Nejste přihlášen/a.
prosím o radu, zabouchla jsem si dveře s normálním zámkem fab. Jde o obyčejný alumionový kryt, klíče nejsou v zámku.
Pokud jde o klasický jednoduchý systém klika / koule, funguje na to jednoduché udělátko z plechu s výřezem dle rozměru čtyřhranu, které se po povolení štítku vsune mezi něj a dveře a otevře se jako klikou.
To je sice prima,ale většinou člověk,který si zabouchne,nemá skoro ani ten šroubovák.Jo,musí se k sousedům.
JABR
Pane pravdmluvný děkuji za radu i za nákres. Je vidět, že jste i moc šikovný. To je přesně to, co by měl mít každý doma! Děkuji kdo by tak udělal?
Stalo se mi také, nakonec jsem volil cestu násilí a ramenem po několikerém pokusu dveře vyrazil - byl jsem ve slipech... Co máte k dispozici? zdá se že hodně, jste-li na netu. Pružným proužkem se pokuste zmáčknout jazýček zámku.
doplněno 11.02.09 20:36:A není informace o tom, kde se byt, či uzavřený prosto nachází. Panelák|?
Přesně jak tu popsal pravdomluvny s nákresem nám v létě zámečník v jedné vteřině otevřel dveře (nezamknuté s klíčem v zámku). A my za to vysolili 1.000,- korun českých. Koukala jsem jako puk a od té doby zamykám horní zámek hned jak přijdu domů - lupiči prý dnes vykrádají jen chodby, kde jsou kabelky, mobily, atd. Ale to jen tak na okraj.
my tam tedy klice meli , ale vysadili jsme je z pantu.Dalo to tedy praci - mame tam jeste vyklenek, takze jsme je jeste vlaste ohybali, ale uz se 2x zadarilo.Porad jsme je posunovali a zespodu jsme je podlozili a pak uz to slo samo.
Hasák. Odšroubovat hliníkový štítek, normální instalatérský hasák "Herkules" odshora chytnout a zabrat - vložka v tu chvíli vejpůl, vložit jinou vložku a normálně odemknout. Vůbec nejlepší je mít po ruce jednostrannou FABku, nemusí se vystrkávat druhá půlka ulomený fabky. Mnohokrát vyzkoušeno a mnohem rychlejší než odvrtávat FABku nebo sekyrou u pantu páčit dveře kde je velký nebezpečí vylomení pantu a kdo to pak má spravovat. Toto řešení bohužel nefunguje když se nedá sundat štítek, cožje u všech bezpečnostních štítků.
Milí přátelé, děkuji Vám všem za učast a dobrou radu. Nakonec musel přijet zámečník a vzal si 900 Kč. Okamžitě to otevřel tím udělátkem. Nechtěl mi to ukázat, ale vypadalo to jako plochá vidlička s dvema hroty. Jenže kde takové udělátko vzít. To si určitě dělal sám. Ještě jednou moc děkuji všem. Milena
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.