Uzené maso v kupované tlačence?

Od: Datum: 24.08.13 12:15 odpovědí: 10 změna: 24.08.13 17:25

Jaké má být maso v tlačence?Pokud vím,tak vařené vepřové maso.Ne uzené.A vařené je spíše šedé bez barvy.Ale v některé tlačence je maso růžové,jako by bylo uzené.Má možná i takovou příchuť.Tak se ptám,jestli je opravdu uzené,může se do tlačenky dávat místo vařeného masa uzené maso?Protože uzenáři jsou často vykukové.Kvalitní tlačenka má být přece jen z vařeného masa.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 24.08.13 12:58
avatar

Pokud se použije řeznická sůl (s přídavkem dusitanu), tak je i vařené maso růžové.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 24.08.13 13:07

Těžko můžete zkoumat proč je v tlačence uzené maso a pod. Napište, jaká to byla tlačenka a pod., protože výrobní postupy jsou různé , jako i vše ostatní kolem nás. Fundovanou odpověď Vám proto asi těžko někdo dá bez znalostí podrobností. MImojiné se vyrábí i tlačenka uzená atd.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 24.08.13 13:20
avatar

maso do tlačenky není uzené. Aby lépe vypadalo, je marinované. Použít uzené maso do tlačenky samozřejmě jde, ale nedovedu si představit ,co by to muselo být za inteligentního vykuka, který maso vyudí a pak ho příště vrátí do kotle a povaří do tlačenky.

Uzené v tlačence je ztráta času, nic víc.

doplněno 25.08.13 09:06:

jj, takové lidi znám. Zavedou řeč na nějaké téma hlavně proto, aby se mohli hádat.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: poohanka
Datum: 24.08.13 13:25

jedná se o tzv. rychlosůl, jak odpovídá první rádce, maso je pak opravdu růžové, jako uzené, přírodní tlačenku a jiné uzeniny koupíte ve farmářské prodejně, potíž je, že se někomu tyto uzeniny nelíbí, na pohled nejsou tak pěkné růžové, jak jsme zvyklí z normálních uzenárství

Ohodnoceno: 0x
 
Od: olaf71*
Datum: 24.08.13 13:46

potvrzuji, že je to solí. zkuste např prošpikovat maso slaninou, nebo uzeninou a podusit. v řezu masa bude kolem špikování růžovo.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: uzenar
Datum: 24.08.13 14:15

Díky za odpovědi.Takže je jasné,že uzenáři mizerové nás zase otravují tím,že maso do tlačenky a pod.,často i jitrni vaří v soli s dusičnany,aby bylo pěkně růžové.Je známo,že dusičnany jsou škodlivé chemické sajrajty,ale hlavně že si uzenář nahrabe do kapsy,protože má růžové maso.Nevidím tedy důvod,proč to vaří v soli s dusičnany.Asi tím tím,aby to mělo lepší chuť.Takže od dneška ten sajrajt u soukromníka nekupuju a hážu mu to na hlavu.Přece je daleko lepší vařit maso bez soli s dusičnany a pak dochutit*blee*

Datum: 24.08.13 15:42
avatar

Dusitanu sodného jsou v soli 2%, takže v hotovém produktu méně než půl promile. Kromě toho se tepelnou úpravou rozkládá. Nejde o chuť, smyslem jeho použití je trvanlivost - zabraňuje množení bakterií a vzniku botulotoxinu, což je docela důležité.

doplněno 24.08.13 15:43:

...nejde o chuť ani o barvu, smyslem použití je trvanlivost..

doplněno 24.08.13 15:50:

btw řeznickou sůl (pragandu) používám i já, když si vařím pro sebe domácí šunku. Představa, že všechno, co lze vyjádřit chemickým vzorcem, je automaticky sajrajt, je poněkud unáhlená.

doplněno 24.08.13 18:38:

Ano, myslím to vážně, a nenechávám se strašit nějakými pseudoaktivisty.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 24.08.13 15:53
avatar

Já si myslím, že to je jazyk. Ten je červený, zvláště pak, hovězí. ;)

Ohodnoceno: 0x
 
Od: uzenar
Datum: 24.08.13 17:14

O tom,že rychlosoli,pragandy jsou neškodlivé jste dost pozadu.škodlivé jsou hodně.Podívejte se na tohle:http://www.emulgatory.cz/prib…i-hlavy-alergie-a-e250-clanekProstě nás řezníci otravují ve vlastním hamonivém zájmu!Když tu růžovou tlačenku,jitrnici člověk veme do huby,tak ihned cítí,že je tam chemie

Od: uzenar
Datum: 24.08.13 17:25

Jethro,to vážně myslíte vážně,že chemie v pragandě,rychloslích po uvaření zmizí?Podívejte se na tohle znovuhttp://www.emulgatory.cz/prib…i-hlavy-alergie-a-e250-clanekTam se píše,že naopak po ohřátí při výrobě v tlačence a uzeninách je silně rakovinotvorná!Mám proto vážné podezření,že tyhle nesmysly píšete právě proto,že jste ten uzenář či řezník a nechcete,aby Vám někdo kazil kšefty

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.