Nejste přihlášen/a.
zdravím, budem stavět dům a pořád se nemůžu rozhodnout jestli mám dát podlahové topení nebo raiatory.Mohl by mi někdo sdělit své zkušennosti i co se týče, co je levnější co si může člověk udělat sám, prostě celkově takové postřehy a srovnání rozdílů mezi nima. děkuji
několikrát týdně absolvuji podobné debaty, ale na správné rozhodnutí je třeba daleko více informací.
1) Jsou lidi, co mají podlahovku a již nic jiného nechtějí.
2) Jsou lidi, co měli podlahovku a již jí nechtějí
3) Jsou lidi, co měli podlahovku a přidali si radiátory
4) Jsou lidi, co nikdy podlahovku nechtějí.
nenajdete správné řešení zde, jedině u Vás doma, podle toho kterým argumentům uvěříte..
doplněno 14.08.13 20:38:Každému se stane, že v zimě při standardní teplotě je doma zima. Pokud máte radiátory, přidáním teploty na kotli se nepatrně zvýší teplota do několika minut, máte lepší tepelnou pohodu, i když se teplota v místnosti nezvýší. (za chvilku ano)
Zkrátka radiátory ihned topí a po pár minutách je lépe a můžete opět ubrat za hodinku topení. To podlahovka určitě neumí..
Já mám kombinaci obojího. Tak kde je dlažba (chodba koupelna WC) mám podlahovku a jinak radiátory. Mě to tak vyhovuje. Ale obecně podlahovce stačí menší teplota vody, ale zase dlouho trvá než se nahřeje, takže by měla jet pořád. Ale je to jak píše Milan, každý máme jiné priority. Radiátory potřebují větší teplotu vody, a Vám vezmou místo v prostoru. A co vyjde levněji, myslím si že to bude tak asi na stejno.
Podlahovku jen do koupelny. Dal radiatory a kombinace podokenni konvektory - stoupajici vzduchova masa dela tepelnou clonu, muzou i topit nebo jen bezi pomalobezny ventilator a studeny vzduch od podlahy se zene ke stropu a dolu klesa teply. Uspory, neni vam zima na nohy.
Dale jdete do solaru ba TUV, at jiz vakuovych, alternativa pro fajnsmekry je primy fototermicky ohrev TUV.
No a zalozni zdroj na tuha paliva - alespon priprava, nikdo nevi co bude az Merkelova v SRN zavre jaderne reaktory a 1 KWh bude stat 12 Kc
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.