Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pronájem bytů - investice

Od: leonaro odpovědí: 17 změna:

Ahoj rozhoduju se o investování (hypo) na koupi bytu/ů (1-4BJ),chtěla bych koupit 1-4 byty v Benešově/Vlašimi/Sedlčanech/Neveklově.Nejvíc mě láká neveklov,byt se zde jeden prodává za 650 000 ve slušném stavu,vyžaduje pouze vymalování + novou kuchyň. linku.Nájem je zde cca 6000+služby...z čehož mi vychází velmi rychlá návratnost,zájem o pronájem roste- zejména i u studentů.Chtěla bych si to vzít na hypo.Můj příjem je 24 500 čistého a občas nějaká brigáda jako recepční o víkendech.Splátka vychází na cca 3-4000 u jednoho bytu.Mé výdaje jsou měsíčně cirka 3000 kompletně,takže s financováním není problém.Mám jít do této investice,co si o tom myslíte vy? Prosím poraďte mě jako málo zkušené začínající investorce,děkuji,Leona.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

prozatím pro získání zkušeností a orientaci na trhu bych dotoho šel, ale jen 1 nebo 2 byty jeden malý a druhý třeba větší. Nezapomeňte, že za pár let budete mít třeba rodinu a bude to pro Vás přítěž. Na mateřské příjem žádný není resp.není valný. Když budete náhodou nemocna nebo něco jiného, situace bude poněkud výrazně složitější. Vše je třeba vidět z více úhlů pohledu.

doplněno 15.08.13 20:20:

příspěvek výše neregistr. uživatele je nesmysl.

leonaro
hodnocení

Děti vím že nikdy chtít nebudu :)) Neptejte se na důvod :)) takže mateřská nebude :)

mowla*
hodnocení

2x

Primárně si zjisti, jaký je v oněch lokalitách zájem o pronájem bytů - ať ti nezůstanou prázdné...

Ale obecně, zvlášť s takovou návratností, jde o dobrou investici.

Jen - pokud nemáš dostatek vlastních prostředků, zjisti si předem, za jakých podmínek ti banky nabídnou hypo - tvá představa je jedna věc, skutečnost může být jiná. ;)

doplněno 15.08.13 20:10:

Tak ať se ti to podaří.

leonaro
hodnocení

V současnosti jsou pouze 2byty k pronájmu a poptávka je veliká...u rodin,mladých párů,důchodců... ale i studenti(2-3) vím že se tu ptali že by chtěli byt k pronájmu. :)

leonaro
hodnocení

Nebo se situovat spíše do hlavního města? Ale to mám cca 55km,toto mám do všech měst cca 0-15km :))

mowla*

Praha - no, bytů ke koupi je tu dost, ale jejich pořízení je v násobcích částek, které jsi uvedla a výše nájmu ne. V současné době bych se spíše orientoval na ta menší města.

doplněno 15.08.13 20:18:

Tak ještě jednou - ať se daří...

leonaro
hodnocení

No právě a v těchto městech (3000-15000obyv.) je velká poptávka a malá PC. :)Asi do toho půjdu,zejtra zavolám na nezávaznou prohlídku :)

vlasatec*
hodnocení

0x
Mě se taková investice líbí. Každopádně před podepsáním kupní smlouvy se vyplatí zainvestovat do odborníka který byt prohlédne a najde nedostatky které vám pomohou smlouvat konečnou cenu a předejít koupi problematického bytu.
leonaro
hodnocení

Díky všem za rady :)) Určitě mi to trochu pomohlo a i popostrčilo :)) Těším se na začátky,snad se bude dařit,přeju úspěch i Vám.

bs
hodnocení

0x

Cena bytu 650000, s novou kuchyní a s úroky za hypošku celkem asi 1100000. Nájem 6000 mínus nutné náklady na údržbu, navíc byt nemusí být 100% obsazen (neplatiči) tj. zisk za rok asi 60000. Z toho zaplatíte 30% daně, zbyde kolem 40000. Tj. návratnost kolem 30 ti let a navíc dost práce okolo toho. Já bych do toho nešel.

vlasatec*

Návratnost není za 30 let, ale ve chvíli kdy se ji zaplatí úroky za hypotéku. Vždyť ten byt bude mít +- stále stejnou hodnotu a může jej kdykoliv prodat.

leonaro
hodnocení

Když koupím byt za 650 000 na cca 5let splácení,tak nezaplatím dohromady 1 100 000 :D

bs

když ho chcete splácet pět let, tak budou úroky asi jen sto tisíc, pak ale nebude měsíční splátka 3- 4000 ale spíš asi 12000 měsíčně

vlasatec*
Ikdyby byly náklady 400000kc ( kuchyň a úroky) tak není návratnost 30 let ale jen 10let. Navíc ta investice je průběžná (doba hypotéky)
bs

investici samotnou (ten byt) bych za zisk nepovažoval, vydělávat začne až po splacení úroků i jistiny

hodnocení

0x

Míra kapitalizace bytu se většinou počítá kolem 5%, ve vašem případě pak vychází nájemné kolem 4000. Poku bude úrok hypotéky do 5%, tak se to vyloženě vyplatí.

hodnocení

0x

každop.byty kupte co nejdřív než začne platit novela zákona o dani zpřevodu nemovitosti, kde idioti poslanci navrhli a schválili, aby daň platil kupující, tedy ten kdo se z penez vydává. Jak logické že.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]