Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Mám nově udělané veškeré rozvody na chalupě a asi po 14 dnech provozu mě začal narůstat tlak na komp.čerpadle při ohřevu teplé vody v bojleru.Bojler je nový 100l.
Na čerpadle je nastaven tlak 3bar a při zapnutí bojleru začne narůstat na 8.Vyměnil jsem pojistný ventil, ale bez jakéhokoliv efektu.Nemohl by jste mě prosím někdo poradit čím by to mohlo ještě být?Moc děkuij
Předpokládám že na vstup bojleru máte uzávěr studené vody, zkusil jste ho uzavřít? Tím byste vyloučil vliv zpětného ventilu.
Druhá možnost je třeba otevřená baterie k bidetové spršce, některé typy nemají zpětný ventilek a voda se otevřenou baterií přepouští mezi přívodem TUV a SV (případně podobné zařízení na mixování teploty vody, třeba termostatická baterie)
1. PV o ohřívače máte nastaven na jakou hodnotu?
2. Před ohřívačem TV máte zpětný ventil?
3. Na jakou teplotu vodu ohříváte?¨¨
4. Po odpuštění části teplé vody se tlak vrátí zpět...a je stejný až do dalšího zapnutí ohřevu vody?
1)PV nevím na jakou je nastaven hodnotu...čerpadlo na 3 bar...ale ono to začalo dělat až po 14 dnech provozu
2)instalatér mě říkal že je zpětný ventil součástí PV
3)teplota je asi 75st.
4)po odpuštění teplé vody se tlak vrátí zpět, ale po chvíli zase stoupne...když bojler nenahřívá je to v poho
a můžu zatím ohřát vodu tak že zavřu přivod na studenou vodu...tím pádem mě čerpadlo netlakuje?
Nenůže to nějak poškodit bojler...moc děkuji za odpověd
Pokud máte nefunkční PV, tlak (při ohřevu) se při zavření SV bude šířit pouze trubkami na TV, takže bude menší objem na vyrovnání tohoto tlaku. Do vyřešení problému bych to neriskoval!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.