Nejste přihlášen/a.
Pěkný den. Může mi někdo vysvětlit, kterou chytrou hlavu napadlo dělat na PET lahvích s nápoji snížená víčka? Už to trvá asi rok a je toho čím dál víc. Víčka mají jemné drážky, jsou nízké a otvírají se blbě. V Německu ani jinde jsem se s tím nesetkala, všude mají klasická plná poctivá víčka jako u nás před lety. Zato tady používá snížená víčka už většina výrobců nápojů. Jediný důvod mě napadá a to je úspora materiálu, ale těžko to bude víc než zlomek haléře. Vůbec se mi to nelíbí, naštěstí existuje jeden (jediný) výrobce, který má poctivá víčka, dokonce ještě vypouklá a s hrbými drážkami, takže se otvírají dobře. Jo a piva v PET lahvích mají také ještě velká víčka.
Všimli jste si toho? Štve Vás to? Nebo je Vám to jedno?
Pěkný den i Vám, to je smršť otázek! Neznám jméno toho kdo přišel na to, že stejnou funkci budou mít víčka nižší, tj z méně materiálu a považuji vaše povzdychnutí nad pár haléři za drobnou neznalost matematiky, páč jestli se ušetří i haléř, tak při té výrobě je to značné množství, jak materiálu, tak energií. Pivo nepiju vůbec a to že je v plastu znám jen z reklamy, nevšimnul jsem si toho vůbec, neštve mě to a je mi to jedno. Jo a ještě, nikam necestuji, takže nemám přehled o výšce víček na pet lahvích ve světě.
@hm
nevim o jakych srackach v PET lahvim pisete.
A ano, dnes se setri i na vicku z plastu. Cim mensi, tim levnejsi, tak samo jako PET lahve, kdy casto muzete narazit na skoro papirove PETky.
Mě jen zaráží to,že všude píšou,že umělé hmoty jsou nebezpečné,lidi jsou jimi už tak zamořeni i vnitřně.Existují různé ověřené studie a pořád ty paka láhve vyrábí a jsou všude.Je dokázáno,že i lino a výrobky z plastu v bytě jsou škodlivé.Co pak potom plastové láhve,ve kterých jsou potraviny.I z těch se musí něco uvolňovat do nápojů,ve kterých jsou baleni,když jsou i lina na podlaze jejich výpary zdraví velice škodlivé
Je to jednoduché - úspora. Každý haléř hraje roli a u některých výrobců je tlak na snižování nákladů větší než u ostatních.
pro orientaci výrobní ceny jednoho nejmenovaného nápoje v 1,5 litrové PETce:
PET lahev 0,11 Kč, víčko 0,09 Kč velké, víčko 0,06 snížené, etiketa 0,13 Kč, doprava polotovarů 0,17 Kč, stáčírna 0,21 Kč, obsah lahve 0,24-3,41 Kč, distribuce 0,35 Kč. K tomu pak marže velkoobchodu a maloobchodu a DPH.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.