Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou vybrat WC mísu podle typu odpadu?

Od: zavinac* odpovědí: 5 změna:

Prosím o radu - chci si nechat vyměnit toto staré WC kombi za nové ale nevím, jaký typ, podle vývodu odpadu mám koupit, aby instalater pouze namontoval a nebyl problém. Z nabízených typů spodní, zadní, šikmý,rovný, si nevím co vybrat, jsem z toho jelen, když to porovnám s tím co mám dosud. Napouštění k nádrži mám spodní. Co koupit? Díky moc

Jakou vybrat WC mísu podle typu odpadu?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x

Změřte střed odpadu od zadní zdi, pokud to bude 14cm, tak jde o standardní kombík se spodním vývodem. Dnes se dělají nádržky s bočním přívodem, pokud nechcete předělávat přívod vody, bude stačit delší flexihadička...

doplněno 18.08.13 21:42:

Mimochodem, roztomilej pejsánek! :)

doplněno 18.08.13 21:50:

Pro připojení na odpad bude ještě potřeba přímá manžeta, pokud bude nutné mísu o nějaký centimetr posunout tak tato manžeta, a k upevnění WC šrouby. Navíc nová flexihadička s patřičnou délkou a šroubením podle nového WC. A "hajzldeklík"si už vyberete sami, důležitý je rozměr mezi středem upevňovacích otvorů a přední hranou mísy.

;)

zavinac*
hodnocení

Díky za odpovědi i za pochvalu pejska. Měřila jsem - bohužel od zdi na střed té spodní odpadní roury je to pouze 10 cm :( Takže potom zadní a k tomu nějakou tu flexi rouru a nebo ještě jinak? Přívod vody protažením hadičky na bok nádrže snad nebude problém. Pěkný večer

hop®

Zadní vývod a flexiroura není příliš šťastné řešení (ohyb by byl dost ostrý a mísa by ve finále byla zbytečně daleko od zadní zdi), spíše by se možná dalo použít WC koleno.

Ale věřím, že by ty chybějící 4cm šly dorovnat excentrickou manžetou z mého odkazu. Ale je to dost na hranici, raději ať se před nákupem mísy na situaci jukne instalatér, který bude mísu měnit.

host*
hodnocení

0x

Nejjednodušší by bylo instalovat opět stejný typ kombi mísy - vyndat starou a postavit novou - stejný otvor pro odpad i pro šrouby, které drží mísu v podlaze (bílé čudlíčky na boku dole na míse jsou pouze čepičky nad vruty zašroubovanými do podlahy).

Vyústění podle fotografie je vzadu za mísou, tam máte odtvor do odpadní roury na kterou se musí nová mísa připojit, takže budete kupovat tuto mísu. Kdyby měla vyústění vespod uprostřed nebo vzadu, tak by nešla postavit vyústěním nad otvor v podlaze, samozřejmě, a muselo by se to zbytečně složitě řešit.

Když bude instalaci dělat instalatér, není jednodušší to nechat od něj udělat komplet, aby koupil nejen mísu, ale všechno, co bude zapotřebí a co třeba ani netušíte? Různá těsnění, těsnicí vlnovec (harmonika na spojení vyústění mísy na odpadní rouru), přívodní hadička od kohoutku roháčku (máte ho na fotce vlevo u země) k napouštěcímu přívodu do kombi mísy, protože instalatér koupí správnou délku i se správnými velikostmi závitu na obě strany. Nové šrouby do podlahy a určitě se nepodaří je jen tak vyšroubovat, buď budou držet v díře fest, a bude je třeby vytáhnout násilím, nebo pokud jsou ve dřevěném špalíku, tak vypadnou z vyhnilé díry a při montáži mísy bude možná vrtat nové díry a tak bude mít instalatér určitě vrtačku s odpovídajícími vrtáky a taky tmel a vytlačovací pistoli na zatmelení mísy u podlahy, jako to máte na obrázku.

A hlavně ručí za svou práci a kvalitní provedení. A výměnu snad provede tak rychle, abyste nemuseli u záchoda přešlapovat a čekat, kdy už to konečně bude hotové. Za dobrou práci mu zaplatíte a spokojenost bude na obou stranách.

zavinac*
hodnocení

Dík za všechny rady, tak asi opravdu nakonec vše nechám na instalatérovi, ať si s tím poradí. Já jsem si pouze chtěla sama vybrat a koupit ten hajzlík, podle svého, samozřemě s tím, aby nebyly komplikace s napojením, nebo jen ty nejmenší. Proto jsem zde pro rady, abych nekoupila špatně... Tak stejnou mísu už právě nelze ani sehnat, tyto se vyráběly někdy před 35 lety a tak úplně to samé již možné není. To bych samozřejmě udělala nejradši. Ani bych si s tím tak nelámala hlavu, kdyby ode zdi na střed toho odpadu nebylo právě jen těch 10 cm. pak bych koupila nějaký klasický kombík s tím spodním. Ale jak jsem na to koukala, tak se tam s tím do těch 10 cm nějak nevlezu. Ona by nakonec i ta mísa mohla zůstat, protože je v neuvěřitelně dobrém stavu, je to druhé WC a tak nebylo tak používáno a navíc udržováno, ale pokazilo se splachování. Navíc se mi ještě podařilo rozbít ten horní dekl, jak jsem se v tom hrabala, tak jsem se rozhodla, že to nechám vyměnit celé - nejprve mne napadlo koupit jen novou splachovací nádrž, ale když jsem zjistila, že samotná nádrž stím zařízením stojí pomalu jako celý komplet, tak vidím, že je to taky blbost a navíc nic nepasuje připevňovacími otvory na nic.. Ono také po tolika letech už to má nárok. Ještě jednou dík :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma vytlačovací pistole

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]