Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je cítit plyn

Od: citimplyn odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

bydlím v nájemním bytě. V koupelně je "kotel"-karma. Velmi často spíná, je slyšet bouchnutí. Pak je cítit plyn. Volal jsem majiteli bytového domu, ten sem poslal někoho, kdo za 2 minuty odešel, kouknul údajně na tzv. záklopku, řekl, že je to v pořádku...ale musím prý neustále v koupelně větrat oknem! To se opakovalo 3x. Toto jednání se mi nelíbí.

Volal jsem na e.on linku (dodavatel plynu), tak si ušetřili námahu a řekli, že to mám jen řešit s majitelem. A kdyžtak si zaplatit na své náklady opravdového plynaře.

Prosím, jak se bránit? Máme doma děti a nechci přijít o rodinu.

Majitel bytu mi neposkytl revizní zprávu. Je revizní zpráva povinnost při podpisu smlouvy, nebo na vyžádání?

Mám právo na proplacení kontroly od plynaře, když budu chtít proplatit peníze (na majiteli bytu)?

Co byste mi doporučili? Nevyznám se v tom, ale je mi jasné, že unikající plyn není normální. A rozhodně nikdo nehýbl s hadičkou u sporáku, jak napadlo jednodušše pána na call lince e.onu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

humbucker*
hodnocení

1x

Ahoj. Koupelna je dost malý prostor a chtělo by to skouknout, jestli tam je dodržen dostatečný přísun nového vzduchu. Dělává se to tak, že bývají ve dveřích průduchy, nebo dveře o kus podříznutý(mezera mezi nimi a prahem), nějaký prostup z venčí a podobně. Při zápalu plynového hořáku kombíka tam bývá docela pěkný hnutí vzduchu a když k hořáku nejde další vzduch, strhává se ten z topidla do místnosti. Odborný plynař by měl prohlédnout i to, jestli tam máš dostatečný zapalovací plamínek. A je jedno, jestli je trvalý nebo pokaždé zapalovaný piezem. Plynové spotřebiče by měly být ve vlastním zájmu každoročně prohlíženy odborníkem. Jde jen o životy! Že?

k2
hodnocení

0x

On ten strach o rodinu zas nebude tak velkej, kdyz napred po internetu resite prava a povinnosti+kdo to zaplati, co?

Pokud chcete radu, tak nechte unik opravit a pak reste penize...

citimplyn
hodnocení

Ne, ona je neděle a já bydlím na malém městě. Takže to nikdo nechte bohužel řešit, ani eon, ani majitel, ani plynař...bylo mi řečeno, že je neděle.

Děkuji za Váš trefný komentář. Je tu stále více a více jedovatých, pardon, tedy "rozumných" poradců :D

Laskavě už neodpovídejte, děkuji.

repkin*
hodnocení

0x

Odtah možná málo táhne a tak se to vrací zpátky. Prozatím více větrejte, p.opř. na noc karmu vypněte. Tento ohřev vody má prostě svá specifika. Zítra si zajděte do vodo-topo-plyn ve vašem či sousedním městě a požádejte, aby se k Vám někdo dojel podívat, popř. změřit. Pak Vám řekne co dál a to už můžete řešit s majitelem. Třeba Vám řekne, že to nakonec nic není.

doplněno 25.08.13 13:43:

souhlas s hambuckerem, jen jsem to nechtěl tak podrobnně rozepisovat, když tomu tak moc nerozumim, ono i např. zateplení výměna oken apod. udělá v případě karmy svoje ... ke špatnému

kangaroo*
hodnocení

0x

Pořiďte si tzv. detektor plynu a kouře cca na Internetu za 200-500Kč a ten umístit do té mistnosti a budete mít větší klid i na duši. Za tu cenu je to zlatý a navíc na nějakou revizi za 5minut bych tak nespoléhal a radči bych se takhle pojistil. Ještě se doporučuje menší průvan v té místnosti bez utemování :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]