.

hodnocení

0x

Je to váš byt, ale takyvaše přítelkyně. Tadu neexistuje "správé" řešení. Já osobně bych byl pro nekouření vůbec, ale to samozřjmě jen těžko bude vaše řešení. Holt se tyhle věci musejí mezi sebou nějak srovnat; stanovte si priority.

hop®
hodnocení

0x

"Můj dům, můj hrad!" Jakožto kuřák bych byl nesmlouvavý, navíc pokud by mne někdo nutil, mělo by to logicky zcela jistě opačný výsledek. Jiná věc je, pokud mám někoho rád natolik, že bych se kvůli němu (v něčem) i ve svém bytě dobrovvolně uskrovnil...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]