Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Chystám se zateplit dvě stěny verandy / zádveří. Je tam velký provoz, dáváme tam kola, zahradní nábytek apod., tak jsem myslel, zě to zateplím XPSkem. Ve stavebninách mi říkaly, že finančně vykrvácím, XPS v takové tloušťce, abych dal silnou vrstvu EPS a na to nalepil slabší XPS.
1.) 120mm EPS 70F(100) + 30mm XPS (ten můžu použít ještě na zateplení špalet u dveří). Co vy na to?
2.) nebudou se tvořit nerovnosti, resp. může se (jde) XPS brousit?
3.) XPS s rastem, nebo hladký?
4.) s jakou pur pěnou máte v tomto ohledu dobré zkušennosti?
Děkuji Martin
Děkuji za rychlé odpovědi.
Veranda / zádveří, nebo jak to nazvat je venkovní. Jsou to vlastně dvě obvodové zdi chalupy a dvě kamenné zdi (které budou tvořit po zateplení krásný tepelný most) viz foto martin-vavra.rajce.idnes./... Jinak do dveří se vejdeme...
Jinak bych měl ještě nějaký dotaz:
1.) takže navrhujete EPS 70 + XPS?
3.) jakou používáte APU lištu, ECO / Catnic / jinou...? S jakou jste nejvíce spokojeni
2.) k detailu ostění u rámu dveří. Mám použít na rám expanzní pásku, nebo stačí mezi rám a ostění pěna?
3.) co si vůbec myslíte o používání pěny na spáry mezi jednotlivými deskami EPS? Občas to po republice vídám. Připadá mi to celkem fajn. Jen ETICS směrnice to zakazuje, alespoň myslím. Vypůjčil jsem si obrázek forum.tzb-info.cz/... Jak se to potom provádí. Udělají se pěnou dvě housenky, klikatice...?
Děkuji za odpovědi
PS: líbí se mi názory a testy p. Cukráře. Díky, že jste si udělal i na mě čas. Ještě bych potřeboval poradit ohledně zateplení starého soklu, ale to ještě nemám nafocené...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.