Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zateplujeme dům, ale ještě není zateplený sokl + položená nopová fólie a drenáž, takže je možné že chlad jde ještě tudy, dům je v lehkém svahu a dle slov souseda, když poprší tak stráně jsou vhlké ještě dlouho... je tedy možné že tomu pomáhá i toto...
V domě je v zadních místnostech orientovaných na sever chlad. Slunce do těch zadních pokojů moc nesvítí a kdyby se tu nevětralo bylo by tu 18°C. Díky větrání je tu třeba 21°C. A to díky tomu že se nechají otevřené dveře do pokojů na jižní straně, kde svítí slunce a je tam teploučko.
Mě zajímá jestli po zateplení zkártka zdi budou tak izolovány, že budou studené.?
Očekával jsem že tu bude tepleji...
Prosím o zkušenosti především ty co mají zateplený dům, děkuji.
Když se zateplí barák, tak izolace bude v létě chránit před teplem a v zimě před chladem. Když mám barák nezateplený, slunce mi praží do obvodových zdí, oken a nahřívá mi je. Jinak akumuluje teplo stěna, jinak sklo, jinak dřevěný/plastový rám okna. Takže klidně po týdnech parného počasí i když příjde ochlazení, budete mít ještě den dva teplo, protože stěny jsou naakumulované. V zimě zase, je stěna chlazena mrazem a větrem, často severním, severovýchodním a tím je silně ochlazována. Díky tomu dokází v zimě k tepelným strátám.
Smysl izolace je, abychom tomuto předešli. Tedy nadměrnému ohřívání obvodové stěny/ a naopak v zimě, jejímu nadměrnému ochlazování.
Takže, izolant vám bude v létě krásně držet chlad v budově a v zimě naopak bude zase držet teplo. Ale pozor! Musíme dbát na to, aby se dostatečně vetralo...
Milane, pokud bych měl něco dodat k dnešnímu doplnění odpovědi "stirecka"..., pak bych musel použít slova, která se zde používat nesmějí...Zase se mi zvedl puls asi o 100% nad normál..
Svého času o tom na Psovi vyšel článek: neviditelnypes.lidovky.cz/...
Pokud umíte německy, tak originál zde: welt.de/...
Ona je to skutečně tepelná izolace, to jsme už ověřili v rodině: teď musí v baráku víc větrat, aby tam nebyla přes léto zima.
vakr, zde hledejte příčinu "Slunce do těch zadních pokojů moc nesvítí" a upřesním do severních oken nemůže sluce předávat teplo.
navíc to dokazujete tímto "otevřené dveře do pokojů na jižní straně, kde svítí slunce a je tam teploučko."
nevím o Všem domě nic, ale nevím proč tam dáváte položená nopová fólie a drenáž co čekáte od drenáže u zdi?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.