Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat, pokud ještě bydlite u rodiču a pracujete kolik prispivate na bydleni vč. vyživy? Já za mě a přitelkyní davam 8000,- Kč vč. jidla a kamoši mi řikaji že je to moc atd.. Myslite že je to fakt dost? Ja nevim, ja si možna taky myslim, že platim dost, ale nechci si to unznat jen kvuli tomů, že je to ma mama Díky moc!
Je to tak, jak píše mikihans. Samozřejmě máte přece možnost postavit se na vlastní nohy, pronajat si byt, platit si energie atd. Ale myslím, že pak vám nebude stačit ani dvakrát tolik, bavíme li se o Brně.
Souhlasím plně s "Promonem" a "Mikihansem."Zkuste si najít byt sami a sami se takříkajíc prodírat životem Zcela jistě posléze uznáš,jak Vám bylo dobře u maminky.Ta Vám ještě uvaří kvalitní a nešizené papání,také určitě pere i žehlí,a jiné a jiné další vymoženosti.Kde je najdeš za tak promiň "směšný"peníz?
Vezmi si tužku a papír,a propočítej si vše,co projíte/zapisuj si denně/,propijete,co vše doma užíváte/tudíž likvidujete matčinu domácnost/,a to vše se započítává!Luxujete?Vytíráte?Myjete okna?Dveře?A co svědomí,čisté?...
Záleží na situaci v rodině. Někteří rodiče jsou finančně v pohodě a chtějí jen symbolický příspěvek, aby si potomek uvědomil, že vše něco stojí, jinde moc peněz nemají a nezbývá na dotování dvou dospělých lidí, proto se musejí podílet podle reality. Min. 1500 Kč na osobu asi na vodu, el. a topení - platí se celý rok, 2 - 3000 Jídlo, úroveň, stravování neznám, Nákupy vaření, praní, úklid, opotřebování zařízení i lůž kovin, ručníků,záclon a určitě i WC papír jsou asi bonusem zdarma. V podnájmu byste za jednu místnost s příslušenstvím, jako pronajímám já na menším městě, dali tak 5600 Kč jen za bydleni a poplatky .
Spočítej si, kolik měsíčně projíš, spotřebuješ elektřiny, vody, v zimě se protopí + něco málo nájem a zjistíš, že 4000 Kč na osobu není rozhodně žádné přehnané číslo
To si myslim taky, ale kamoši, že davaji 2000kc doma a že jsem blbej atd. Davam 5000 za mě a 3000 za přitelkyni...
no je to fakt dost, je jasny ze vcetne jidla, ale s rodici bych nesnesl bydlet (taky jsem hned v 18ti vypadl do sveta), a jeste ke vsemu s pritelkyni, to je des toto... jak spolu jako spite? no nic
nevim v jake jste lokalite, ale pronajem v podobne cenove relaci rozhodne sezenete a varit si budete muset sami, v pronajmech vetsinou pracka je, a nacpat pradlo do pracky a spustit umi kazdy
to poznáš jednoduše. pronajmi si jednopokojový byt a na jídlo počítej minimálně 2 tis.na osobu. do 8 tis se nevejdeš aspoň tedy ne u nás, protože pronájem garsonky 20m2 stojí osmičku
doplněno 21.08.13 19:27: suma sumárum, s přítelkyní v garsonce i s jídlem za 12 táců
a to si ten byt ještě budete muset dovybavit spotřebiči
Dáváš 5000 za sebe a 3000 za přítelkyni. .. Kolik tedy platí za kompletní servis tvá přítelkyně ze svého?
naoko - řekla bych - co je ti po tom, kolik platí slečna ze svého? Nebo jí chceš doplácet?
Otázka je o něčem jiném, odpověď je nepřínosná pro tazatele a je nechutná.
doplněno 21.08.13 21:32:Co sem plandáte finanční možnosti páru? Nenapadlo vás třeba, že slečna studuje a má příjem jen z brigád? Je to jejich volba a na tohle se tazatel neptal, jste mimo mísu.
To je k zamyšlení jestli je odpověď nepřínosná . Jestli tazatel dává ze svého 8000 je to dost. Stačilo by 5000 a přítelkyně také 5000.
Já na tom nevidím nic nechutného. Pouze čtu co tazatel píše.
Mě hlavně napadlo kolikrát v životě si rodiče tazatele položili do nějaké poradny dotaz, zda je jejich dítě příliš finančně nezatěžuje.
Jestli má tazatel pochybnosti, zda rodičům nedává moc peněz, měl by se i se svou přítelkyní osamostatnit a odstěhovat se do podnájmu. Ten je Brně za cca 8-10000 měs. K tomu strava a provoz domácnosti pro dvě osoby dalších min. 8 000/měs. To je cca 16-18 000 /měs.. Nemluvím vůbec o pořízení vybyvení bytu. Tak ať do toho jde a neřeší, jestli dávat svým rodičům 8 tisíc měsíčně za dva lidi není moc .
Mimo mísu jsi ty, celá otázka je o financích, o úctě a slušnosti. Ale to ty ,vzhledem k tomu jak se do mě stále navážíš, nikdy nepochopíš . Dej si pohov a jdi si okřikovat svýho starýho nebo mámu .
ještě by to chtělo doplnit info o tom jak se s přítelkyní podílíte na chodu domácnosti...
pokud jen každý měsíc odevzáte domluvenou sumu a ostatní necháte na matce, dporučuji clinea-uklid-hospodyne.cz/...
úsudek už si udělejte sám.
Zkus si spocitat kolik das jen za jidlo na den. Do 100Kc se vejit neni zas tak bezne. Takze by z toho vychazelo klidne 3000Kc za jidlo na osobu a mesic. Ale pocitam, ze nejite doma asi vsechna jidla a ze navic jeste ruzne utracite sami. V tom pripade mi prijde 8000 za oba jako velice rozumna castka a nize by to bylo neferove vuci vasim. Hrozne to proste ovlivni ta castka za jidlo a o vasem zpusobu stravovani jsi nenapsal vubec nic. Pokud jite vse doma, tak 8000 muze byt malo.
No my s přítelkyní když jsme bydleli u rodičů tak jsme takto nic neplatily ale platily jsme třeba na polovinu elektřinu,plyn,teplo ale to nikdy nečinilo za měsíc více jak 2000Kč v zimě to bylo o něco víc kvůli teplu.
doplněno 21.08.13 21:14:ale jídlo a takhle jsme si kupovali svoje nebo to dělali tak že někdy jsme vařily my (přesněji přítelkyně) a někdy oni
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.