Nejste přihlášen/a.
Dobrý den rozhodly jsme se s přítelem stavět rodinný dům.On má pozemek a já bych si měla brát úvěr na dům.Jak se to v takových případech řeší a dá mi banka úvěr pokud stavím na pozemku který není můj? Díky za odpověď
Dá - pokud budeš/te splňovat zbytek požadavků - ale, protože pro banku je taková situace ne zrovna ideální, počítej s tím, že budete mít vyšší úrok (kvůli zvýšené ´rizikovosti´ ) - o nějakou tu desetinku % (což může být za dobu splácení docela dost peněz!).
Lepší by bylo, kdyby ti přítel daroval nebo prodal polovinu pozemku a hypo jste si brali jako spoludlužníci (nemusíte být manželé) - pro banku je taková situace ´čitelnější´ a je i lépe řešitelné případné nesplácení hypo - dostanete lepší podmínky (nižší úrok).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.