Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otevření zabouchnutých dveří

Od: milena* odpovědí: 14 změna:

prosím o radu, zabouchla jsem si dveře s normálním zámkem fab. Jde o obyčejný alumionový kryt, klíče nejsou v zámku.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pravdomluvny*
hodnocení

3x

Pokud jde o klasický jednoduchý systém klika / koule, funguje na to jednoduché udělátko z plechu s výřezem dle rozměru čtyřhranu, které se po povolení štítku vsune mezi něj a dveře a otevře se jako klikou.

Otevření zabouchnutých dveří
jabraka*

To je sice prima,ale většinou člověk,který si zabouchne,nemá skoro ani ten šroubovák.Jo,musí se k sousedům.

JABR

milena*
hodnocení

Pane pravdmluvný děkuji za radu i za nákres. Je vidět, že jste i moc šikovný. To je přesně to, co by měl mít každý doma! Děkuji kdo by tak udělal?

pravdomluvny*

Zdravím paní Mileno. Poproste nějakého kutila v okolí, jistě za pár minut vyrobí. A hlavně: DOMA to právě mít nesmíte! Je potřeba mít to někde mimo byt, aby bylo možno se k tomu dostat, když si zabouchnete! :)

hodnocení

2x

Stalo se mi také, nakonec jsem volil cestu násilí a ramenem po několikerém pokusu dveře vyrazil - byl jsem ve slipech... Co máte k dispozici? zdá se že hodně, jste-li na netu. Pružným proužkem se pokuste zmáčknout jazýček zámku.

doplněno 11.02.09 20:36:

A není informace o tom, kde se byt, či uzavřený prosto nachází. Panelák|?

hodnocení

2x

Zkuste zavolat do nějaké prodejny se zámky. Ti obvykle mají vyprošťovací službu.

kamilla*
hodnocení

1x

Přesně jak tu popsal pravdomluvny s nákresem nám v létě zámečník v jedné vteřině otevřel dveře (nezamknuté s klíčem v zámku). A my za to vysolili 1.000,- korun českých. Koukala jsem jako puk a od té doby zamykám horní zámek hned jak přijdu domů - lupiči prý dnes vykrádají jen chodby, kde jsou kabelky, mobily, atd. Ale to jen tak na okraj.

simasonka*
hodnocení

0x

my tam tedy klice meli *smich*, ale vysadili jsme je z pantu.Dalo to tedy praci - mame tam jeste vyklenek, takze jsme je jeste vlaste ohybali, ale uz se 2x zadarilo.Porad jsme je posunovali a zespodu jsme je podlozili a pak uz to slo samo.

No, nic ve zlém, ale jste tedy opravdu lehce vyloupitelní... Protože dnes již mám svůj dům, mám všechy vchody opatřeny zámky lepšími... A pro jistotu umístěn náhradní klíč v prostoru zahrady. Tady už bych to ramenem těžko zvládl.

hodnocení

0x

Hasák. Odšroubovat hliníkový štítek, normální instalatérský hasák "Herkules" odshora chytnout a zabrat - vložka v tu chvíli vejpůl, vložit jinou vložku a normálně odemknout. Vůbec nejlepší je mít po ruce jednostrannou FABku, nemusí se vystrkávat druhá půlka ulomený fabky. Mnohokrát vyzkoušeno a mnohem rychlejší než odvrtávat FABku nebo sekyrou u pantu páčit dveře kde je velký nebezpečí vylomení pantu a kdo to pak má spravovat. Toto řešení bohužel nefunguje když se nedá sundat štítek, cožje u všech bezpečnostních štítků.

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud není zamčeno a po odšroubování štítku s koulí je vidět konec hranolku kliky,stačí kombinačky a hodně zmačknout a pootočit klikou uvnitř.

JABR

gottw
hodnocení

0x

Pruzny prouzek v podobe kreditky pomerne dobre funguje. Je treba mirne dvere pritahnout k sobe a kartu vsunout mezi ram a dvere ve vysce koule (dveri). Pri trose stesti karta zatlaci jazycek a jsme doma... (nebo na navsteve...)

milena*
hodnocení

Milí přátelé, děkuji Vám všem za učast a dobrou radu. Nakonec musel přijet zámečník a vzal si 900 Kč. Okamžitě to otevřel tím udělátkem. Nechtěl mi to ukázat, ale vypadalo to jako plochá vidlička s dvema hroty. Jenže kde takové udělátko vzít. To si určitě dělal sám. Ještě jednou moc děkuji všem. Milena

tesyk*

Takové udělátko se dá vybrousit do staré pilky na železo. Je pružná a dostatečně pevná. Ten otvor by měl být myslím 10mm široký.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]