Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potrebuje geodet nezbytne pripojeni k netu?

Od: lht odpovědí: 4 změna:

Dnes jsem mel doma geodeta, aby mi vytycil hranice pozemku. Zhruba po hodine "prace" prisel a rekl, ze nema signal pro pripojeni k internetu a tvrdil, ze ho potrebuje. Nasledne rekl, ze kdyz nema signal, bude muset udelat zamereni jinak a na to ze potrebuje pripravu v kancelari. Pak odjel.

Prijde mi, ze lhal, co myslite? Mapu preci ma offline, se signalem GPS predpokladam problem nebyl... Diky na nazory.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pravděpodobně ke zpřesnění GPS pozice pomocí DGPS EGNOS (Co ty zkratky znamenají, to neřešte). Běžné GPS má přesnost metr, geodet potřebuje řádově centimetry.

humbucker*

Ahoj. Jo, chlapec už má vyšší level zaměřování v terénu a v následném přenosu dat do programu v PC ke zpracování. Koukal jsem nedávno jednomu podobnému přez rameno a šlo mu to dost rychle.

praivo*
hodnocení

0x

Taky nevím, k čemu by to potřeboval.

tycho
hodnocení

0x

Dnes už zcela běžná praxe. Pokud je geodet připojený na net, může naměřené data okamžitě posílat kolegovi do kanceláře, jenž mu připraví vytyčovací prvky pro vytyčení hranice pozemku nebo čehokoliv jiného. Druha možnost je, že by měl u sebe notebook a měření si zpracuje sám na místě. Na tuto variantu ale nemusel být připraveny.Takže rozhodně nemusíte mít obavy.

Mějte se, s pozdravem

Petr Tichopád

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]