Nejste přihlášen/a.
když to tu tak čtu měli bychom vyjasnit, že halogeny mohou být bodové, ale i nebodové... Bodovky na osvětlení pokoje jsou blbost, je to spíše designovka, ale třeba někomu vyhovují i prakticky.
Ne, ovšem předpokladám že lustr nebude jako jediný zdroj světla. Měla by mít v pokoji ještě nějaké další osvětlení nejlepe co nejvíce osvětlenou pracovní desku stolu. Já to mám vyřešené tak že mám stůl nad kterým mám poličku na jejiž spodní straně mám dlouhý led pásek který mi osvětluje pracovní stůl. Asi nejlepší řešení které jsem kdy měl ..
Led pasek - asi LED panel - tzn. neni bodove, je plosne, mozna pod urovni oci, neoslnujici. V kombinaci s okolni urovni osvetleni - by to melo byt vporadku. Ale lustr z halogenek - bodovek vytvarejici nerovnomerne osvetleni a oslnujici - viz kadernictvi, vystavy - spise nevhodne. Kdysi, v dobe uspor, se v jedne fabrice u pasove vyroby setrilo na energiich a stropni zarivkova svitidla (doplnena bodovymi svitidly) nad pracovni deskou byla odstavena. Lidi meli brzy problem s bolesti hlavy zpusobene nerovnomernosti osvetleni a prilisnou intenzitou lokalniho osvetleni. Zrak se kazi zbytecne velkou intenzitou osvetleni. Ze zacatku si to vsichni pochvalovali a za dva roky si chodili cist noviny na poledni slunce, ve stinu ani ťuk. .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.