Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení zádveří

Od: mate* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den. Chystám se zateplit dvě stěny verandy / zádveří. Je tam velký provoz, dáváme tam kola, zahradní nábytek apod., tak jsem myslel, zě to zateplím XPSkem. Ve stavebninách mi říkaly, že finančně vykrvácím, XPS v takové tloušťce, abych dal silnou vrstvu EPS a na to nalepil slabší XPS.

1.) 120mm EPS 70F(100) + 30mm XPS (ten můžu použít ještě na zateplení špalet u dveří). Co vy na to?

2.) nebudou se tvořit nerovnosti, resp. může se (jde) XPS brousit?

3.) XPS s rastem, nebo hladký?

4.) s jakou pur pěnou máte v tomto ohledu dobré zkušennosti?

Děkuji Martin

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Martine, určitě budete zateplovat zvenku, na studené straně!

1) Dejte jen EPS 70F v požadované tloušce.

2) nerovnosti se nebudou tvořit, ty můžete udělat jen nekvalitní prací. XPS jde těžko brousit.

3) XPS jedině vaflovaný (rastr) hladký NESMÍ být.

4) Tytan 753,

Není zač, Milan

hodnocení

0x
Představte si úbytek prostoru, 12+3+3+12=30 cm, verandě se o to zmenší.
Dále je podstatně vhodnější zateplení dávat z vnější strany, kvůli promrzání a rosnému bodu.
Úbytek čisté světlosti otvoru dveří podle Vašeho záměru vyjde na 6 cm, změřte šířku řidítek kola, k tomu připočítejte i vlastní tělo, aby jste se vešli!
doplněno 14.08.13 14:53: Na polystyren vevnitř bude třeba ještě pevná povrchová úprava, jinak kola a nábytek a další krámy jeho povrch časem poškodí. Pokud není veranda vytápěna, a chcete zamezit úniku tepla z dalších vytápěných prostorů, popřemýšlejte místo zateplování o výměně dveří mezi verandou a vnitřním prostorem za dveře s kvalitní tepelnou izolací.
Předpokládám, že kola, zahradní nábytek a další v zimě nepoužíváte, je proto škoda je "ohřívat"
doplněno 14.08.13 17:02: Opravdu nevím, z čeho jsem získal dojem, že chcete zateplovat zevnitř. Omlouvám se!

mate*
hodnocení

Děkuji za rychlé odpovědi.

Veranda / zádveří, nebo jak to nazvat je venkovní. Jsou to vlastně dvě obvodové zdi chalupy a dvě kamenné zdi (které budou tvořit po zateplení krásný tepelný most) viz foto martin-vavra.rajce.idnes./... Jinak do dveří se vejdeme...

Jinak bych měl ještě nějaký dotaz:

1.) takže navrhujete EPS 70 + XPS?

3.) jakou používáte APU lištu, ECO / Catnic / jinou...? S jakou jste nejvíce spokojeni

2.) k detailu ostění u rámu dveří. Mám použít na rám expanzní pásku, nebo stačí mezi rám a ostění pěna?

3.) co si vůbec myslíte o používání pěny na spáry mezi jednotlivými deskami EPS? Občas to po republice vídám. Připadá mi to celkem fajn. Jen ETICS směrnice to zakazuje, alespoň myslím. Vypůjčil jsem si obrázek forum.tzb-info.cz/... Jak se to potom provádí. Udělají se pěnou dvě housenky, klikatice...?

Děkuji za odpovědi

PS: líbí se mi názory a testy p. Cukráře. Díky, že jste si udělal i na mě čas. Ještě bych potřeboval poradit ohledně zateplení starého soklu, ale to ještě nemám nafocené...

Martine,

1) navrhuji jen EPS bez XPS.

1a) Eko lišta, pak s okapnicí, rohové lišty

2) dal bych eko lištu

3) poklud je od výrobců dodáván polyš s nepřesností dle ČSN, musíte křivost vypěnit v celé hlubce.

díky za pochvalu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]