Nejste přihlášen/a.
Ahoj rozhoduju se o investování (hypo) na koupi bytu/ů (1-4BJ),chtěla bych koupit 1-4 byty v Benešově/Vlašimi/Sedlčanech/Neveklově.Nejvíc mě láká neveklov,byt se zde jeden prodává za 650 000 ve slušném stavu,vyžaduje pouze vymalování + novou kuchyň. linku.Nájem je zde cca 6000+služby...z čehož mi vychází velmi rychlá návratnost,zájem o pronájem roste- zejména i u studentů.Chtěla bych si to vzít na hypo.Můj příjem je 24 500 čistého a občas nějaká brigáda jako recepční o víkendech.Splátka vychází na cca 3-4000 u jednoho bytu.Mé výdaje jsou měsíčně cirka 3000 kompletně,takže s financováním není problém.Mám jít do této investice,co si o tom myslíte vy? Prosím poraďte mě jako málo zkušené začínající investorce,děkuji,Leona.
prozatím pro získání zkušeností a orientaci na trhu bych dotoho šel, ale jen 1 nebo 2 byty jeden malý a druhý třeba větší. Nezapomeňte, že za pár let budete mít třeba rodinu a bude to pro Vás přítěž. Na mateřské příjem žádný není resp.není valný. Když budete náhodou nemocna nebo něco jiného, situace bude poněkud výrazně složitější. Vše je třeba vidět z více úhlů pohledu.
doplněno 15.08.13 20:20:příspěvek výše neregistr. uživatele je nesmysl.
Primárně si zjisti, jaký je v oněch lokalitách zájem o pronájem bytů - ať ti nezůstanou prázdné...
Ale obecně, zvlášť s takovou návratností, jde o dobrou investici.
Jen - pokud nemáš dostatek vlastních prostředků, zjisti si předem, za jakých podmínek ti banky nabídnou hypo - tvá představa je jedna věc, skutečnost může být jiná.
Tak ať se ti to podaří.
V současnosti jsou pouze 2byty k pronájmu a poptávka je veliká...u rodin,mladých párů,důchodců... ale i studenti(2-3) vím že se tu ptali že by chtěli byt k pronájmu.
Nebo se situovat spíše do hlavního města? Ale to mám cca 55km,toto mám do všech měst cca 0-15km )
Praha - no, bytů ke koupi je tu dost, ale jejich pořízení je v násobcích částek, které jsi uvedla a výše nájmu ne. V současné době bych se spíše orientoval na ta menší města.
doplněno 15.08.13 20:18:Tak ještě jednou - ať se daří...
Cena bytu 650000, s novou kuchyní a s úroky za hypošku celkem asi 1100000. Nájem 6000 mínus nutné náklady na údržbu, navíc byt nemusí být 100% obsazen (neplatiči) tj. zisk za rok asi 60000. Z toho zaplatíte 30% daně, zbyde kolem 40000. Tj. návratnost kolem 30 ti let a navíc dost práce okolo toho. Já bych do toho nešel.
Návratnost není za 30 let, ale ve chvíli kdy se ji zaplatí úroky za hypotéku. Vždyť ten byt bude mít +- stále stejnou hodnotu a může jej kdykoliv prodat.
když ho chcete splácet pět let, tak budou úroky asi jen sto tisíc, pak ale nebude měsíční splátka 3- 4000 ale spíš asi 12000 měsíčně
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.