Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, v blizke době se chystam realizovat rekonstrukci bytového jadra. Chci nahradit stavajici umakartové jadro sadrokartonovým systemem. Sadrokarton budu dělat svepomocí na instalaci vody přenechám firmě. jen by mě zajimalo, v jaké fazi vystavby je k sobě zavolat chtěl bych mít trubky schované v sadrokartonové stěně.
Mám je zavolat po montaži Cd cw profilu nasledně si nechat natahnout trubky na vodu, potom pokračovat dal montaží desek, nebo zda jedna strana konstrukce má byt už opláštěná?
Druhá věc,, jakou nastěnnou baterii k vaně koupít? Liši se to dle typu pro uchycení do sadrokartonu nebo do zděné připčky?
Mám nakoupené 50 mm profi cw bude to stačit pro rozvody vody nebo je třeba konktretni stenu udělat ze 75 mm.
Ještě bych chtěl znat nazor: plechová x plastová vana?Popř. na co se u vyberu plastové vany zaměřit .Jjedná se o klasické panelakové jadro typ H vana bude klasicka obdelniková 170x 70.
Děkuji za pomoc
Doporučuji zkonstruovat rastr a zaklopit ze strany vývodů na odpady a vodu. Pak je nejjednodušší montáž odpadů a vývodů vody, a třeba i přídavných výztuh na umyvadlo či galerku.
Nástěnné baterie se neliší, ze "zdi" (třeba sádrokartonové) koukají ty samé připojovací etážky...
Šířka konstrukce musí být taková, aby se tam vešly odpady, k umyvadlu počítejte HT40, které má hrdlo necelých 50mm. Pokud bude dřez, už má hrdlo okolo 6ti cm v průměru...
Materiál vany neporadím, každý má jiné názory, já osobně jsem příznivcem van akrylátových, ale je to jen moje volba...
doplněno 19.08.13 21:25:Vodovodní trubky jsou pružné, při svařování si je lze posunout, vyhnout...
osobně bych šel do profilu CW 75.
Zaklopit SDK jen jednu stranu.
Vanu si vyberte jako chcete, jen je třeba jí tepelně izolovat. Stačí polepit mirelonem, deskouvou izolací z černého ... jak se to jen jmenuje?
doplněno 19.08.13 21:24:Je třaba taky izolovat (hlukově) potrubí..
Jak psal již kolega Hop, HT 40 mm potřebuje 50mm prostoru. Teoreticky, prakticky o pů cm více..
Já jsem pro CW 75
Děkuji za odpovědi, odpad z kuchyně pujde více méně rovnou do stupačky z vany taktéž, jde mi o to, že když tu stěnu z jedné strany zaklopím, aby pak mě vodoinstaler nějaký prostor pro svaření kolínek spoju atd (o instalaterství nemám bohužel žadnou představu) . Z tohoto duvodu by jste pane Milane volil 75 mm konstrukci?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.