Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik platit za bydleni rodicum?

Od: marek70 odpovědí: 26 změna:

Dobrý den,

chtěl jsem se zeptat, pokud ještě bydlite u rodiču a pracujete kolik prispivate na bydleni vč. vyživy? Já za mě a přitelkyní davam 8000,- Kč vč. jidla a kamoši mi řikaji že je to moc atd.. Myslite že je to fakt dost? Ja nevim, ja si možna taky myslim, že platim dost, ale nechci si to unznat jen kvuli tomů, že je to ma mama :( Díky moc!

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Je to tak, jak píše mikihans. Samozřejmě máte přece možnost postavit se na vlastní nohy, pronajat si byt, platit si energie atd. Ale myslím, že pak vám nebude stačit ani dvakrát tolik, bavíme li se o Brně.

Souhlasím plně s "Promonem" a "Mikihansem."Zkuste si najít byt sami a sami se takříkajíc prodírat životem *hej*Zcela jistě posléze uznáš,jak Vám bylo dobře u maminky.Ta Vám ještě uvaří kvalitní a nešizené papání,také určitě pere i žehlí,a jiné a jiné další vymoženosti.Kde je najdeš za tak promiň "směšný"peníz? *nevi*Vezmi si tužku a papír,a propočítej si vše,co projíte/zapisuj si denně/,propijete,co vše doma užíváte/tudíž likvidujete matčinu domácnost/,a to vše se započítává!Luxujete?Vytíráte?Myjete okna?Dveře?A co svědomí,čisté?...

marek70
hodnocení

Bydlime v bytě 3+1 Brno, ja a přitelkyně mame jeden pokoj.

Záleží na situaci v rodině. Někteří rodiče jsou finančně v pohodě a chtějí jen symbolický příspěvek, aby si potomek uvědomil, že vše něco stojí, jinde moc peněz nemají a nezbývá na dotování dvou dospělých lidí, proto se musejí podílet podle reality. Min. 1500 Kč na osobu asi na vodu, el. a topení - platí se celý rok, 2 - 3000 Jídlo, úroveň, stravování neznám, Nákupy vaření, praní, úklid, opotřebování zařízení i lůž kovin, ručníků,záclon a určitě i WC papír jsou asi bonusem zdarma. V podnájmu byste za jednu místnost s příslušenstvím, jako pronajímám já na menším městě, dali tak 5600 Kč jen za bydleni a poplatky .

hodnocení

0x

Spočítej si, kolik měsíčně projíš, spotřebuješ elektřiny, vody, v zimě se protopí + něco málo nájem a zjistíš, že 4000 Kč na osobu není rozhodně žádné přehnané číslo ;)

marek70
hodnocení

To si myslim taky, ale kamoši, že davaji 2000kc doma a že jsem blbej atd. Davam 5000 za mě a 3000 za přitelkyni...

olaf71*

Ty nejsi blbej, spíš jsou oni tzv.vychcaní, nebo se tak doma dohodli a do osamostatnění budou maminčiny mazánci

vlasatec*
hodnocení

0x
Za to že mě rodiče ubytuji a nakrmí platím 6000kc, vzhledem k tomu že je nás pět a utratí se zhruba 25-30k tak je to vcelku přiměřené.

hodnocení

0x

Poku Vám maminka vaří a pere,myslím,že je to tak akorát.

Také záleží jaký plat mají rodiče,pokud mají dohromady 16-19 tisíc, tak to je nic moc,pokud mají 40,50, tak to je o něčem jiném.

jirbar*
hodnocení

0x

Platit? Dnešní trend snad je, že mi musí odevzdat důchod.

joudic*
hodnocení

0x

no je to fakt dost, je jasny ze vcetne jidla, ale s rodici bych nesnesl bydlet (taky jsem hned v 18ti vypadl do sveta), a jeste ke vsemu s pritelkyni, to je des toto... jak spolu jako spite? no nic :)

nevim v jake jste lokalite, ale pronajem v podobne cenove relaci rozhodne sezenete a varit si budete muset sami, v pronajmech vetsinou pracka je, a nacpat pradlo do pracky a spustit umi kazdy

olaf71*
hodnocení

0x

to poznáš jednoduše. pronajmi si jednopokojový byt a na jídlo počítej minimálně 2 tis.na osobu. do 8 tis se nevejdeš aspoň tedy ne u nás, protože pronájem garsonky 20m2 stojí osmičku

doplněno 21.08.13 19:27:

suma sumárum, s přítelkyní v garsonce i s jídlem za 12 táců ;)

a to si ten byt ještě budete muset dovybavit spotřebiči

sebod*

Já navíc znám vícero rodičů, co tyhle vybraný peníze od dospělých dětí dávají stranou a pak, když mladí jdou třeba do svého, tak jim je zase dají.

sebod, souhlas, páč rodiče vše dají dětem (tedy vetšina)

repkin*
hodnocení

0x

5.000,- i s jídlem, internetem a vším s tím, že dům je náš, mám zde svůj byt 2+1, přístup mám všude. Popř. 2.500,- bez jídla, když si vařím sám. Nedoplatky a přeplatky si rozdělujeme mezi sebe.

doplněno 21.08.13 19:46:

podotýkám, že nemám vlastní vodoměr, elektroměr ani plynoměr

naoko
hodnocení

0x

Dáváš 5000 za sebe a 3000 za přítelkyni. .. Kolik tedy platí za kompletní servis tvá přítelkyně ze svého?

uska*

naoko - řekla bych - co je ti po tom, kolik platí slečna ze svého? Nebo jí chceš doplácet?

Otázka je o něčem jiném, odpověď je nepřínosná pro tazatele a je nechutná.

doplněno 21.08.13 21:32:

Co sem plandáte finanční možnosti páru? Nenapadlo vás třeba, že slečna studuje a má příjem jen z brigád? Je to jejich volba a na tohle se tazatel neptal, jste mimo mísu.

naoko

To je k zamyšlení jestli je odpověď nepřínosná . Jestli tazatel dává ze svého 8000 je to dost. Stačilo by 5000 a přítelkyně také 5000.

Já na tom nevidím nic nechutného. Pouze čtu co tazatel píše.

naoko

Mě hlavně napadlo kolikrát v životě si rodiče tazatele položili do nějaké poradny dotaz, zda je jejich dítě příliš finančně nezatěžuje.

Jestli má tazatel pochybnosti, zda rodičům nedává moc peněz, měl by se i se svou přítelkyní osamostatnit a odstěhovat se do podnájmu. Ten je Brně za cca 8-10000 měs. K tomu strava a provoz domácnosti pro dvě osoby dalších min. 8 000/měs. To je cca 16-18 000 /měs.. Nemluvím vůbec o pořízení vybyvení bytu. Tak ať do toho jde a neřeší, jestli dávat svým rodičům 8 tisíc měsíčně za dva lidi není moc :).

Mimo mísu jsi ty, celá otázka je o financích, o úctě a slušnosti. Ale to ty ,vzhledem k tomu jak se do mě stále navážíš, nikdy nepochopíš . Dej si pohov a jdi si okřikovat svýho starýho nebo mámu .

hodnocení

0x

ještě by to chtělo doplnit info o tom jak se s přítelkyní podílíte na chodu domácnosti...

pokud jen každý měsíc odevzáte domluvenou sumu a ostatní necháte na matce, dporučuji clinea-uklid-hospodyne.cz/...

úsudek už si udělejte sám.

emilka12*

U nás je na jednoho 3ooo na jídlo,Tři tisíce na jednoho na nájem .

neon*
hodnocení

0x

Zkus si spocitat kolik das jen za jidlo na den. Do 100Kc se vejit neni zas tak bezne. Takze by z toho vychazelo klidne 3000Kc za jidlo na osobu a mesic. Ale pocitam, ze nejite doma asi vsechna jidla a ze navic jeste ruzne utracite sami. V tom pripade mi prijde 8000 za oba jako velice rozumna castka a nize by to bylo neferove vuci vasim. Hrozne to proste ovlivni ta castka za jidlo a o vasem zpusobu stravovani jsi nenapsal vubec nic. Pokud jite vse doma, tak 8000 muze byt malo.

mil®
hodnocení

0x

Myslím, že ta částka je akorát. Synové platí(li), podobný příspěvek na domácnost.

paldas*
hodnocení

0x

Já u rodičů platil 4k. 2 na energie 2 na jidlo. Sestra platí 2k protože studuje a pracuje zároveň. Momentálně jsem u přítelkyně a jejím rodičům a naším už nedavame nic PAC rekonstruujem vlastni bydlení a Kazda koruna by chyběla. Jen děláme týdenní nákupy

daniell*
hodnocení

0x

No my s přítelkyní když jsme bydleli u rodičů tak jsme takto nic neplatily ale platily jsme třeba na polovinu elektřinu,plyn,teplo ale to nikdy nečinilo za měsíc více jak 2000Kč v zimě to bylo o něco víc kvůli teplu.

doplněno 21.08.13 21:14:

ale jídlo a takhle jsme si kupovali svoje nebo to dělali tak že někdy jsme vařily my (přesněji přítelkyně) a někdy oni

hodnocení

0x

ja daval 5tisic , byl jsem sam , zkus si to sam , najem 8tisic , jidlo klidne dalsich 4-5tisic

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]