Nejste přihlášen/a.
Jaké má být maso v tlačence?Pokud vím,tak vařené vepřové maso.Ne uzené.A vařené je spíše šedé bez barvy.Ale v některé tlačence je maso růžové,jako by bylo uzené.Má možná i takovou příchuť.Tak se ptám,jestli je opravdu uzené,může se do tlačenky dávat místo vařeného masa uzené maso?Protože uzenáři jsou často vykukové.Kvalitní tlačenka má být přece jen z vařeného masa.
maso do tlačenky není uzené. Aby lépe vypadalo, je marinované. Použít uzené maso do tlačenky samozřejmě jde, ale nedovedu si představit ,co by to muselo být za inteligentního vykuka, který maso vyudí a pak ho příště vrátí do kotle a povaří do tlačenky.
Uzené v tlačence je ztráta času, nic víc.
doplněno 25.08.13 09:06:jj, takové lidi znám. Zavedou řeč na nějaké téma hlavně proto, aby se mohli hádat.
Díky za odpovědi.Takže je jasné,že uzenáři mizerové nás zase otravují tím,že maso do tlačenky a pod.,často i jitrni vaří v soli s dusičnany,aby bylo pěkně růžové.Je známo,že dusičnany jsou škodlivé chemické sajrajty,ale hlavně že si uzenář nahrabe do kapsy,protože má růžové maso.Nevidím tedy důvod,proč to vaří v soli s dusičnany.Asi tím tím,aby to mělo lepší chuť.Takže od dneška ten sajrajt u soukromníka nekupuju a hážu mu to na hlavu.Přece je daleko lepší vařit maso bez soli s dusičnany a pak dochutit
Dusitanu sodného jsou v soli 2%, takže v hotovém produktu méně než půl promile. Kromě toho se tepelnou úpravou rozkládá. Nejde o chuť, smyslem jeho použití je trvanlivost - zabraňuje množení bakterií a vzniku botulotoxinu, což je docela důležité.
doplněno 24.08.13 15:43:...nejde o chuť ani o barvu, smyslem použití je trvanlivost..
doplněno 24.08.13 15:50:btw řeznickou sůl (pragandu) používám i já, když si vařím pro sebe domácí šunku. Představa, že všechno, co lze vyjádřit chemickým vzorcem, je automaticky sajrajt, je poněkud unáhlená.
doplněno 24.08.13 18:38:Ano, myslím to vážně, a nenechávám se strašit nějakými pseudoaktivisty.
O tom,že rychlosoli,pragandy jsou neškodlivé jste dost pozadu.škodlivé jsou hodně.Podívejte se na tohle: emulgatory.cz/...Prostě nás řezníci otravují ve vlastním hamonivém zájmu!Když tu růžovou tlačenku,jitrnici člověk veme do huby,tak ihned cítí,že je tam chemie
Jethro,to vážně myslíte vážně,že chemie v pragandě,rychloslích po uvaření zmizí?Podívejte se na tohle znovu emulgatory.cz/...Tam se píše,že naopak po ohřátí při výrobě v tlačence a uzeninách je silně rakovinotvorná!Mám proto vážné podezření,že tyhle nesmysly píšete právě proto,že jste ten uzenář či řezník a nechcete,aby Vám někdo kazil kšefty
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.