Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kuchyně Oresi

Od: svatapavlicova* odpovědí: 98 změna:

Dobrý den, prosím o radu. Máte někdo zkušenosti s kuchyní zn. Oresi?Uvažuji o její koupi. Jsou tyto kuchyně kvalitní?. A co značka elektrospotřebičů Ardo? Jste spokojeni? Díky

98 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

janek89
hodnocení

4x

Vlastníme osm roků tuto značku kuchyně a byla vyměněna všechna dvířka v rámci záruky.Některá i 2x ta v blízkosti pečící troiby.Reklamace však proběhla bez žádných problémů.Stačilo uvést typy dvířek a za měsíc je technik vyměnil.Možná měli nějaké instrukce.Při navštěvě prodejny jsem však viděl,že kvalita této šla určitě nahoru,ale asi bych volil IKEU.

franz*
hodnocení

2x

po pěti letech se začala odlepovat folie ze dvířek.oresi už nikdy

jana43

Já od nich mám taky kuchyni přes sedm let a za celou dobu jsem nic nereklamovala a kuchyně vypadá stále dobře. Já jsem spokojena a klidně bych ji doporučila.

paveldvorak
hodnocení

2x

Špatné zkušenosti!

jvag*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Kuchyň Oresi jsme také zvažovali - nakonec vyhrála IKEA.

Co nám vadilo asi tak nejvíc:

- za návrh zakreslení chtěli vždy nové poplatky
- neměli velký výběr barev pracovní desky
- tloušťka materiálu skřínek (korpusů) byla menší nežli jsme viděli jinde
- dlouhá dodací lhůta (pro někoho standard 4 týdny)

Ke spotřebičům ARDO neporadím - nemáme je.

podvedeny*

Blahopřeji všem těm, kteří udělali to šťastné rozhodnutí a vybrali si jinou firmu. ORESI je naprosto tragická společnost.

N E D O P O R U Č U J I !

berry*
Kuchyni Oresi jsem zařizovali pro tchýni cca před půl rokem,nepamatuji se ,že by po nás někdo chtěl nějaké poplatky za návrhy,pracovníci byli vstřícní,dokázali kuchyň navrhnout ještě lépe,než jsme původně zamýšleli my,kuchyň byla hotová za 14 dní,akorát jsme ji montovali sami,protože cena za montáž byla neřestně drahá a byly problémy s pracovní deskou-2 x nám ji dovezli poškozenou.Museli jsme reklamovat-vždy bez problémů,ale než se dovezla deska opravdu bez závad,cca 3 týdny byla tchýně bez ní.Jinak je s kuchyní nadmíru spokojená.
martinela
Taky přidávám zkušenost s firmou Oresi kuchyně - přístup při zhotovování návrhu celkem pozitivní, ale měli jsme ji telefonicky domluvenou. Nakonec jsme si kuchyň objednali a s jejím přivezením do bytu vše začalo - to co jsme našli uvnitř zabalených krabic nám naprosto vyrazilo dech! Témeř všechny hrany korpusů mají vadu - jsou oštípané, čelní dvířka jsou poškrábené nebo mají pod lícovou stranou zalisované nečistoty, přivezli nám poškrábené sklo do dvířek včetně 1 uraženého rohu, lišty otatřené gumovým ukončením na kterém se právě ta guma odchlipuje... Nechci se smířit s tím, že se na tohle budu mět dívat celý život, že když otevřu skříňku budou se na mě zubit všude oštípané hrany korpusu... V současné době jednáme s Oresi o nápravě, ale celé jednání mohu shrnout do věty U nás v kocourkově... zkrátka - zákazníku zaplať a nevymýšlej si nemožné! Měli jsme domluvenou montáž (pozor - pouze spolupracuje s Oresi) a museli jsme ji odříci, protože požadujeme výměnu vadných dílů a tudíž tu teď místo stojící kuchyně přeskakujeme bezpočet krabic a dalších dílů. Takhle jsme si radost z kuchyně opravdu nepředstvovali... Pro úplnost ještě dodávám, že výroba se provádí v Polsku, ale to zjistíte ve chvíli, kdy vám přivezou krabice opatřené polskými nápisy... Tohle je bohužel skutečnost na kterou jsme se zapomněli zeptat - kdybychm tuto informaci dostali, nikdy bychom si kuchyň v Oresi nepořídili! VELMI BYCH UVÍTALA VAŠE OSOBNÍ ZKUŠENOSTI. Děkuji moc, M.
prochy*
Já si nemohu stěžovat. Kuchyně je sice polská,ale popravdě jaký nábytek dnes není polský. Montáž mi provedl kvalifikovaný montér najatý firmou Oresi. Lepší přístup si nemohu vynachválit. Je pravda, že jsem nalezl jedno místo, kde sem našel odštípnutých asi 3mm lamina,ale jinak v pořádku. Kování značky Blum mě překvapilo, a že je vyráběná v Polsku jsem byl upozorněn hned na začátku. Za cenu, kterou nabízejí si myslím lepší kuchyn nedostanu, je fakt ale že výběr barev a dalších doplˇků je omezený.
Shrnul bych to tak, že pokud člověk nemá 100a více tisíc na kvalitní kuchyn značky Koryna, Horák, Sýkora atd, tak holt musí počítat že za cenu skřínek pohybující se v rozsahu 620 - 3490Kč si nemůže moc vymýšlet.
patrik*
Nečekejte zázraky a nevymýšlejte si od kuchyně která je 3x levnější než u Hanáka ... Pokud opravdu nastane nějaká reklamace,nenese za ní odpovědnost oborný prodejce nebo vedoucí prodejny. V Oresi pracuji a nemůžu za to,co je schováno v krabici ... bohužel lidi chodí zamnou a nadávají mě ...

Jistěže za vámi chodí, protože jste představitel firmy, u které si dotyčný objednal kuchyni. Nikdo netvrdí, že za vady můžete vy osobně, ale kam jinam by se měl kupující obrátit, než tam, kde si výrobek objednal?

paja*
zdar ja pracuju v Oresi uz dlouho a nesetkal jsem se jeste s zadnou reklamaci vsichni zakaznici jsou spokojeni. nemuzu si stezovat .
michaladam
Kuchyň Oresi? Již nikdy více. Když Pominu materiál ,který jsem si asi opravdu mohl zkontrolovat, tak montáž a celkové hotové provedení = katastrofa. První reklamaci jsem s Oresi řešil již druhý den po montáži , kdy jsem si málem roztrhal ruku o zákeřně číhající šroubek. O místo na myčku ,které podle technika udělal šíře 45cm byla díra zpředu 44,5 a vzadu 42 cm. Přijeli opravili. V listopadu 2007 jsem řešil další problém. Rohový díl desky začal cve spoji bobtnat. 4 x smluvený termín opravy a tudíž vystěhování kuchyně nechalo Oresi naprosto v klidu. Dnes je 4.3.2008 a konečně je to jak má být (snad). Můžu říct, že po těch nervech co mi Oresi zlikvidovalo zřejmě vše předám Čoi.
oresista*

Dobrý den, když si tak pročítám vaše zkušenosti s firmou oresi kuchyně, napadá mě jen jedno. Nyní budu mluvit z praxe pač jsem u této firmy několik let pracoval. Tato firma více než pět let klame zákazníky v české republice a to tím že záměrně zákazníkům tvrdí že tyto kuchyně jsou německé výroby a podobně. Jsou to polské kuchyně z firmy stolpyt která mimo jiné je hlavním dodavatelem sítě roller - aspoň tedy byla.

Ale k věci: takto oklamaných lidí je velice mnoho. Sám jsem během té doby vyřizoval nespočet reklamací a to pouze v jednom regionu a jelikož jsem se znal s prodejci z celé republiky vím že to nebylo jen v našem regionu. Nejčastější potíže činili špatne nalisovaná folie dvířkách, oštípané hrana na korpusech atd.

Každý kdo je přesvědčen že mu bylo odepřeno jeho právo, a chce se domoci, necht se ozve na můj email Didoko@centrum.cz a můžem připravit hromadnou žalobu včetně medializace. Určitě by to byla výborná reportáž do bčanského juda. :) věřím že se mnoho bývalých zaměstnanců kteří ukončili svůj pracovní poměr s touto firmou stejně jako já, se rádo přidá a dosvědčí všechny skutečnosti. Postupy této firmi určitě nejsou standartní a né zcela podle zákona. Přeji hezky den a buďte na pozoru před tím co kupujete a raději zůstaňte verni českým značkám. Poroučím se

romca*

Tak já Vám teda fandím a předávám Váš kontakt kamarádce, protože ta si ji koupikla nedávno, já jsem teď v situaci, kdy zvažuju Sykoru, protože už na ty rádoby nábytky nemám neryv..aha tak teď tady koukám, na datum, hm tak to asi už nebude aktuální, že , no nicméně jste dobrý že jste to tu napsal a mě to nakoplo a zítra ženu manžela do sykory:)

prqavdomluvna

je mi líto, že je náš národ takto pomstychtivý, protože pokud se člověk zamyslí nad těmito řádky rádoby oresisty, tak každý pochopí, že tohoto člověka vyhodili pro neschopnost! A touto cestou se chce pomstít! Je naprosto jasné, že v dnešní době se nábytek vyrábí v továrnách, jinak, by si kuchyň pořídil málokdo, pokud nemá moc peněz na vyhazování. Není to ještě tak dávno, co se jezdilo na nákupy do Polska vypravovanými autobusy z Čech, a každý se chlubil tím, že si nakupuje v Polsku.

Pokud jste inteligentní, tak si snad nejdříve člověk prověří, co vlastně kupuje...nemůžete přeci chtít kvalitu a zaplatit za ní pouze 5kč!

Používejte své hlavičky a takovéto blbce ignorujte. je to chudák , který neví jak by už na svou neschopnost upozornil!

janka11*
asi nemáte moc zkušeností s touto firmou.Sama jsem si tohle zažila nedávno.Objednání a přístup byl v pořádku do té doby, dokud se kuchyn nezačala realizovat. Při objednávání nám oznámili cenu za montáž, která se ve skutečnosti o 100% zvýšila. Po celodenní montáži se zjistilo, že dvířka jsou poškozená, písty nefungují. Jeli jsem to osobně reklamovat.Nic nebylo problém.Po třech nedělích,když se nic nedělo jsem opakovaně žádala o vyřízení.Ozval se mi jejich technik,že vše je v řešení a že se mi ozvou z montážní firmy,kdy to přivezou.Po týdnu se ozvali. Přijeli,namontovali,ale problém se opakoval.Dvířka se neotvírali,škrábance byli zase jiný.Opět jsme zase čekali 14dní.Volala jsem reklamačnímu technikovi ( ten už tam nepracoval).Jeho kolegyně se toho ujmula a začalo se to opět řešit.Nový reklamační technik se s námi spojil a objednal se na prohlídku mezi 16-18h.Přijel v půl sedmý.Do půl desátý sepisoval díly a snažil se nás přesvedčit, že vše je v pořádku.Dohodli jsme se,že druhý den ráno v 8h přijedu do Oresi a skřínky si vyberu sama.Před osmou mi technik volal,že to nestíhá,tak se tam sejdeme v půl devátý. Před půl devátý mi opět volal,že v devět hodin.Na devátou jsem opravdu přijela a technik mi slíbil,že za chvilku to vyřídíme a pojedeme.Odjížděla jsem v půl jedenáctý.Technik přijel v 11h a s montáží skončil v 13h.Odjel a považovali jsme vše již za vyřízené. To,že nasadili písty obráceně,jsem už považovali za vtip a otočili si je sami.Tento týden jsme si sami srovnali linku,protože byla z kopce.Takže na jedné lince jsem strávili 1,5 měsíce reklamací. Určitě si myslíte,že si pán,co tam dělal vymýšlí?Kdyby aspon přiznali chybu...i ty jejich montéři jsou neskutečně nemožní.
hantec
Milí vážení, taktéž pracuji v kuch. Oresi již druhým rokem...jsem s touto prací spokojen jelikož zde potkávám spoustu nových lidí všech věkových i cenových skupin...a proto bych vám rád poskytl pár upřesňujících informací...ad1. polský výrobek - v Polsku ano ale pouze kompletace a vyroba lamina, folie a dřevotříska na dvířka česká, kování jako panty pojezdy co jsou nejvíce namáhány jsou od rakouské firmy Blum s doživotní zárukou. ad2. kvalita - jak jsem našel u pár z vás - srovnatelná s cenou - nábytek se vyrábí strojově ve velkém množství (opravdu na strojích německé výroby) proto se občas objeví zalisované pilyny pod folii nebo odlepená ABS hrana lamina...tyto závady se dají jednoduš odstranit přímo na místě, krom dvířek které jsou momentálně nejpozději do 6ti týdnu u zákazníka na svém místě...velice rád a s pobavením si čtu články na kritiku"polských"kuchyní...nevím co proti nim máte jsou to slované jako mi a kdo si dnes nekoupil cokoliv s JENA, ASKO, EUROPAMOBEL, JISK, atd atd...je toho spousta kvůli levné pracovní síle a vynalézavosti udělat stejný výrobek za polovinu ceny...tím se dostávám i ke spotřebičům jakekoliv značky ať je to SIEMENS, BOSCH nebo ARDO...sám jelikož v tom pracuji vidím a mohu porovnat cenové relace jednotlivých spotřebičů a co za dannou cenu danný výrobek nabízí za funkce a záruky...nebudeme se bavit jaka značka kde se vyrábí, když se podíváte do jakéhokoliv spotrebiče, uvnitř naleznete spoustu stejný komponentů"made in china, thaiwan"atd atd. výrobců motorů do digestoří můžeme spočítat v Evropě na prstech jedné ruky a výrobců odsávačů jsou desítky, je jisté i podle nabídky na studiích že hodně spolupracujem s ARDEM a co k těmto spotřebičům? asi tak...rok nevím o jediné reklamaci na myčku a potom během jednoho měsíce mám tři na stole a rok je zase klid...špatná várka...zavolá se na ARDO do týdne je tu nová myčka přešroubují se dvířka a jedeme dál...co se týče reklamací kuch.linky, stále ji montují montéři což jsou lidi jako mi všichni ostatní...jeden umí tohle druhý zase tamto...a sami si odpovězte zde děláte v práci všechno přesně tak jak by se mělo a vždy se vám vše povede na 100%. K ceně za montáž...ano je vyšší než u konkurence ale podívejte se na rozdíl ve skříňkách...určitě lahodí vaším uším montáž zdarma...ale za co? ze vám dovezou poskládaný skříňky domů a když jim něco nesedí odvezou vám celou skříň a dojedou znovu zítra pozítří popozítří...viz Sykora Hanák (info od zákazníku)...pokaždé benzín a mzda minimálně pro jednoho člověka...a kdo to zaplatí? na prodejně si namyslíte že police bude zde a ejhle ona se nám tam nelíbí...ale uz s tím nelze nic udělat nebo za příplatek...taklhle se celá linka kompletuje u vás doma můžete být při tom říct si tam chci bodovku tam chci polici skříňku dáme víš nebo níž...ve spoustě situacích nesedí uhly v rozích...není problém deska se uřízne přímo na míru...chcete dřez víc na pravo nebo na levo? za toto se platí taková montáž...a kdyz je člověk šikovný a namontuje si linku sám ušetří nemalou částku a potom se záruka vztahuje pouze na dvířka...co se folii týče víme o problému odlepujících se dvířek...a jak spravne říkáte po třech letech a jak jsem tu kdesi četl sykora nam rekl ze si muzem koupit jenom nove ze to mame po záruce...naše firma se vám snaží vyjít vstříc...vypíše se s vámi reklamační protokol kde máte uvedenou barvu a rozměry dvířek...tento protokol se posílá nejpozději do týdne do Prahy na centrálu kde buď dvířka jsou nebo se musí dovést...toto vyřízení trvá do 4 týdnů od podání a další 1-2týdny než se dvířka dostanou na prodejnu odkud byl požadavek vznesen...ja automaticky volám lidem že si mohou dvířka vyzvednout u mě na studiu a doma si je vyměnit není to nic složitého...za možné opoždění se předem omlouvam ale jak bylo řečeno problém s lepidlem jsme nemeli jenom mi a kuchyni se malo neprodalo...nejvíce se jedná o kuchyně montované v letech 2002-2003. Se zákazníky se snažím jednat tak jak chci aby jednali oni se mnou...kdo umi ten umi a kdo neumí ten čumí nebo si stěžuje...nehodnotil bych celou firmu podle pár názorů těch u kterých to nebylo bez problémů ale proč tady píše jen pár lidí a ja osobne prodam měsíčně 30kuchyní a lidé mi nosí kafe, cigarety a doporučují mě svým známým? prosím zamyslete se nad tím a neodsuzujte lidi podle jednotlivce nebo země v které se narodili stejně jsme všichni v EU...:) S pozdravem Váš prodavač...Honza
Tak sem to přelousk celý,byla to docela dřina.Nepochopil sem zhola nic.Spíš mám dojem,že si zaškodil,ale možná v tom byl tvuj záměr.Oresi ti asi moc vděčná nebude,třeba se to nedoví.Hlavně se nesnaž přiblížit,kde vlastně takhle reprezentuješ firmu!Neměl by tě rád zákazník,šéf ani zákon!Neni to o EU,ale hlavně i IQ,ty Honzo!
hantec
nebudu se nikoho zastávat ani nikomu pochlebovat nevim co delas kibici ale kazdy dela co umi a co ho bavi a mit radost a duveru v to co prodavam je pro me celkem dulezite jinak bych tu uz davno nebyl...vsechno zalezi jen a jen na lidech...kazdej je chytrej az se neco stane a pomlouvat umi kazdej...jak jsem uz napsal nesudme celek podle jednotlivce...s pozdravem a přáním krásného dne všem
Nezastávej se nikoho,nepochlebuj.A protože nesoudíme podle názoru jednotlivce,reagoval sem na tvou snahu za všechny ty jednotlivce,kerejm si odpověděl ve svý samovětšině.Krásnou noc tobě,ty Honzo!
horkacokolada

Nezlob se Honzo, ale naučila bych se nejdříve český jazyk a až pak bych ho používala. O slohu nemluvě.

No a po této Tvé reakci už nebudu o Oresi ani uvažovat!

Měj se, Ty Honzo :)

jana*

Se zájmem jsem si přečetla Váš příspěvek, problém odchlipujících se kuchyňských dvířek nás trápí již víc jak třičtvrtě roku. Reklamační protokol s náma nikdo nesepisoval a o vámi uváděných termínech dodání náhradních dvířech se nám může jen zdát. Nechtěl byste přijet do Brna a kvůli dobrému jménu vaší firmy se ujmout reklamací? Mně osobně nevadí, že došlo k nějaké chybné dodávce s pokaženým lepidlem, to se může stát každému, ale ta neochota, nenaplněné sliby, vyslovené lži a zbytečné průtahy vašich kolegů - to mě irituje a nikomu bych to nepřála. Jana

migel*

Dobrý den, jsem také zaměstnanec kuchyní ORESI, pokud máte problémy s uplatněním reklamace dvířek v souvislosti s odchlipováním fólie či pilin pod fólií, je povinnost každého studia vyplnit reklamační protokol a zaslat na centrálu do Říčan. Pokud Vám toto prodejna neumožní máte tu k dispozici e-mailovou adresu pro stížnost, na tuto prodejnu a prosím obratťte se na ni neprodleně info@oresi.cz, postarají se o vyřízení, nezapomeňte uvézt kontakt a místo prodeje linky.

Dvířka se mění i pozáručně, narozdíl od jiných výrobců. Dvířka jsou do 4 týdnů na centrále, která je zašle se zbožím na danou prodejnu či její sklad, samozdřejmě se dvířka mění u Vás, ne že by ste si je museli měnit sami, pokud se tak přímo nedomluvíte s prodvačem.

S pozdravem a přáním hezkého dne.

Migel.

romca*

HAHA, tak to bych chtěla vidět, jak měníte dvířka pozáručně, kamarádka řeší výměnu dvířek s tím, že si ji nemůže teď dovolit. a proč? protožw musí zaplatit za montáž,dopravu a výměnu, ikdyž je to reklamace, co to je za hova**na? a to je reklamace a ta je zdarma a vy tady plácnete že vyměnéíte i pozáručně.to bych teprve chtěla vidět to tempo, když tady paní píše že čekali rok. no jeden prodavač lepší než druhý. Honza neumí češtinu a migel dělá "osvětu" reklamacím oresi.

jana*

Děkuji za Vaše rady, zkusím si vyžádat písemný protokol a vyčkat Vámi doporučenou dobu ohledně vyřízení. Ústní jednání doposud nevedlo nikam. Návštěva pracovníka v bytě se slibem dodání nových dvířek proběhla již 2x, ale tím veškerá aktivita Vašich kolegů skončila.

Když jsem na toto jednání upozorňovala před třičtvrtě rokem na Vámi doporučovaném mailu, tak jsem na svůj mail nedostala žádnou odpověď a nic se nedělo.

Přeji pěkný den a doufám, že se snad dočkám :)

Jana

jana*
Tak jsme se konečně po roce dočkali výměny všech dvířek. Hurá. Od sepsání písemného protokolu na prodejně jsme sice čekali ještě 3 měsíce z důvodu dodání jiného typu, ale už je to v pořádku.
nonomigel

Vážený Migeli,

pokud by se jednalo o solidní přístup, nenabídnete zákazníkovi odeslání reklamačního protokolu kamsi na vaši centrálu do Říčan, ani nenabídnete hromadný mail typu info@... (který stejně nikdo nečte, a když ano tak s velkým časovým odstupem), ale ZVEŘEJNÍTE ZÁKAZNICKOU-REKLAMAČNÍ TELEFONICKOU LINKU, včetně JMÉNA PŘÍSLUŠNÉHO ZAMĚSTNANCE který má reklamace na starosti... není to tak?

Vaše reakce mi bohužel potvrzuje, že výše uvedené stížnosti budou asi skutečně oprávněné...

Hezký den, J.

joly*

Vážený,

s Oresi nemám nic společného, ale už vidím, jak zaměstnanci každé pobočky řeší jednotlivé reklamace. Takže, aby uměli jednat se zákazníkem, zpracovat návrh, vědět vše o materiálech, variantách atd. Klidně by mohli ještě prodávat noviny nebo něco podobného.Možná, že právě proto, aby byly služby kvalitní, řeší je"centrála". Již několikrát jsem reklamoval nebo dotazoval na mail typu info@... a odpověď jsem obdržel zpravidla nejpozději do 2 dnů.

hezká den, Pavel:)

máca
Mám kuchyň ORESI, tak vím o čem mluvím.
Má zkušenost je velmi pozitivní. Poprvé v životě jsem viděla stát frontu na kuchyně! Bylo to kvůli návrhům. Za návrh jsem nikdy nic neplatila, a podotýkám že mi ho velice příjemný prodavač v Oresi musel 3x předělat, anižbych se zavázala kuchyň odebrat.
Dodací lhůta kuchyně by byla velice krátká, jen na montéry jsem si musela 2 týdny počkat. Ale to mě usvědčilo o tom, že o kuchyně je zájem. Montáž proběhla velmi profesionálně. Na zboží jsem měla jednu malou reklamaci, kterou semnou velmi ochotně a rychle prodavač vyřešil. Za ty peníze opravdu pěkná kuchyň. Oběhla sem hodně kuchyňských studií, ale levnější se opravdu nenašla. A jen tak mimochodem už jí mají i mé 3 kamarádky, a také jsou spokojené.
patrik*

To co píšete se mi zdá víc než přehnané.

Návrhy kuchyňských linek jsou ZDARMA!

Dodaní lhůta cca 1 až 2 týdny,protože zboží je na skladech.

Výroba v Polsku opravdu je,ale vyrábí se v Německé moderní továrně,kde se vyrábí i IKEA a kvalita je vysoká,když dáte do poměru cenu.

Chcete luxusní kuchyň? Zajděte si do kuchyní Koryna,Hanák,Sykora ... ale počítejte s tím,že budete muset zaplatit nejméně 2x tolik!

fugas*
Návrhy linek jsou zdarma? A v jakém regionu?
V Oresi mi udělali návrh, (vytištěné foto z nějakého faxu), a vzali si za nej 250,- s tím, že pokud si od nich kuchyň objednám tak mi poplatek vrátí.
Tak laskavě NEKLAMTE!

Kdysi skutečně bývalo zvykem, že se návrhy dělaly zdarma, nicméně časem se našla spousta vyčůránků, kteří si přišli nechat udělat návrh, a pak už o nich nikdo neslyšel. Dokud takových případů nebylo mnoho, tak to kuchyňská studia neřešila, ale v současnosti nevím o žádném z nich, kde by nechtěli návrh uhradit formou zálohy, která je následně vrácena při objednávce kuchyně.

joly*
bože, chcete kuchyň za desetitisíce, u konkurence přes sto tisíc a brečíte nad 250 Kč - sorry
janka11*
my jsme u nich brali dvě kuchyně..za 150tis a za 35tis a byla to fakt chyba...Takže těch 250kč je opravdu směšných,ale už tohle by mělo člověka odrazit.
pluto
Myslím, že tady klamete Vy, protože veškeré navrhy a konzultace jsem měl v prodejně v Hradci Králové zdarma. A to jsem asi 5x dělal úpravy. Kuchyň tedy ještě nemám, takže o kvalitě nemohu nic říct ale kamarád ji má a je velice spokojen. A přístup v prodejně je příkladný.
iicek
Zvažuji jakou kuchyň pořídit a jelikož se hodlám řídit hlavně cenou, tak určitě zavítám i do Oresi. V Hradci Králové mají na výloze napsáno návrhy zdarma! Blíže jsem se zatím neinformoval ale zkuste si nechat udělat návrh od nějakého architekta. Myslíte si, že by byl za 250,-? Asi ne že.
janka11*

dobrý den, přečtě te si, jaké máme zkušenosti my a potom si to opravdu moc dobře rozmyslete. Vše jsme objednávali přímo v jejich centrále a mohu Vám říct,že kdybychom si nenechávali dělat podlahu a dlaždice podle barvy kuchyně, tak už jí tam mají zpátky.

tady máte můj příspěvek asi nemáte moc zkušeností s touto firmou.Sama jsem si tohle zažila nedávno.Objednání a přístup byl v pořádku do té doby, dokud se kuchyn nezačala realizovat. Při objednávání nám oznámili cenu za montáž, která se ve skutečnosti o 100% zvýšila. Po celodenní montáži se zjistilo, že dvířka jsou poškozená, písty nefungují. Jeli jsem to osobně reklamovat.Nic nebylo problém.Po třech nedělích,když se nic nedělo jsem opakovaně žádala o vyřízení.Ozval se mi jejich technik,že vše je v řešení a že se mi ozvou z montážní firmy,kdy to přivezou.Po týdnu se ozvali. Přijeli,namontovali,ale problém se opakoval.Dvířka se neotvírali,škrábance byli zase jiný.Opět jsme zase čekali 14dní.Volala jsem reklamačnímu technikovi ( ten už tam nepracoval).Jeho kolegyně se toho ujmula a začalo se to opět řešit.Nový reklamační technik se s námi spojil a objednal se na prohlídku mezi 16-18h.Přijel v půl sedmý.Do půl desátý sepisoval díly a snažil se nás přesvedčit, že vše je v pořádku.Dohodli jsme se,že druhý den ráno v 8h přijedu do Oresi a skřínky si vyberu sama.Před osmou mi technik volal,že to nestíhá,tak se tam sejdeme v půl devátý. Před půl devátý mi opět volal,že v devět hodin.Na devátou jsem opravdu přijela a technik mi slíbil,že za chvilku to vyřídíme a pojedeme.Odjížděla jsem v půl jedenáctý.Technik přijel v 11h a s montáží skončil v 13h.Odjel a považovali jsme vše již za vyřízené. To,že nasadili písty obráceně,jsem už považovali za vtip a otočili si je sami.Tento týden jsme si sami srovnali linku,protože byla z kopce.Takže na jedné lince jsem strávili 1,5 měsíce reklamací. Určitě si myslíte,že si pán,co tam dělal vymýšlí?Kdyby aspon přiznali chybu...i ty jejich montéři jsou neskutečně nemožní.

pavluša

Dobrý den,

našla jsem váš příspěvek, kde se zmiňujete, že jste si pořídili kuchyni z Ikea.Chtěla bych ji zde taky koupit, ale váhám ohledně kvality.Doma máme poměrně dost nábytku z Ikea, ale ten který je často užívaný vypádá už dost bídně.Můžete mi prosím napsat jak jste spokojeni s kvalitou?:0))

Díky moc

Pavlína

jvag*

Není na Vás email, a tak nevím zda to ještě bude pro Vás nebo někoho zajímavé.

IKEA - ano kuchyň jsme si pořídili z IKEA z několika důvodů:

+ časová dostupnost (hned)

+ pro náš vkus vyhovující design a výběr

+ jednoduchá montáž

+ na pohled dobře vypadající skřínky (že by mohly vydržet)

+ dobře vymyšlené dvířka a šuplíky (hodně otvíratelné)

+ rozumná cena

Nevýhody jsou ale taky docela značné:

- za vše další se platí - tj. doprava nebo další montáž

- montáž spotřebičů byl docela problém, protože jsme je brali bohužel také z IKEA, člověk by čekal výhodu ale opak je pravdou, jejich cena taky už není příznivá a parametry (brali jsme myčku, troubu a sporák s digestoř) jsou hodně zoufalé (hlavně hlučnost). Z toho mi plyne dost jasná nekompatibilita těchto výrobků což indukuje nutnost odborníka nebo více času neodborníka.

- jedny dvířka - byť (nebo kvůli tomu) prý ze dřeva byla prasklá s evidentní vadou při výrobě - protože to není hned vidět, čekáme, kde se to zase ukáže ...

- deska - prý odolná - podařilo se ji velice lehce a snadno poškodit ten laminát

Závěr:

Kvalita je odpovídající ceně a době po kterou má vydržet, nám by stačilo 20 let. Zatím to odpovídá. Po roce - kamarádka zatím tu Oresi ještě nemá celou, protože reklamuje ty hrany atd.- soudím, že na šunt lze narazit všude, stejně jako na to dobré.

bohuzel
mam spoustu veci z ikea, bohuzel... vsechno je to sunt na hranici toho, aby chyba nesla videt ihned pri koupi.. napr. nadobi hruza... po par mesicih to vypada ... porezivele atd. a mam takovych perlicek z ikea vice, uz tam nejdu.

smile*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Měl jsem tu čest několik týdnu chodit do prodejny a zaučovat se, protože jsem měl v Oresi pracovat. Nakonec jsem si to sám rozmyslel, kvůli paní vedoucí, která nebyla schopná se mnou komunikovat. Nicméně, chci jen napsat to, že prodejce tam byl perfektní, jak v kreslení tak i v rozsahu informací měl opravdu veliký přehled. Jenomže toto neovlivní kvalitu kuchyní Oresi. Troufám si říct, že každý druhý zákazník měl na své kuchyni vadu, kterou reklamoval. Ano, vyreklamují vám to, nicméně to trvá a znám i jeden případ, kdy paní každý týden dochází a stežuje si prodejci, že zase něco slíbili a nedodrželi (chudák paní netuší, že nedostala kuchyň novou, ale z expozice). Takže je tam přímá úměra nízká cena-nízká kvalita.

li*
Děkuji smile za to že jste napsal pravdu o tom jak to chodí v oresi.Já jsem tam také pacovala. Raději jsem odešla protože nechat si nadávat zákazníky za špatnou kvalitu a vše ostatní co nemůžete ovlivnit, jako kvalitu montáží nebo dodací termíny už mě nebavilo.Skutečně platí levně nabyl draze pozbyl protože kvalita odpovídá ceně. pořád tady čtu srovnání s korynou a hanákem. to je přece absurdní.to je jako srovnávat škodovku a mercedes v každém případě dík že jste se ozval

al*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Dobrý den, pokud chcete koupit kuchyň za levný peníz, ovšem k tomu i přiměřenou kvalitu a životnost, směle doporučuji... Avšak pokud nebudete chtít připlatit za montáž, kterou jsou Vám ochotni zajistit, zajděte si raději přímo do prodejen, kde naleznete širokou škálu sektorového nábytku vč. kuchyní, avšak s omezeným výběrem dvířkoviny, korpusů, pracovních desek. Totéž naleznete u Oresi za větší peníz. Pokud ovšem budete potřebovat například Vám vyhovující výšku linky, či jiné, než typizované rozměry skříněk, tak máte smůlu:))
Budete pak muset samozřejmě zvážit sama, pokud chcete kuchyň obměňovat každé dva roky a prakticky v konečném součtu do levné kuchyně investujete daleko více prostředků, ať už finančních, či časových a hlavně velkou míru trpělivosti, než do kuchyně na míru, kdy se Vám opravdu výrobce věnuje a jde mu hlavně o dobře a kvalitně odvedenou práci k Vaší spokojenosti...
Holt je to vlastně všude stejné, jako kdekoli jinde... Zeptejte se sama sebe, proč si raději kupujete boty u značkových renomovaných prodejců, než-li na tržnicích apod.?
A pokud Vám opravdu záleží na dobře ušetřených investicích, tak pak vážně nechoďte naštvaná za prodavači jakékoliv levné firmy, když vám časem upadne dvířko, nebo odletí čelo zásuvky. Ty boty z tržnice přece také nechodíte reklamovat k panu Tiň Ťang, když Vám upadne podrážka-)
pave2
A pokud chcete levnou a zároveň kvalitní linku, zajděte si do bazaru, a vybírejte ty s pracovní deskou z pravého umakartu...
p.
A jak byste porovnali kuchyne Oresi versus IKEA? Ktere jsou lepsi (co do kvality) a levnejsi? A co vzory (ikdyz mi to prijde druhorade)... Vrele diky!
jana*

Ze své vlastní zkušenosti radím kuchyň Oresi si nekupujte! Před 3 roky jsme si ji neuváženě pořídili a do teď litujeme. Po dvou letech se začly postupně odlepovat folie na dvířkách viz přiložené foto. Po zdlouhavém jednání se nám podařilo"vyreklamovat"3 ks dvířek (trvalo to 4 měsíce). V průběhu této doby se stejná závada objevila u dalších 3 dvířek. Po upozornění a návštěvě technika, který konstatoval, že byla nejspíš vadná celá dodávka a že všechna dvířka do 3 týdnů vymění, se již celé 3 měsíce nic neděje. Majiteli se nemůžeme dovolat a nikdo nás nekontaktoval. Naše zkušenosti z první reklamace bych nikomu nepřála. Manžel opakovaně navštěvoval prodejnu s tím, že dvířka už tam jsou zaručeně k vyzvednutí nebo, že už jsou na skladě, výmluvy typu zavoláme vám a nic... Cena je možná s jinými dodavateli kuchyní zajímavější, ale ty náklady na reklamace (ztráta času, hovorné a nakonec nic z toho) za to nestojí. Po Rozhodli jsme se, že si necháme dvířka udělat nová od spolehlivého výrobce nábytku. Sice si připlatíme, ale dodávka bude kvalitní, záruka 10 let a hlavně žádné nervy s nespolehlivým prodejcem.

perla*
Koupila jsem linku v Brně a reklamuju dvířka už půl roku, jenom samé sliby a nic. Dokonce jsem volala do Prahy p. Jelenovi - obchodnímu ředitelovi a prý nemám vyhrožovat soudem nebo mě p. Kliment zažaluje za pomluvu. Pořád jen slibují,že vše zjistí a zavolají, vymýšlí si, že je už vše objednané a pořád nic. Rozhodla jsem se to dát do televize a chtěla bych poprosit, jestli mi můžete napsat a podělit se o další zkušenosti.Prostě to tak nenechám a budu to řešit. Byla bych také ráda, kdyby se našel někdo, kdo se ke mě přidá a rád se mnou vystoupí v TV. Ať všichni vydí co to je za firmu. Chci napsat i na živnostenský úřad a také jsem podala podnět ke kontrole na Českou obchodní inspekci. Děkuji všem za odpověď a budu se těšit na případné další spojence.
raduška
mám podobnou zkušenost ,taky se mi začala po třech letech odlepovat folie(po záruce).dle sdělení technika došlo chybě u výrobce lepidel a tato špatná lepidla se dostala ke všem výrobcům v eevropě A jak se mi později potvrdilo nestalo se to pouze na mé kuchyni ale ikolegovi z prácee na jeho kuchyni szkoraa.pouze s tím rozdíem že mne moje dvířka bez komplikací po dvou měsících tak jak slíbyli vyměnili zdarma,kdežto kolegovi bylo řečeno že to již není vzáruce le může si je dokoupit.takže komplikace to sice byla , ale na přístup prodejce si nemůžu vůbec stěžovat

skrblík
hodnocení

0x

Pokud Vám můžu doporučit,Oresi rozhodně ne! Před rokem jsme jim bohužel také naletěli na sliby a slibované slevy a také na to,že jsme z důvodu rychlého stěhování potřebovali dodání do dvou týdnů,což nám pan Kliment v prodejně ve Zlíně s určitostí slíbil. Realita byla bohužel jiná,slibovaný termín se protáhl o týden,což pro mě se dvěma malými dětmi byl první problém. Pokračovalo to tím,že se měli slíbeno telefonické upřesnění příchodu "odborníků" k namontování,ale s tím se nikdo neobtěžoval. Další problém vznikl,při zjištění dodání jiné plynové vatré desky,než jsme si objednali. Z telefonického hovoru s panem Klimentem jsme se dověděli,že on sice ví,že to není deska,kterou máme objednánu,ale tahle je za stejnou cenu,takže nechápe,proč se zlobíme,nazýváme ho podvodníkem a doužadujeme se "té naší",když tu momentálně nemají na skladě. Ihned při zadávání zakázky jsme pana Klimenta upozorňovali,že linku potřebujeme namontovat do sololitového bytového jádra,z toho důvodu jsme také souhlasili s "odbornou" montáží za 4000,-kč. Pan Kliment nás ujistil,že jejich pracovníci jsou školení odborníci,kteří v tomhle nevidí problém. Musím uznat,že měl pravdu,skutečně v tom problém neviděli,namontovali třímetrovou sestavu horních skříněk asi šesti dvoucentimetrovými šroubečky a dvěma o něco delšími,z čehož jedním se nám provrtali až do nového obložení v koupelně,na kteté jsme mimochodem také několikrát upozorňovali. Další pro mě nejhorší zjištění asi po měsíci užívání bylo,že na nás horní skříňky doslova padají! Pan Kliment už nám bohužel přestal zvedat telefony,takže komunikace vázla. Po nějaké době,po kterou jsme nesměli do kuchyně jsme se přece jen dočkali "odborníků", na které kuchyně při jejím "sundávání" ze zdi doslova spadla,což jeden z nich komentoval slovy: "buďte rádi,že vám to nezabilo děcka"! Linku sundali na zem,odjeli a od té doby jsme je bohudík neviděli a museli jsme si poradit sami. o naší požadované slevě z montáže nemohla být ani řeč,ani po hrozbách žaloby za ohrožení našich životů nezmizel panu Klimentovi ironický úsměv. Na námi požadované české návody ke spotřebičům čekáme už rok,ale to už asi požadujeme asi opravdu velký nadstandard. Poslední komunikace firmy Oresi s námi zněla asi tak,že vlastním namontováním linky nám zaniká náš nárok na reklamaci montáže. Náš nedořešený roční spor s nimi už asi řešení nemá,ale doufám,že se mi podařilo odradit alespoň vás.

sopjgfdf
jediné co na oresi platí chodit denně do prodejny reklamovat a řvát,a pak je dát k soudu.

kolomlýnský
hodnocení

0x
Sice už je to asi pasé, ale v podstatě se to u ORESI motá kolem 3 věcí - neochota personálu, reklamace a najatá montážní skupina. Nábytek sám o sobě je velmi slušný a poměr "výkon/cena" určitě doporučitelný. Škoda, že firmě nezáleží na dobrém jménu - zkušenost ze severních Čech.
otto*

V tomtom případě se to přepisje bez evidenčky a stojí to 50, - kč

yarrick
My máme kuchyňskou linku od Oresi a nemůžeme si stěžovat. Super přístup, rozumná kvalita a o ceně nemluvím. Jen jsme dostali o jednu úchytku navíc :)
jana*

Připojuji odkaz na stránky ČT, pořad Černé ovce z 29.5. Reportáž ohledně reklamace kuchyňské linky Oresi, kterou lze přehrát, mluví za vše.

ceskatelevize.cz/...

gabi*

Právě jsem se chystala s nakresleným plánkem kuchyně vyrazit do brněnského studia kuchyně Oresi. Díky za rady a názory, nákup jsem si rozmyslela. Možná jsem si ušetřila nervy.

brainless
hodnocení

0x
Jediny problem ktery se vyskytl ze neprivezli celou kuchyn najednou chybeli nektere komponenty ktere domontovali.

kelt
hodnocení

0x

Přístup kuchyňského centra Oresi, není úplně profesionální. Mají hodně špatný program na plánování kuchyní. Dostanete pouze obrázek kuchyně v 3D formátu, bez okótování rozměrů. Obrázek k ničemu. Několikrát jsme pracovníky upozorňovali, že rozměr kuchyně je větší, než prostor v bytě. Prý je tam montážní prostor a vše se tam vejde. Nechali jsme se uchlácholit (asi jako mnoho neznalců v oboru kuchyňských linek. A jak to dopadlo? Samozřejmě se tam horní skříňka nevešla o 4mm. Co s tím? Pracovníci firmy Techwood, která pro Oresi kuchyně montuje musejí mít opravdu radost, ale jsou to profesionálové a problémy zvládli k naší spokojenosti. Mohu je pouze pochválit za ochotu a pomoci a upravit linku tak aby byla funkční. Skříňku upravili, dvířka zařízli a zalištovali. Zkrátka řešili za Oresi jejich liknavost a nenaslouchání zákazníkům. Materiál a provedení kuchyně je v pořádku, ale návrhy nestojí za nic. Toto je můj názor. Firma, která má tolik prodejen a prodává velké množství linek, by měla mít zájem, aby služby v tomto směru byly kvalitní a měla by investovat do softwearu a školení prodejců. Dost si tím kazí pověst a klientům to přidělává nemalé problémy. Kontrolovat, kontrolovat a kontrolovat. Nenechat se uchlácholit prodejcem. To už teď vím také. Je to zkušenost, kterou posílám dál.

raduška

Dobrý den,

nevím jak u Vás, ale my když jsme montovali linku, tak se taky nevlezla... a to jen proto, že nikdy žádná stěna není rovná. To nám řekli dělníci, kteří montovali... Ve studiu to samozřejmě nezjistí jak křivou máte doma zeď... neznám nikoho kdo si nechal udělat vestavěný nábytek, aby to měl doma přesně podle stěn... o tom silně pochybuji. Není to narážka na Vás... ale studio a jejich program za to rozhodně nemůže a myslím si že se to nedá považovat za neprofesionální jednání. Zkrátka nikdo a nikde Vám nepostaví absolutně rovnou stěnu. Taky jsem byla naštvaná protože nám spíše chybělo na jedné straně a na druhé ne... a muselo se to zakrýt lištou... ale manžel mě uklidnil... že nikde nemají rovné zdi...

andrea*
hodnocení

0x
Dobrý den, mame kuchyn Oresi od pulky cervence,neni spatna, ale veci, ktere nam slibili dodelat ihned (chybejici casti linky, primontovani skrinky,...) nejsou hotove dosud ( dva mesice!) , resi to tim zpusobem, ze nam neberou telefony, nebo slibi termin, kdy se zastavi, kdyz si na to vezmu volno, nikdo se nikdy nezastavi a ani nezavola, z jakeho duvodu. Takze znovu volame, a protoze nase cislo uz znaji, tak nam uz par dni proste neberou telefon a zrejme se dodelani nikdy nedockame. Takze se rozhodnete podle sveho, ale NECHTE SI UPLNE VSE NAPSAT DO SMLOUVY A ZAPLATTE AZ PO DODELANI. Jinak toto resime primo s majitelem firmy, panem Klimentem, ktery se teda rozhodne nechova slusne, co nemate ve smlouve, toho se nedockate.
kmotra07*
Dobrý den, taky jsem se nechala bohužel zlákat krásnou reklamou a pořídila si kuchyňskou linku ORESI. Mohla by to být docela pěkná linka,kdybych ji viděla celou sestavenou.Po téměř šesti hodinách"odborné montáže" bylo zjištěno, že chybí tři skříňky ,tyto byly sice doručeny,ale montáž by se protáhla do ranních hodin.Souhlasila jsem s dokončením za dva dny .A to byla největší chyba, začal kolotoč telefonátů vypnutýc h mobilů náhlých onemocnění spoustu nedodržených termínů a výsledek -linka dodnes není hotová a pokud si ji nedáme dohdomady sami , tak ani nebude. Cenu jste ale povinni zaplatit hned po dodání jinak hrozí penále.A to jsem já blbec ani nerozbalila varnou desku a teď trnu co tam najdu. Prostě se slušností se u této firmy nesetkáte. Pokud si chcete ušetřit nervy , probdělé noci,spoustu času a peněz za telefon běžte jinam, určitě jsou i slušné firmy. S pozdravem ORESI UŽ NIKDY VíCE.
veru77
dobry den s manzelem jsme se rozhodovali jakou kuchyn si poridit do baracku taky bylo nahlizeno na rod. rozpocet. byla jsem uchvacena velikou reklamou firmou oresi i kuchyns.linkami . prvni zadrhel prisel kdyz jsem den pred prijezdem do prazskeho k.studia zavolala ze by jsme se radi podivali na urcitou kuch.linku ze mame o ni veliky zajem a potrebujeme k tomu info. ochotne nam rekli prijedte tuto kuchynsku linku zde uvidite a to bylo asi to posledni prijemne z jejich strany jednani. kdyz jsme prijeli podotykam s dvema detmi z boleslavi tak nam jenom tak mimochodem rekli a jste objednany? nemame na vas cas mame objednano mame akci a neni cas. a jak to asi mame vedet kdyz me nikdo neinfomoval a nerekl. jinak kdyz si spocitam nasi kuchynskou linku ktera se pohybuje kolem sto tisic a necham si ji spocitat u nasich kvalitnich truhlaru kteri odebiraji kvalitni dvirka od firmy trachea tak je to plus minus pet tisic a to neni velikansky rozdil a to jednani je uplne jine . takze doufam ze firma oresi na dnesnim trhu a v dnesni dobe nebude dlouho. nevi co to je slusnost k zakaznikovi a radeji dam vydelat ceskemu truhlari nez polskemu a nekvalitnimu. s pranim hezkeho vecera v

šmudla
hodnocení

0x

Také jsme si objednali kuchyň Oresi. Prozatím jsem spokojená. Dodání kuchyně bylo v termínu, jaký byl uvedený na smlouvě. S manželem jsme si skříňky smontovali sami (myslím, že by to dokázal každý). Následně jsme zavolali na montážní firmu a minulý týden přijeli dva chlapi, skříňky sestavili do tvaru, jaký jsme chtěli, zavěsili je na zeď, přidělali nám kuchyňskou desku a rampu. Nemůžu říci nic negativního. Tedy zatím. Doufám, že kuchyň vydrží a bude sloužit v pohodě.

šmudla
pro představu ještě posílám foto:
šmudla

tak s tou fotkou se mi to nějak nedaří. Zaškrtla jsem CHCI VLOŽIT OBRÁZEK ale nevím kam :(

Kuchyně Oresi

ondrejvalek
hodnocení

0x
Asi záleží na prodejně, kde si kuchyň objednáte. My jsme si pořídili kuchyň v Koněvově 73 v Praze a montovali nám ji technici ze smluvní firmy Techwood. Při závozu kuchyně chyběl pouze stojan na mikrovlnku, o čemž mě předem informovali (že není na skladě a že ho dovezou později). Kuchyň byla v naprostém pořádku, žádné vady ani chybějící díly (dokonce jsme před závozem bez potíží i změnili smlouvu, protože jsme zjistili, že by se nám hodil jinak vysoký sokl).
Technici ji sestavili velice odborně a řešili s námi každičký detail, aby to bylo k naší spokojenosti.
Přebývající desku jsme pak dokonce odvezli zpět na prodejnu a sepsali smlouvu o vrácení peněz, opět žádný problém.
Poté nám asi o týden nebo dva později dovezli na vlastní náklady ten stojan, a jiní technici z techwoodu, opět výborní jej upevnili. Takže naprostá spokojenost.
Takže rada je jednoduchá - jděte na pobočku, kterou vám někdo známý osobně doporučil, mějte jasnou představu co chcete, a nebojte se kdykoli jim zavolat, nebo je osobně navštívit. Mluvte s nimi slušně, a oni budou slušní na vás a ochotní ještě víc.
Kuchyně Oresi #2
jana43

Taky jsem s nimi spokojena, my jsme kupovali kuchyni na brněnské pobočce. Kuchyni mám léta a po celou dobu nebylo nutné nic reklamovat a i po letech vypadá kuchyně dobře.

petr09*
Mám linku ze stejné pobočky(Koněvova) a moje zkušenost je naprosto opačná!Ochota společnosti Oresi jednat o problémech končí dnem,kdy jim zaplatíte.Reklamoval jsem dodaný špatný odpad k umyvadlu(přepad nepasuje na umyvadlo).Reklamace byla podána 21.3.2007 a do dnešního dne jsem se nedočkal nápravy.Ani přes přibližně 10 urgencí.Normální lhůta na vyřízení reklamace je 30 dní,u Oresi už 240!Moje rada je:zdaleka se této firmě vyhněte,ušetříte si spoustu starostí.

yenny*
hodnocení

0x

Dobrý den,

moje vlastní zkušenost s kuchyňským studiem Oresi je více než otřesná. Dokud jsme nebyli domluveni na montáži, byl přístup kuchyňského studia velmi příjemný. Montáží to ovšem zkončilo a neustálé problémy s kuchyní začaly. Od 5.11.2007 je kuchyň montována a následně demontována - čili pracovníci přijedou, jednu věc opraví a další během této činnosti zničí.

1. V první den montáže část linky chyběla - nebyl dodán dřez a část korunky

2. Studio zapomnělo objednat zaplacené vyšší 20 cm nožíčky, než které jsou ve standardu = kuchyň stála na špalcích a bylo mi řečeno, že když se tam dá prkno, tak to nebude vidět...

3. Dodaná dvířka jsou buď poškrábaná nebo s bublinami, dýha na poličkách se odlepuje - bod 1. -3. měl za následek sepsání 1. reklamace a nepřevzetí zboží

4. Při poslední montáži nám"umělci"namontovali dorazy tak, že poličky popraskaly a nelze je tedy používat - 2. reklamace"dodaného"zboží.

Pracovník v kuchyňském studiu má k reklamaci velmi zvláštní přístup - jeho kuchyň to není, tak ho to ani trošku neštve. Ve druhé reklamaci jsme je upozornili, že pokud 10. ledna 2007 nebude kuchň v takovém stavu, v jakém má být, tak odstupujeme od smlouvy.

Pokud se mi to podaří, tak přikládám, fotografii kuchyňské linky, která je pána ze studia vhodná k předání zákazníkovi. Nožičky podložené špalky jsou velmi šik - nevadí, že je každý kus jinak velký a linka je nestabilní... Chybí sice dvířka, ale je to kvůli mně, jelikož budou muset namontovat jiné nožičky,když špalky nechci.

Pokud se nudíte a linku nepotřebujete používat, tak si ji u Oresi objednejte.

Kuchyně Oresi #3

thomuss*
hodnocení

0x

Dobry den

po precteni nekterych prispevku mam dojem ze nejtrevnejsi bylo prirovnani ORESI ke Skodovce a HANAKA k Mercedesu.S tim nelze nez souhlasit a to v tom smeru ze oboji je kvalitni o vsem Skodovku si ceska rodina muze dovolit koupit a na Mercedes se musite nechat zvolit minimalne poslancem.Pohybuji se jiz 18 let v teto oblasti a s klidnym svedomim Vam muzu rict ze v pomeru cena-kvalita neni lepsi volba nez ORESI.Reklamace maji vsichni vyrobci vcetne uvadenych tzv. znackovych vyrobcu jako je SYKORA,HANAK,KORYNA atd.Moje osobni zkusenost s kuchyni od zakazkoveho truhlare je negativni.Stala mne cca 200.000,-.Mel jsem ji rozpracovanou zhruba 6 mesicu a kdyz se dnes divam na vysledek teto prace a vidim odchliple hrany dvirek ktere vznikly spatne osazenou troubou kde nebyla dodrzena minimalni vule pro odvetrani.Pak jsme si nechal prepocitat moji kuchyn v kuchynskem studiu ORESI a jejich vysledna cena byla ze stejneho materialu 64.000,-.Tak si mili pratele udelejete obrazek sami jestli ORESI kuchyne ano ci ne.Zaverem Vam chci rict ze znammi si poridili kuchyn od ORESI v Sumperku a jejich zkusenost byla velice pozitivni.Za navrh si nic neuctovali(me stal 700,-)dokonce maji na kuchyn 5 let zaruku.Preji Vsem prijemny den

al bunda*
Zdá se, že to není ani tak o kvalitě kuchyně Oresi, jako spíš o přístupu toho-kterého dodavatele, nebo lépe řečeno té-které montážní firmy..
Hezký den.
pako*
Neurazej skodovku.Servis mas po cely evrope.

roztokybaruska
hodnocení

0x

Dovolila bych si podotknout, že na kuchyně Sýkora, či Hanák NIKOMU kdo má víc než 2m linky 100 000 Kč stačit nebude... Hanák je snad nejdražší na trhu, neříkám, že to není kvalitní, ale ta cena... *ee*

Při hledání firmy pro naši kuchyň jsem Oresi celkem rychle vyloučila - ani v prodejnách jim nedoléhaly dvířka, nešly plně užívat panty, skříňky byly z tenkých desek a i ty vystavované kousky byly otlučené a oprýskané, takže jsem šla jinam (přes veletrh v Praze). 4m linky až do stropu nás vyšly bez spotřebičů na cca 50 000, ale OPRAVDU se to vyplatilo. Zaměření, zasazení, dodání v termínu, šikovní pracanti... *slunce*

Kdybych neměla finance, šla bych snad raději do IKEA, tam mají silnější dvířka alespoň ABS hrany a dvířka se dají časem lehce obmněnit... BJ

lenkah
Muzu se zeptat, od koho to bylo? Resim stejnou vec...
roztokybaruska
Byla to firma DELSO. Má sice netové stránky, ale ty by mě až tak neuchvátily. Kontakt jsem dostala loni na veletrhu, kde se mi věnoval ochotný pán jménem Kupec. Mají jakýsi typový plán skříněk, ale když by ste potřebovali něco extra, dodělají sami cokoliv (u nás byl speciální roh u pracovní desky a speciální vývod na digestoř). Lépe zajít se podívat do obchodu - ale nezapomeňte se k němu objednat, nebývá tam pořád. Mají sice taky vystaveno pár kousků kuchyní, ale dělají i skříně a tak. Všechno Vám ochotně vysvětlí a i pomůžou s návrhem. Kdyby jste ještě něco potřebovali, pod přezdívkou roztoky-baruska jsem i na ICQ...
zuzik*
*bum*Ahoj, tak jsem se trochu začetla do příspěvků.Bohužel nemůžu z vlastní zkušenosti potvrdit kvalitu firmi Delso. Po půl roce od započetí montáže mám teprve dodělanou linku, na kterou jsem dlouho šetřila! Ochota pana Kupce trvala pouze do doby, než začali problémy s kvalitou skříněk.Poté již nebylo možné se dovolat ani jeho ani nápravy!Co se týká Oresi mé zkušenosti jsou jen zprostředkované.dvě kolegině kuchyň mají koupeno v Praze a jak s rychlostí dodání tak s kvalitou a cenou jsou prý velice spokojené.tak bohužel ten černý petr je zase u mne*zed*

koment
hodnocení

0x
Máme velmi špatnou zkušenost s firmou Oresi i s firmou, která montuje tyto kuchyně- Techwood. Celková montáž kuchyně trvala místo 2 dnů- díky opravám 3 měsíce. Obě firmy se chovají ke svým klientům velmi neseriózně a práce i návrh kuchyně byl velmi chybný.
mnau
Bohužel se musím přidat k těm,kteří jsou s firmou Oresi i Techwood hodně nespokojeni,montáž trvala dva dny a během montáže se zjistilo tolik chyb ve změření kuchyně,které jsem si kvůli umístění kuchyně v podkroví domluvila,že bych si to sama změřila snad lépe.Ze strany Oresi ani nejmenší ochota danou věc vyřešit,i když byla způsobena špatným návrhem,ale bylo mi jen řečeno ať se obrátím na expedici a ať si to vyřeším sama.Musela jsem si zajistit,dovoz správných komponentů,aby vůbec tu kuchyň mohli dodělat.A pak jsem se přes dva měsíce dohadovala s p.Staňkem z Techwoodu o vrácení peněz za skříňku,která díky špatnému změření byla menší než bylo potřeba.
Takže rozhodně už nikdy více tyto firmy!

manik*
hodnocení

0x
kuchyně Oresi už nikdy více. Co se týká přístupu při prodeji, návrhu a konzultace na prodejně nemám nejmenší připomínky. Skutečná montáž je pro mne dodnes noční můrou. Banda "fušerů", kteří to flákali jak se dalo. Kuchyň nemá jediný kus, na kterém by nebylo něco zfušovaného, nehledě na to, že skříňky montoval nějaký klučina v obýváku na nové podlaze, kterou nám zničil. Pracovní deska je napojovaná způsobem, za který bych se styděla. bohužel vzhledem k tomu, že nám kuchyň byla předávaná v neděli ve 23.15 a nebyla síla už to nějak detailně prohlížet, budeme muset se na to ještě nějaký ten rok dívat. Takže pokud můžu poradit, jestli někdo uvažuje o nové kuchyni tak určitě NE Oresi!
jarmila*
To je fakt hustý... nám kvůli montáži dělníci volali... a krásně jsme se domluvili na odpoledne... a chlapi mi vyšli parádně vstříc... i když jsem si dost vymýšlela protože mi moc nevycházel čas kdy to přijdou montovat... takže celkem v poho na to že jsem asi působila jako velká fůrie. :)
panda*
souhlásíme ze vším co píšete ... u nás to bylo ještě mnohem horší .. neumí nic ale ještě poničí zakrytou dlažbu a nicse neděje a bldě kecají že jsme akorátní... a hákliví no kuchyn za 56 000 bez spotřebičů je snad laciná... po vstupu do naší kuchně která je součástí zimní zahrady no je mi zle a nedá se o tom ani psat jsou to nemám slova montáž proběhla 4-5/3/08

manik*
hodnocení

0x
Značka Oresi.
při první návštěvě kuchyňského centra se nám kuchyně zalíbily.Podle rozměrů umístění kuchyňské linky nám studio vypracovalo perfektní návrh s tím ,že jsme se dohodli na dodání.Montážníci nám dovezli kuchyň a začali montovat.Ale v ten moment začal chaos.Pracovní místo si udělali na nově zhotovené podlaze (plovoucí podlaze) aniž by tuto podlahu něčím zakryli,nebo nás upozornili na to , že mohou tuto podlahu zničit.Když smontovali kuchyńskou linku , tak se přicházelo na určité nedostatky.Špatné police,jiná dvířka.Předání díla bylo večer,pozdě v noci a už nebyla ani chuť a čas si celou smontovanou linku prohlédnout.Některé nedodělky byly vyřešeny časem,vrátili jsme i držák odpadkového koše nebo dávkovač na mycí prostředek.Již dvakrát jsme psali e-mailem reklamaci , ale do dnešního dne se nikdo nedostavil k reklamačnímu řízení,což mne celkem naštvalo a popudilo k širšímu prohlédnutí celé dodávky.Bohužel jsem zjistil , že povrch je někde šupinatý,otvory pro umístění bodových světel jsou nehorázně a ,,fušérsky,, zhotoveny (připadá mi , že to snad nemohl dělat ani truhlář).U jedné skříňky jsou vyvrtány i otvory navíc( pro poličku).Dokonce zjišťujeme , že otvor pro vestavnou mikrovlnku je zřejmě velikostně neodpovídající.Umělohmotné krytky spojovacích šroubů nedrží (asi je budeme muset přilepit sekundovým lepidlem ).Napojení pracovní desky je zcela viditelné a neodborně vytvořené.Škoda mluvit... Když toto zpracování viděl můj bratr ( který je truhlář a dělá kuchyně na zakázku) , tak se jen smál a nevěřil vlastním očím.Nevím zda se nesmál i mne , protože jsem si mohl objednat kuchyň u něho (ale nešlo to vzhledem ke vzdálenosti).Bohužel , musím konstatovat : absolutně žádná spokojenost s montážníky a kuchyňským studiem.

jindra*
hodnocení

0x
Přečetla jsem si pečlivě všechny příspěvky a vyšlo mi z toho: Kuchyně Oresi je dobrá kuchyně za rozumnou cenu. Pokud má zbytečnách 300.000 můžu koupit kuchyni od Hanáka. Kdyý si chceš složit kuchyni sama, tak běž do Ikea. U Oresi může být problém s montíží, takže je dobré si hlídat řemeslníky - jako ostatně, když jsme dělala koupelnu, bylo potřeba také... :)
výtka
Upozornění od administrátora 02. 04. 2008 20:10:40
upozorňuji, že mám opodstatněné obavy, že tento příspěvek napsal pán (nikoliv paní) a je ve vztahu ke kuchyním Oresi

ále Hanák jistě umí kuchyň za 300tis, ale není to běžná cena. Pokud mi Oresi nabízí kuchyni za 60-80tis, tak mi ji v méně známém českém kuchyňském studiu udělají na míru za 80-100tis a budu happy. Neříkám, že to není o 20-30% dražší, ale každý zváží zda kupuje kuchyni na 5, 10 nebo 20let.

Někomu vyhovuje mít kuchyň každých 5 let jinou, jiný ji chce mít celý život. Takže to nechejme na každém ;)

silver*
hodnocení

0x
hm, tak nevím, jestli mám být za objevení téhle stránky ráda, nebo být naštvaná.
Do Oresi jsem se v průběhu minulých 14ti dnů chodila denně dívat a v pátek si objednala kuchyň a složila zálohu.
Pravdou je, že nyní je akce a ceny jsou opravdu lákavé. Ptala jsem se jednoho zaměstnance, zda cena kuchyně, uvedená v prodejně, je"se vším všudy"a on mi to potvrdil. Ovšem v pátek, kdy jsem přišla s tím, že bych chtěla udělat návrh - no chtěla udělat návrh, ten jsem si udělala doma sama, abych mohla nadávat sama sobě, že jsem si to blbě vymyslela... tak z mých 30-ti tisíc, které jsem si dle ceníku poskládala, bylo dohromady 48.000,- anžto v ceně není deska, úchytky, montáž, a různé jiné blbinky.
Takže mi pan prodavač MŮJ návrh hodil do 3D, řekl, že by to takhle šlo, vyjel fakturu na 48.000 a já zaplatila 5.000,- jako zálohu.
Co mi vadí je dost průřezů, např. u desky mi zbyde cca 60 cm... což při ceně 785,- za jeden metr je dost peněz a kus prkna k prdu.
Dále jsem chtěla poličky, které se dělají pouze ve 120 cm, ale já potřebuji 60cm, tudíž mi zbyde půl poličky zbyde, nerozumím tomu, že když je ORESI výrobce, nemůže mi poličku nařezat"na míru", po víkendovém prostudování mi nesedí cena za montáž, kdy při ceně kuchyně přes 30.000,- to má být 12 % z ceny... odpoledne tam skočím s dotazy a uvidím
Jak čtu Vaše reakce, tak co člověk, to názor... a také co prodejna, to jiný přístup. Možná by neškodilo, kdyby jste napsali, kde jste vaši ORESKU objednávali. Já v Hradci Králové,
díky
jirka35*
Dobrý den,já jsem z Chomutova a kuchynskou linku mám od oresi za 50000 kč už 9 měsícu a jsem sní naprosto spokojen, a co montažníci? vše proběhlo O.K ps...Myslíte že jinde to bude vše bez problému?*smich* určitě néé. Spokojený zákazník ORESI.*slunce*

mac*
hodnocení

0x
Na kuchyně Oresi jsme se byli podívat .Jelikož nemáme finance na kuchyň za více než 100000,- a víc, zvolili jsme Oresi, četli jsme diskuze vesměs všechny stejné, někdo chválí, někdo nadává.Přístupem a ochotou personálu kuch.studia jsme byli mile překvapeni . Kuchyně jsme prohlédli samozřejmě i dvířka adt... Byli jsme ve více studiích a berou víceméně zboží s Polska taky a účtujou si mnohem víc, než právě Oresi. Montáž, snad nebudeme mít problém, prostě vše budem hlídat, už při samotné montáži. Spotřebiče Ardo, mám pračku a jsem spokojená.

barbar*
hodnocení

0x
jj, mají"vynikající reference"- například ukázka"bezproblémové"reklamace v Černých Ovcích:
ceskatelevize.cz/...
Nebo ukázka inteligence na Lupě pana jednatele a právního zástupce:
lupa.cz/...

leontyna*
hodnocení

0x
Nechápu, proč cena má určovat kvalitu výrobku, jak se zde plno lidí vyjadřuje, že linka za 300tis bude zaručeně kvalitní. I každá obývací stěna, co je sestavou 10 - 15ks skříněk o různých velikostech a různých typů dvířek se cenově vejde cca do 50.000,- Kč! Kde se projeví ona kvalita kuchyní hanák, sýkora, ... a kde je nekvalita jiného druhu nábytku? Je to spíše trend posledních 10ti let, kdy se za přemrštěnou cenu nabízí výroba kuchyní tzv. "na míru" ač veškeré míry jsou předem dané - výška i hloubka spodních, mnohdy i horních skříněk i šíře dodávané pracovní desky je standardní. Nic, co bychom si mohli vybrat či nadiktovat zcela dle svých potřeb. Tak kde je to "zakázkové krejčovství" oněch kvalitních firem, když všichni kupujeme konfekci, sice pod různými názvy...

tom3845
hodnocení

0x
Neni nad to, kdyz clovek objevi takove forum včas :) Prave s manzelkou vybirame take novou kuchyn a Oresi byla kandidat, no po dnesku uz neni, at si to pri tech svych praktikach narvou do špic.
Diky vsem za reakce a upozorneni, diky vam se dalsi clovek nenecha napalit.

pavla*
hodnocení

0x
Dobrý den já mám zkušenosti ale špatné nedoporučuji.Trvalo jim než poslali technika nedodrželi smlouvu dodání.linku jsem měla skoro o dva měsíce později a to jsem tam neustále telefonovala a dvakrát jela až když jsem pohrozila že chci zpět peníze tak to šlo hned.Ale jen protože linku měli na skladě tak co pak s ní žejo.Další zkušenost dodali nám jiný dřez a myčku.A ted linku reklamujem protože se kolem myčky a sporáku vše odlepilo a naboptnalo.Zase jejich vinou.Jo a u sporáku zapoměli dát odvětrávací sítko a kolem trouby lišty.Nyní popíšu 16.5.2006jsem podepsala smlouvu do 6 týdnů měla být montována a to se podařilo téměř až za 3 měsíce.Myčku jsem mohla používat až v zaří .Protože nám dali jinou tak nepasovala dvířka tudíž jsem myčku nemohla otvírat.No a 22.11.2007 jsme podali reklamaci a ještě dnes to je 5.5 .2008 se nic neděje. Tak vlastně i já hledám pomoc,dozvěděla jsem se že opět porušili dohodu a že reklamace měla být už dávno vyřízená.Vím že ne všichni májí s touto firmou špatné zkušenosti ale já už dnes vím že nebudu příště hledat to nejlevnější když pak jsem stejně strátná. NEDOPORUČUJI.
pavla*
Chtěla jsem jen ještě ukázat jak moje linka opravdu vypadá po roce a půl.A taky obrázek že jinak je hezká ale jen z dálky.
Kuchyně Oresi #4
pavla*
To je pokračování
Kuchyně Oresi #5
pavla*
05.05.08 14:12
A další
Kuchyně Oresi #6
pavla*
05.05.08 14:14
pavla*
z dálky je hezká
Kuchyně Oresi #8

james*
hodnocení

0x

Ahoj Lidi,

Posílám odkaz na článek ohledně této diskuze. Názor si udělejte každý sám.

lupa.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]