Nejste přihlášen/a.
U RD jsem si dobudoval terasu, kde je jako krytina trapézový polykarbonát. Ten končí cca 2cm od zateplené zdi baráku. Chtěl jsem se zeptat, jestli stačí na olemování ( uzavření díry - aby mi tam neskapávala voda z balkónu ) mezi tento trapéz a zeď baráku použít klasický pozink ohnutý do L, přitom na jedné straně bych ho uchytil první řadou vrutů, která drží tapéz a na druhé straně bych to klempířským tmelem přilepil na zateplenou fasádu.
Je to správný postup?
Díky Brambor
Zdravím,
řešil bych to pozinkovaným plechem, ohnutým do profilu Z, kdy vrchní část bude jen cca 10-15mm a bude zapuštěná (zaříznutá) a pečlivě zatmelená nejlépe silikon-akrylátovým tmelem do zateplení domu, střední část (svislá - rovnoběžná se zateplením) bude cca 300m vysoká a může být uchycená do domu (zateplení) pomocí hmoždinek a vrutů (tam bych to už nelepil) a spodní část (ta. co bude ležet na trapézu) bude minimálně též 300mm a tu bych neupevňoval (ohyb mezi svislou a poslední částí musí mít "tupější"úhel, který zajistí přítlak plechu na trapéz - plech se při montáži domáčkne a pak přišroubuje). Hlavně nezapomeňte pod ten plech mezi plech a trapéz dát profilové těsnění (něco takového - podle profilu trapézu - profilove-tesneni.cz/... nebo lindab.com/... ), jinak vám bude pod plech vítr zafoukávat sníh, vodu nebo i jen nečistoty a následně vám to bude špinit fasádu pod přístřeškem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.